Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

RIM:n BlackBerry rantautui pienimuotoisesti Suomen markkinoille

6
Markus Lehtiniitty

RIM:n BlackBerry rantautui pienimuotoisesti Suomen markkinoille
Kanadalaisen RIM:n BlackBerry-puhelimet ovat tehneet maihinnousun Suomeen - tosin toistaiseksi varsin pienimuotoisesti.

Verkkokauppa.com on aloittanut RIM:n BlackBerry Bold 9000 -mallin kauppaamisen. Aiemmin BlackBerryjä on ollut Suomessa myynnissä vain Helsinki-Vantaan lentoasemalla ulkomaanterminaalin puolella turvatarkastuksen takana, jolloin ostaminen on vaatinut siis lentolipun.
Verkkokauppa.comissa BlackBerry Bold 9000:lla on hintaa 513,90 euroa, ja toimitusajaksi luvataan 2-4 viikkoa. Lisäksi Verkkokauppa.comin sivujen mukaan tällä hetkellä sekä Verkkokauppa.comin Helsingin että Oulun myymälän hyllystä löytyy yksi BlackBerry. Bold 9000 tukee sekä 3G-verkkoja HSDPA-tuella että neljällä taajuudella GSM-verkkoja ja sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat QWERTY-täysnäppäimistö, kahden megapikselin kamera kuvausvalolla, yhden gigatavun sisäinen muisti ja microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth- ja WLAN-yhteydet, GPS-paikannus, mediasoitin, toimistodokumenttien katselu- ja muokkaussovellukset sekä tietenkin tuki BlackBerry-yritysohjelmistoille.

Bold 9000:n näyttö toistaa 65 536 väriä ja sen tarkkuus on 480x320 pikseliä. Painoa puhelimelle on kertynyt 133 grammaa ja mitat ovat 114 x 66 x 14 millimetriä.

Verkkokauppa.com tuo myymänsä BlackBerryt itse Suomeen Euroopasta. Toistaiseksi myynnissä on vain yksi malli, mutta valikoimaa laajennettaneen tulevaisuudessa. BlackBerryn Suomi-lanseeraus tapahtui pienimuotoisesti: Verkkokauppa.com toi Suomeen yhteensä vain viisi kappaletta BlackBerry Bold -puhelimia.

Lisäksi Verkkokauppa.comin tuomien BlackBerryjen käyttöliittymän kieli on englanti, QWERTY-näppäimistössä ei ole ääkkösiä eikä yksikään suomalainen operaattori ainakaan toistaiseksi tue BlackBerry-puhelimiin keskeisesti liittyvää sähköpostiratkaisua. Puhelinverkkotukensa puolesta BlackBerry Bold 9000 kuitenkin toimii Suomessa mainiosti.

RIM on yleisesti totuttu tuntemaan vahvana sähköposti- ja yrityspuhelinten toimittajana ja vahvimmillaan yhtiön markkina-asema on Pohjois-Amerikan markkinoilla. Viime aikoina yhtiö on suunnannut pyrkimyksiään aiempaa enemmän kuluttajapuolelle, josta esimerkkinä on kosketusnäytöllä varustettu BlackBerry Storm -malli.

Kommentit (6)

TemeTee (vahvistamaton)

1

Just eilen illalla aattelin että blackberry ois varmaan hyvä että vois ostaa mutta kun ei ole Suomessa myynnissä :D

Vastaa
V-A (vahvistamaton)

2

Tosi hieno ja kaikkee.. mut maksaaa nii hirveesti ja eikä oo ees suomes... Damn! Tommone olis toosi kiva saada .. :)

Vastaa
szibu (vahvistamaton)

3

Eikös tuo 9000 ole ilman 3G:tä, muistaakseni 3G tuli blackberryyn vasta 9700+


Ja GSMää ei taideta kovin paljoa suomessa enää tukea. Tosin kai UMTSää vielä.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

4

@3
"Ja GSMää ei taideta kovin paljoa suomessa enää tukea. Tosin kai UMTSää vielä."

Enkö vain tajua vai tarkoititko tällä jotain ihan muuta kuin mitä kirjoitit? :)

Vastaa
jamppa15 (vahvistamaton)

6

Hankin tommosen Blackberry Bold 9700 puhelimen....
Muuten toimmii hyvin,mutta miten saisin puhelimen 3g verkon toimimaan suomessa,kun mula on tommonen soneran taskunetti liittymässä.... Sonera ei osaannu vastata ku kysyin heiltä apua.. :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja