Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA JoikuSpot-sovelluksen jakelukumppaniksi

7
Markus Lehtiniitty

DNA JoikuSpot-sovelluksen jakelukumppaniksi
DNA ryhtyy ensimmäisenä operaattorina suomalaista tekoa olevan JoikuSpot-sovelluksen jakelukumppaniksi. JoikuSpot mahdollistaa puhelimen verkkoyhteyden, eli mobiililaajakaistan, jakamisen WLAN-verkon kautta esimerkiksi tietokoneille, musiikkisoittimille tai muille WLAN:ia käyttäville laitteille. Se siis ikään kuin tekee puhelimesta WLAN-tukiaseman.

JoikuSpot-sovellus on saatavilla S60-alustan älypuhelimille. JoikuSpotin DNA-asiakkaille tarkoitetulla lataussivulla listataan sopivat puhelinmallit, joita löytyy sekä Nokialta että Samsungilta. JoikuSpot vaatii puhelimelta S60-alustan sekä WLAN-tuen. JoikuSpotin perusidea on tarjota erittäin helppo mahdollisuus puhelimen verkkoyhteyden jakamiseen muille laitteille.
DNA jakelee JoikuSpotin maksullista JoikuSpot Premium -versiota. Premium-versio eroaa ilmaisesta JoikuSpot Light -versiosta SSH- ja VPN-tukiensa myötä. Käytännössä JoikuSpot vaatii rinnalleen jonkin kiinteällä hinnoittelulla varustetun mobiililaajakaistapalvelun.

JoikuSpot on suomalaisen JoikuSoft Oy:n kehittämä maailmanlaajuista mainetta saavuttanut sovellus. Sen eri versioita on monia eri teitä ladattu yhteensä yli 400 000 kertaa. JoikuSpot on jakelussa myös Nokian Download/Lataa-ohjelmistopalvelun kautta.

DNA:n tiedotteen mukaan DNA:n asiakkaat voivat ostaa JoikuSpot Premiumin joko tietokoneen verkkoselaimella täältä tai menemällä puhelimensa verkkoselaimella osoitteeseen www.joikushop.com/dnamobile. Tietokoneen kautta ostettaessa hintaa JoikuSpot Premiumilla on 15 euroa ja mobiilisti ostettaessa täydellä lisenssillä 19,90 euroa ja yhden kuukauden lisenssillä 3,40 euroa.

Kommentit (7)

surf (vahvistamaton)

1

toimiiko dna.fi sivut kenelläkään? onko siellä joku mac filtteri päällä kun ko. koneilta ei tunnu koskaan latautuvan sivu

Vastaa
Joker_ (vahvistamaton)

2

Kyllä itselläni ainakin toimii ihan hyvin. MAC-filtteriä tuskin on kun ei MAC-osoite juuri internetiin leviä. IP-filtteri sentään olisi mahdollinen. Todennäköisempi syy on dna:n palvelimien alimitoitetussa kapasiteetissa, verkkoyhteydessä tai sinun verkkoyhteydessä.

Vastaa
Ihme (vahvistamaton)

3

Ihme ja kumma, että periaatteessa tarpeettomasta ohjelmasta jopa maksetaan. Ihmiset eivät todellakaan viitsi enää osata.
Tarkoitan että onko sen kaapelin/bt tikun kuljettaminen tosiaan niin vaikeeta? Tai yhteyden muodostaminen niiden avulla? Vai mitä mää en tajua?

Vastaa
nii (vahvistamaton)

4

Tuo lagattomuushan on se idea ja ideana varsin hyvä. varsinkin jos softa pyörii puhelimessa taustalla ja sillä voi samanaikaisesti tehdä niitä asioita mitä puhelimella normaalisti tehdään. nettiin pääsee esim läppärillä mökillä, vaikka ei olisi sattunut sitä datakaapelia mukaan. Lisäksi jos minulla on tuo ja se toimii moitteetta en tarvitse enää wlan tukiasemaa ja tuo voisi ajaa kotiverkon tukiasemaa samalla.. Jälkimmäistä hieman epäilen riittääkö oikeasti kapasiteetti ja jos riittää, niin kuinka montaa laitetta kerrallaan tuo voisi tukea? Sinänsä hieman ontuu jos kotiverkko muodostuu osin langattomuudesta ja osin kaapelista, mutta silloinhan se ei ole tuon sovelluksen vika vaan kaapelin :D

Ihmeelle tiedoksi: oman kokemukseni mukaan langattomuus on tähän asti vaatinut hieman enemmän osaamista kuin sen kaapelin tai tikun kanssa leikkiminen. Mutta juju piilee siinä että olen tyytyväisempi mitä vähemmän laitetta ja piuhaa joudun kanniskelemaan kun olen reissussa.

Vastaa
kerbo
kerbo

5

Lainaus:

Ihme ja kumma, että periaatteessa tarpeettomasta ohjelmasta jopa maksetaan.

No itsellä tuo ohjelma ei ole kyllä ollut tarpeeton. Puhelimesta kun löytyy ns. "liikkuva laajakaista" niin netti on aina mukana puhelimessa, ja jos läppärille ei löydy wlania niin joikuspot päälle ja kannettavastakin löytyy silloin netti.

Uskomattoman kätevä ohjelma. Puhelimen akkua ohjelma kyllä syö kiitettävästi.

Acer Onen ja Linpus linuxin kanssa käyttö vähän hankalaa aluksi. Tein kuitenkin ohjeet siihen: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/743706

Vastaa
Täh (vahvistamaton)

6

Kuulostaa ihan hyvältä, mutta eroaako mitenkään siitä, jos läppärissä sisäinen bt ja sillä yhteys kännyyn ja nettiin.

Vastaa
asdf (vahvistamaton)

7

Edelliseen kysymykseen viitaten yhtenä hyvänä puolena on myös yhteyden jakaminen useammalle laitteelle ja ilman mitään bluetooth parituksia..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja