Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian uusi lippulaivamalli N97 tulossa markkinoille jo maaliskuussa?

25
Markus Lehtiniitty

Nokian uusi lippulaivamalli N97 tulossa markkinoille jo maaliskuussa?
Nokian joulukuun alussa julkistama kosketusnäytöllä ja QWERTY-täysnäppäimistöllä varustettu N97-älypuhelin saattaa olla tulossa jo markkinoille jo maaliskuussa.

Tiedot N97:n markkinoilletulon ajoittumisesta jo maaliskuuhun perustuvat brittiläisen Play.com-verkkokaupan saatavuustietoon, joka on verkkokaupan N97-ennakkotilaussivun mukaan vuoden 2009 maaliskuun 31. päivä. Useat ulkomaiset mobiilisivustot, mukaan lukien GSMArena, Unwired View, Boy Genius Report ja IntoMobile, ovat poimineet tämän tiedon uutisiinsa.
Virallisesti Nokia on kertonut N97:n olevan tulossa markkinoille vuoden 2009 ensimmäisen puoliskon aikana eli viimeistään kesäkuussa. Markkinoilletulo jo maaliskuussa olisi siis hyvin suuri yllätys. Kovin suurta painoa yhden verkkokaupan antamalle tiedolle ei kuitenkaan toistaiseksi voi antaa, ja joka tapauksessa tieto koskisi suoraan vain Ison-Britannian markkinoita.

Nokia ei ole myöskään luonnollisestikaan kommentoinut asiaa. Venäläisen Mobile-review-sivuston haastattelussa Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki suostui N97:n saatavuudesta kysyttäessä kertomaan vain tietävänsä jo tulevan markkinoilletuloajankohdan - mutta ei paljastamaan sitä.

Play.comin hinta N97:lle on 479,99 puntaa sisältäen toimituskulut. Euroina kyseinen summa on noin 530 euroa. Julkistuksen yhteydessä Nokia kertoi N97:n verottomaksi hinta-arvioksi 550 euroa, mutta edullisimmillaan verkkokaupoissa N97:n hinta veroineen on siis ilmeisestikin jäämässä Nokian ilmoittaman verottoman hinnan alle ainakin Isossa-Britanniassa. N97:n verolliseksi suositushinnaksi Suomessa Nokia arvioi julkistuksen yhteydessä 990 euroa ja tällä hetkellä puhelin on ennakkotilattavissa esimerkiksi Idesanista 749 euron hintaan.

N97 on Nokian tuleva lippulaivamalli ja Nokian varsinainen haastaja Applen iPhonelle. 3,5 tuuman kosketusnäytön ja kannen alta paljastuvan QWERTY-täysnäppäimistön lisäksi laitteesta löytyy muun muassa viiden megapikselin kamera Carl Zeissin linssillä, GPS-paikannus, 32 gigatavua sisäistä muistia, musiikkisoitin, internetselain sekä kattavat yhteysvaihtoehdot. N97 perustuu tuoreelle S60 5th Edition -alustalle, jota on jo N97:een parannettu verrattuna ensimmäiseen Nokian uuden aallon kosketusnäyttöpuhelimeen, 5800 XpressMusiciin. Lisätietoa N97:stä löytyy aiemmasta julkistusuutisestamme sekä sitä seuranneesta uutiskommentista.

Kommentit (25)

fanboy (vahvistamaton)

1

hinnassa tämä iphonen "haastaja" ainakin häviää aika roimasti, jos ei muussa. Mikä sellainen "haastaja" on mikä maksaa tupla hinnan?

Vastaa
Työkäyttöön ei musiikkisoittimeksi (vahvistamaton)

3

Veikkaampa että puhelimen hinta tulee olemaan aika lähellä täällä tuota brittien hintaa..sama pätee 5800 malliin (meillä 329 e(veikonkone) ja briteissä 285 e)...

EIhän tuo ole kallis LUKITSEMATTOMAAN Iphoneen... Halvin Iphone tehdäslukitsemattomana lähtee n.500 e hintaan italiasta.

Mutta en lähtisi N97 vertaamaan Iphoneen vaikka hinta aika sama onkin. Sen verran eri vehkeistä on kyse. Tässä on kuitenkin kaikki herkut (järjetön muisti, näppäimistö,hyvä kamera, paljon parempi näyttö yms yms...)

Vastaa
fanboy2 (vahvistamaton)

4

Se on semmoinen missä ei tarvi hajota kahden vuoden kytkyyn.

Vastaa
joojoo (vahvistamaton)

5

Katsokaa mitä tahansa muita play.comin pre-order päivämääriä, niin huomaatte, ettei niillä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Se siitä uutisesta. Suomessa N97 maksaa kuitenkin vähintään sen 900e.

Vastaa
fanboy (vahvistamaton)

6

vähän sama juttu, kuin joku 60000 mersu haastais 25000 corollan. todennäköisesti mersu voittais monilla osa-alueilla...

Vastaa
Scorpioxx (vahvistamaton)

7

Fanboy puhuu asiaa. Aika moni puhelin on iphonen "haastaja" kun ei tarvi kytkyyn hajota. Ja koska kytkykin maksaa puhelimen päälle vielä melkoisesti niin ei se iphonen hinta todellisuudessa ole niin halpa. (Mikäli nyt muistan oikein kun niitä joskus katselin) Hmmm... Multitouch tossa sais kyllä olla jos lippulaivaks rupeaa.

Vastaa
Moi (vahvistamaton)

8

Eiköhän N97:n hinta suomessakin putoa nettikaupoissa alle seittemän sadan. Iphonen hinta ostettuna ilman kytkyä ei siitä paljon poikkea, joten hinnan puolesta ovat ihan hyvin vertailtavissa. Ominaisuuksista voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.

Vastaa
Play.boy (vahvistamaton)

9

En menisi luottamaan Play.com:n arvioihin. Esim. Mafia 2 piti Play:n mukaan tulla loppuvuodesta myyntiin, mutta eipä se ole tullut vieläkään.

Mutta odotan kyllä todella tätä, vaikka XM 5800 onkin kyllä passeli.

Vastaa
fanboy (vahvistamaton)

10

alle 500 reilusti iphonen saa ja on saanut jo puolivuotta. En kyllä oikein ymmärrä tätä kytky vastaisuutta, kai kaikilla kuitenkin liittymä puhelimessa on??

Vastaa
punnan kurss

11

480 puntaa on n. 430 euroa viimeisimmällä kurssilla. Miksi ostaa siis puhelinta suomesta..

Vastaa
forex (vahvistamaton)

12

omasta muistikuvista kun repäisen niin en muista että punta olisi koko euroaikana ollut pienempi kuin euro.

480 puntaa on noin 545 euroa.

Vastaa
Sokar (vahvistamaton)

13

eipä tossa N97 mitään uutta ole HTC ollut monta vuotta tuollaisia ainut ero että tossa on Sympian S60 5th eikä win mobile 6 kuten HTC on

itellä ollut HTC cruise nyt Nokia N95 8G koska N96 oli täys susi enakko tietojen mukaan N97 ei inosta mua joten hinat on yli 550€ niin jää kaupan hylylle

Vastaa
Sokar (vahvistamaton)

14

eipä tossa N97 mitään uutta ole HTC ollut monta vuotta tuollaisia ainut ero että tossa on Sympian S60 5th eikä win mobile 6 kuten HTC on

itellä ollut HTC cruise nyt Nokia N95 8G koska N96 oli täys susi enakko tietojen mukaan N97 ei inosta mua joten hinat on yli 550€ niin jää kaupan hylylle

tänään 20,1-2008 Forex mukaan

1€ euro = 0,88£ Englannin puntaa eli 479,99£ = 545,41€

Vastaa
Demus (vahvistamaton)

15

Kun ihmiset ostavat tämän tason puhelimia, se hinta on harvoin ykköskriteerinä.

Näyttää ihan pätevältä vempaimelta (kerrankin Nokia sai mielestäni designin kohdalleen)... vielä kun toimisi, akkua ei tarvitsisi ladata tunnin välein, eikä olisi yhtä lelumainen (muovihärpäke) kuin mitä mun N95 on. =)

Itse en oo kylläkään puhelinta vaihtamassa, mutta muuten olisi varteenotettava vaihtoehto.

Vastaa
ts1 (vahvistamaton)

16

muistakaa verrata iphone 16gb malliin, jonka muisti ei vieläkään riitä nokian muistiin ja Nokiassa on myös paljon paremmat ominaisuudet kuin iphonessa.

Iphone 16gb mallin hinta on noin 576€ soneran kytkyssä

Vastaa
Mitä höriset (vahvistamaton)

17

Itselläni on iPhone 3G 16GB, maksoin siitä suoraan kauppaan 519€ ja otin minun sonera liittymän jossa on 350min puhetta, 50tekstaria, rajaton data, riittää hyvin ja maksaa jotain 37.70€ kk, ei se mun mielestä ihan ylihintainen ole!

Vastaa
Markus Lehtiniitty

18

Play.com on nyt poistanut sekä N97:n saatavuus- että hintatiedot sivuiltaan.

