Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ja Securitas yhteistyöhön: hälytä itsellesi apua ja tiedä missä läheisesi ovat

4
Markus Lehtiniitty

Nokia ja Securitas yhteistyöhön: hälytä itsellesi apua ja tiedä missä läheisesi ovat
Nokia ja Securitas julkistivat tänään tulevan yhteistyönsä. Yhteistyön tarkoituksena on parantaa henkilökohtaista ja jokapäiväistä turvallisuutta yhdistämällä Nokian vahvuus mobiilissa tekniikassa ja Securitaksen osaaminen turvallisuuspalveluissa.

Yhteistyö alkaa uuden Securitas Safe-2-Go -sovelluksen myötä. Se tuodaan aluksi kaupallisesti markkinoille vuoden 2009 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Ruotsissa ja myöhemmin vuoden 2009 aikana muissa Euroopan maissa. Toistaiseksi epävirallisten tietojen mukaan Safe-2-Go-sovelluksen käyttö tulee maksamaan Ruotsissa 59 kruunua, eli noin 5,4 euroa, kuukaudessa. Hinnoittelusta muilla markkinoilla ei toistaiseksi ole tietoa.
Safe-2-Go-sovellus tarjoaa neljä erilaista palvelua: Assist, Find, Zone ja Friends. "Tämän tyyppisiä turvallisuus- ja turvapalveluita kohtaan on olemassa paljon kasvavaa kiinnostusta. Yhteistyö Nokian kanssa mahdollistaa palveluidemme muuttamisen mobiileiksi ja nopean massamarkkinan tavoittamisen", sanoo Magnus Friberg, Securitaksen Alert Services, Track & Trace Europe -yksikön markkinointi- ja kehitysjohtaja.

Assist mahdollistaa yhteyden Securitakseen päin ja hädän tullessa Securitas näkee soittajan nimen, sijainnin ja yhteyshenkilöt, joihin ottaa yhteyttä. Käytännössä kyseessä on siis vain hätätilanteessa käytettävä palvelu. Palvelun ansiosta esimerkiksi ambulanssin ohjaus paikalle onnistuu helposti.

Find tarjoaa mahdollisuuden paikantaa tietty henkilö, Zone puolestaan lähettää tekstiviestihälytyksen tietyn henkilön tullessa ennalta määrätylle alueelle tai vaihtoehtoisesti poistuessa sieltä ja Friends tarjoaa yleiskuvan siitä, missä ryhmä ihmisiä parhaillaan oleskelee.

Uuden sovelluksensa myötä Securitas odottaa erilaisten turvapalvelujen leviävän aiempaa laajempaan käyttöön GPS:n sisältävien puhelimien kautta. Safe-2-Go-sovelluksen kerrotaan toimivan kaikissa GPS-paikannuksella varustetuissa S60-alustan älypuhelimissa.

Kommentit (4)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja