>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

RIM:n BlackBerry rantautui pienimuotoisesti Suomen markkinoille

6
Markus Lehtiniitty

RIM:n BlackBerry rantautui pienimuotoisesti Suomen markkinoille
Kanadalaisen RIM:n BlackBerry-puhelimet ovat tehneet maihinnousun Suomeen - tosin toistaiseksi varsin pienimuotoisesti.

Verkkokauppa.com on aloittanut RIM:n BlackBerry Bold 9000 -mallin kauppaamisen. Aiemmin BlackBerryjä on ollut Suomessa myynnissä vain Helsinki-Vantaan lentoasemalla ulkomaanterminaalin puolella turvatarkastuksen takana, jolloin ostaminen on vaatinut siis lentolipun.

Verkkokauppa.comissa BlackBerry Bold 9000:lla on hintaa 513,90 euroa, ja toimitusajaksi luvataan 2-4 viikkoa. Lisäksi Verkkokauppa.comin sivujen mukaan tällä hetkellä sekä Verkkokauppa.comin Helsingin että Oulun myymälän hyllystä löytyy yksi BlackBerry. Bold 9000 tukee sekä 3G-verkkoja HSDPA-tuella että neljällä taajuudella GSM-verkkoja ja sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat QWERTY-täysnäppäimistö, kahden megapikselin kamera kuvausvalolla, yhden gigatavun sisäinen muisti ja microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth- ja WLAN-yhteydet, GPS-paikannus, mediasoitin, toimistodokumenttien katselu- ja muokkaussovellukset sekä tietenkin tuki BlackBerry-yritysohjelmistoille.Bold 9000:n näyttö toistaa 65 536 väriä ja sen tarkkuus on 480x320 pikseliä. Painoa puhelimelle on kertynyt 133 grammaa ja mitat ovat 114 x 66 x 14 millimetriä.

Verkkokauppa.com tuo myymänsä BlackBerryt itse Suomeen Euroopasta. Toistaiseksi myynnissä on vain yksi malli, mutta valikoimaa laajennettaneen tulevaisuudessa. BlackBerryn Suomi-lanseeraus tapahtui pienimuotoisesti: Verkkokauppa.com toi Suomeen yhteensä vain viisi kappaletta BlackBerry Bold -puhelimia.

Lisäksi Verkkokauppa.comin tuomien BlackBerryjen käyttöliittymän kieli on englanti, QWERTY-näppäimistössä ei ole ääkkösiä eikä yksikään suomalainen operaattori ainakaan toistaiseksi tue BlackBerry-puhelimiin keskeisesti liittyvää sähköpostiratkaisua. Puhelinverkkotukensa puolesta BlackBerry Bold 9000 kuitenkin toimii Suomessa mainiosti.

RIM on yleisesti totuttu tuntemaan vahvana sähköposti- ja yrityspuhelinten toimittajana ja vahvimmillaan yhtiön markkina-asema on Pohjois-Amerikan markkinoilla. Viime aikoina yhtiö on suunnannut pyrkimyksiään aiempaa enemmän kuluttajapuolelle, josta esimerkkinä on kosketusnäytöllä varustettu BlackBerry Storm -malli.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
TemeTee (vahvistamaton)

1

Just eilen illalla aattelin että blackberry ois varmaan hyvä että vois ostaa mutta kun ei ole Suomessa myynnissä :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
V-A (vahvistamaton)

2

Tosi hieno ja kaikkee.. mut maksaaa nii hirveesti ja eikä oo ees suomes... Damn! Tommone olis toosi kiva saada .. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
szibu (vahvistamaton)

3

Eikös tuo 9000 ole ilman 3G:tä, muistaakseni 3G tuli blackberryyn vasta 9700+


Ja GSMää ei taideta kovin paljoa suomessa enää tukea. Tosin kai UMTSää vielä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow (vahvistamaton)

4

@3
"Ja GSMää ei taideta kovin paljoa suomessa enää tukea. Tosin kai UMTSää vielä."

Enkö vain tajua vai tarkoititko tällä jotain ihan muuta kuin mitä kirjoitit? :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jamppa15 (vahvistamaton)

6

Hankin tommosen Blackberry Bold 9700 puhelimen....
Muuten toimmii hyvin,mutta miten saisin puhelimen 3g verkon toimimaan suomessa,kun mula on tommonen soneran taskunetti liittymässä.... Sonera ei osaannu vastata ku kysyin heiltä apua.. :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.