Vastaa
nojaa (vahvistamaton)

19

"otin minun sonera liittymän jossa on 350min puhetta, 50tekstaria, rajaton data, riittää hyvin ja maksaa jotain 37.70€ kk, ei se mun mielestä ihan ylihintainen ole!"

Pikaisella saunalahden sivujen kurkkaamisella eteen pomppasi muun muassa seuraavaa: Tuplapaketti 500 min + 100 sms = 19,90 €/kk. Muistelisin rajattoman datan maksavan (tai ainakin jossain vaiheessa maksoi) Saunalahdella 10 €. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta vastaavanlaisia hintoja on mielestäni ollut myös esim. DNA:lla ja Tele Finlandilla, eli kyllä tähän verrattuna tuo Soneran hinnoittelu aika ryöstöä on...

Vastaa
Jussi_ (vahvistamaton)

21

ts1:n hinta on todennäköisesti käteishinta + 24kk kuukausimaksut (519+24*1,99=567e). Tämän jälkeenhän voi laittaa sisälle vaikka TF:n liittymän niin saa pakettinsa kasattua huomattavasti edukkaammin ja kilpailukykyisin hinnoin. Tuo gsm-storen tsekki-luurin hinta nyt vaan ei imo kuvasta mitenkään puhelimen todellista ja vertailukelpoista hintaa (puhelimiahan saa sähköpostitsekin tilattua italiasta huomattavasti edullisemminkin).

Mutta pahasti menee ohi aiheen iPhonen hinnasta väittely. Imo n97 ei ole mikään iphone-haastaja pelkästään sen takia, että siinä on kosketusnäyttö. Molemmat tablaavat omassa asiakaspiirissään, ne ostaa noksun jotka mieltävät hyväksi ja ne joille pelkät speksit paperilla ei ole se oleellisin, valitsevat iphonen.

Tiedä sitten mikä markkinointitempaisu noksulta tämä "kohta myynnissä" venkoilu. Saahan tällä pyörityksellä varmaan joitain ihmisiä odottamaan sen muutaman kuukauden kauemmin.

Vastaa
TS1
TS1

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

ts1:n hinta on todennäköisesti käteishinta + 24kk kuukausimaksut (519+24*1,99=567e). Tämän jälkeenhän voi laittaa sisälle vaikka TF:n liittymän niin saa pakettinsa kasattua huomattavasti edukkaammin ja kilpailukykyisin hinnoin. Tuo gsm-storen tsekki-luurin hinta nyt vaan ei imo kuvasta mitenkään puhelimen todellista ja vertailukelpoista hintaa (puhelimiahan saa sähköpostitsekin tilattua italiasta huomattavasti edullisemminkin).

Tuli vahingossa otettua myös kuukausimaksut mukaan.

Vastaa
S60 FOREVER!!!! (vahvistamaton)

23

Syynä julkistuksen aikaistukseen voi olla N97 beta-testin (koodinimi 5800XM tai TUBE) tavoitteiden täyttyminen. Em. testihän oli todellinen lamantappoidea (jos sitä nyt jonkin tappajaksi voi sanoa), joka koostuu siitä, että pakataan suht vastaavat osat kun lopullisessa tuotteessa muoviseen eväslaatikkoon ja kuorrutetaan karsitulla lopullisen käyttöjärjestelmän esiversiolla ja otetaan testiin osallistujilta nimellinen 300-400 euron testausmaksu, joka kattaa osat yms. kulut. Poikkeuksellisesti karsitun laadun takia testaajat saavat pitää testin päätyttyä testikappaleensa(jos siitä on jotain vielä jäljellä).
Tai, että Nokian teollisuusvakoiluyksikkö on saanut haltuunsa dokumentteja(esim. puhelinvertailu.com sivustolta) siitä, että joltain kilpailijalta olisi tulossa ennen kesää jotain mullistavaa (esim. joku uusi HTC:n malli, Uusi Iphone(hyi Stana! yöks! yöks!) tai jopa Palmilta jokin uusi malli.) ja jopa, että pystyisivät lisäksi myös uhkaamaan Nokian vähintäänkin kohtuullista 1000 euron hintaa. Mutta omasta mielestäni kuitenkin näyttää siltä, että Nokian vaunut vetävät (taas) Suomen lamasta uuteen nousuun. Hyvä Nokia!!! Hyvä Suomi!!!

Vastaa
Ingenjör (vahvistamaton)

24

Enpä menisi 5800XM:ää sanomaan betaksi, toimii kuin junan vesssa ja keskustelu palstoilla kehutaan puhelinta todella riskisti. Onhan siinä tietenkin vikoja, kun täysin uusi käyttöliittymä, mutta ne softapäivityksillä korjautuvat eikä mitään ylitse pääsemätöntä bugia puhelimessa ole...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja