Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ylivoimainen Suomessa

20
Matti Vähäkainu

Nokia ylivoimainen Suomessa
Teknillisen Korkeakoulun MoMI-projektin tutkimuksesta käy ilmi, että Nokia hallitsee suomalaisten kännykantaa suvereenisti. Jopa 99 prosenttia suomalaisten kännyköistä kattavan tutkimuksen mukaan Nokialla on noin 90 prosentin markkinaosuus. Ensimmäinen muun valmistajan puhelin löytyy sijalta 67. Sijalla 67 oleva kännykkä on jokin Samsungin malleista.

Antero Kiven tekemästä tutkimuksesta selviää, että valtaosa suomalaisten puhelimista on ns. candybar-kännyköitä, joita on 70 prosenttia. Suosituin malli on Nokia 1100 / 1108 ja vasta yhdeksänneltä sijalta löytyy ensimmäinen 3G-puhelin, N73. Tutkimuksessa kuitenkin selvitetään, että todellisuudessa kalliimpien puhelimien osuus on suurempi kuin top-10 antaa ymmärtää, sillä kalliimmat puhelimet jakautuvat useampiin malleihin.
Nokian jälkeen toisena on Samsung 4,6 prosentilla ja Sony Ericsson kolmantena 3,4 prosentilla. Kumpienkin markkinaosuus kasvoi noin puoli prosenttiyksikköä edellisestä vuodesta.

Tutkimuksesta puuttui Applen iPhone, jonka myyntilukuja ei saatu sitä yksinoikeudella myyvältä Soneralta.

Suomen kännyköiden TOP 15:

Kommentit (20)

LexMokia (vahvistamaton)

1

Suomalaiset asuu NokiaLandiassa NokiaLasit päässä. Se selittää mokian myyntiluvut.... Nokialaiset ovat täyttä kuraa kaikenkaikkiaan.

Vastaa
Memb (vahvistamaton)

2

Jos Nokia on kuraa, niin muut merkit ovat paskaa.
Itselläni on tällä hetkellä Samsungin puhelin, joka ei vedä vertoja Nokian kännyköille millään tavalla.
Sony Ericssonit ovat taas tunnetusti paskoja eivätkä ne montaa vuotta kestä. Ne suorastaan hajoavat käsiin.

Vastaa
TemeTee
TemeTee

4

Ainakin oma Nokia lähtee parin viikon päästä lomalle. Tilalle tulee iPh... Tai varmaan olen hiljaa ettei tule vihaista tekstiä :)

Vastaa
Eki (vahvistamaton)

5

Olen joskus aikaisemminkin tätä samaa täällä sanonut:

Kaikki ihmiset eivät halua älypuhelimia. Itse asiassa väittäisin edelleenkin suurimman osan ihmisistä haluavan mahdollisimman yksinkertaisen puhelimen, jolla voi mahdollisimman vaivattomasti soittaa puheluita ja näpytellä viestejä ja jonka hintalappu ei ylitä 300 euroa. Vaikka Nokialla on tähän mennessä ollut ongelmia kalleimpien puhelimiensa kanssa, sillä on edelleenkin erittäin vahva ja monipuolinen halvemman mallin puhelimien valikoima. Väittäisin suomalaisten olevan kansaa, joka helpommin tarttuu niihin halpoihin luureihin kuin monet muut kansat. Jos joku olisi tähän liittyen vaikka internetin syövereistä sattunut jotain tutkimustuloksia löytämään niin olisi erittäin kiitollinen.

Toki Suomessa suositaan Nokiaa, minusta tämä on täysin ymmärrettävää. Kuitenkin joidenkin kommentoijien kirjoittelusta saa sen käsityksen, että Nokian suuri suosio Suomessa johtuu pelkästään siitä, että suomalaiset haluavat viimeiseen asti suosia suomalaista. Minä taas uskon että suomalaisten reilusti muita maita suurempi Nokian suosiminen johtuu enemmänkin siitä, että sana Nokia on harvase päivä Suomessa esimerkiksi uutisissa esillä ja näin Nokia saa Suomessa reilusti muita valmistajia enemmän ilmaista mainontaa. Sana Nokia on jatkuvasti suomalaisten huulilla.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

6

Go Nokia :) Omasta mielestä Nokian puhelimet on hyviä ja suuri osa parempia kuin muiden merkkien, ei silti tietenkään kaikki kyllä muilla merkeillä on hyviä puhelimia myös, mutta omat kokemukset Nokiasta hyviä ja sillee. Sekin tietty plussaa et "kotimainen" firma, mutta jos pitäis valita kahen puhelimen välillä joista toinen Nokia ja toinen joku muu niin ja Nokia olisi näistä se huonompi niin en siinä tapauksessa antais Nokialle plussaa "kotimaisuudesta" ja ostaisi sitä vaan päätyisin siihen toiseen.

Vastaa
LexMokia (vahvistamaton)

7

Nm. Nokia on hyvä: Taitaa se nokia olla maan petturi ainakin niitten silmissä, jotka on saanut fudut ulkoistuksien takia täällä suomessa,eli se pettää suomen, siirtämällä tuotantonsa ja suurimman osan huoltotoiminnoista unkariin ja kiinaan. Siinä teille suomalaisuutta, merkki ehkä on suomalainen ja siihempä se sitten loppuukin. Luurit ovat softavikaisa ja rumia kolhoja jne..monella muulla valmistajalla on sirommat ja tyylikkäämmät luurit kuin noksulla ja softat on toimivampia toisillla merkeillä kuin noksulla.Ja toiseksi tämä hillitön nokian ylimielisyys tulee kostautumaan ajan saatossa esim. LexMokia jne..

Vastaa
jeikob (vahvistamaton)

8

mistähän tuo softavikakansa puhelimensa hommaa.. ainoa nokialainen missä on itsellä ollut softavikoja oli vuonna '99 hankkimani 3210. siitä etiäpäin kerran vuodessa tai kahdessa hommannut uutta puhelinta eikä niissä ole mitään vikaa ollut koskaan.

Vastaa
Bussikuski (vahvistamaton)

9

Nokia on parasta mitä on! Nokian käyttöjärjestelmä (GUI) on tuttu, helppo omaksua.Nokialaiseen on helppo siirtyä. Toisin kuin muiden valmistajien puhelimiin..

Kotimaisuus on pop!

Vastaa
top15flop (vahvistamaton)

10

Osittain TOP-listalla on ihan hyviä puhelimia, osittain ei:

3. Nokia 1600: Näytöstä vaikea saada selvää jo sisälläkin, näppäimistö käytettävyydeltään huono.

5. Nokia 2610: Samanlainen kuin 1600, näppäimistö vielä huonompi.

6. Nokia 2310: Samanlainen kuin 2610, näppäimistö edelleen vielä huonompi.

Kun taas peruspuhelimista 3310, 2760, 3510i, 3110c mm. olivat/ovat hyviä laitteita omassa hintaluokassaan.

Vastaa
Jani (vahvistamaton)

11

"mistähän tuo softavikakansa puhelimensa hommaa.."

Itse hommasin oman Nokia 6630 luurin elisan kytkykaupasta, softavika oli semmonen että puhelin käynnisteli itseään silloin tällöin, vaikka ei käyttänytkään puhelinta. Ihaninta oli jos se teki tuota pitkää viestiä kirjottaessa, monta kertaa peräkkäin. Huollossa käytin mutta ei auttanut. Nyt on joku muu tuommonen 40€ nokian perus puhe-elin käytössä ja olen erittäin tyytyväinen :)

Vastaa
LexMokia (vahvistamaton)

12

Bannia joutas antaa tollaisille toisten nimimerkkien alla kirjoittaville idiooteille.!

Vastaa
Eki (vahvistamaton)

14

"Taitaa se nokia olla maan petturi ainakin niitten silmissä, jotka on saanut fudut ulkoistuksien takia täällä suomessa"

Samalla logiikalla Nokia on maan hyväntahdonlähettiläs niille jotka tekevät yhä töitä Nokialle Suomessa.. Kyllä täytyy välillä ihmetellä joidenkin ihmisten ajatusmaailmaa tällä palstalla :D. Mieleni tekee sanoa sama lausahdus, jonka luin erään toisen sivuston kommenteista: "Jotkut ihmiset eivät pidä Nokiaa suomalaisena firmana, mutta Nokian maksamat verot Suomea kohtaan voidaan silti ottaa vastaan" :D:D. Ei sillä, kyllä minuakin tuo lexnokia huolettaa.

"Luurit ovat softavikaisa ja rumia kolhoja jne..monella muulla valmistajalla on sirommat ja tyylikkäämmät luurit kuin noksulla ja softat on toimivampia toisillla merkeillä kuin noksulla."

Aika pitkälti mielipideasioita. On totta, että joissain Nokian malleissa (lue monissa kalliimmissa malleissa) softapuoli on erittäin heikolla, mutta minusta perustason Nokialaisten softataso on edelleenkin hyvällä tasolla. Näissä satasen paikkeilla pyörivissä puhelimissa Nokia on onnistunut erittäin hyvin.

"Suomessa nokia myy kuin häkä, sama vaikka paketissa on sitä ihteänsä, kunhan paketissa lukee "nokia", pirun hyvä bisnesidea muuten.."

nojoo jos katsotaan tuota puhelinmyyntiä ihan maailmanlaajuisesti, niin kyllä se Nokia siltikin myy erittäin hyvin. Toki Suomessa tuo myynti on reilusti kovempaa. Oman mielipiteeni, miksi Nokialaiset myyvät Suomessa niin hyvin voit lukea tuolta ylempää.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

15

Nokia on huippu. Ja ennen kun kärrää sen luurinsa kauppaan jonkun softavian takia, niin kannattaa tarkistaa netistä uusin softa ja ajaa se piuhalla koneelta luuriin. Ei ole vaikeaa.

Vastaa
jartar (vahvistamaton)

16

Joopa joo. Kiva on nokiaa haukkua ja heitellä tuulesta temmattuja juttuja. Varsinkin halpamalleilla nokia on pelannut korttinsa erittäin hyvin ja niistä heikkouksia on monesti vaikea löytää. Itse ostin 3-4 vuotta sitten Nokian 3100 kännyn. Siinä on värinäyttö, multimediaviestit, kunnon kalenteri ja akku riittää vieläkin suunnilleen viikon. Peruskäytössä toimivuus hipoo täydellisyyttä ja kännyssä ei mitään vikaa vaikka se on tippunut lukemattomia kertoja lattialle ja uinut jopa lumihangessakin.

Tästä kaikesta jouduin maksamaan muistini mukaan peräti 69€.

Tietysti jos joku on eri mieltä että tuo ei ole hyvä puhelin niin siinäpähän yrittää perustella :)

Vastaa
Teemu

17

Nokia on kiistatta ykkönen halpamalleissa, mutta uskaltaisin väittää, että yhtiön tavoitteena ei ole leimautua "halpamerkiksi." Huippumallit ja muut teknologiaa eteenpäin vievät puhelimet ovat niitä, joista yhtiöt muistetaan. On sitten toinen juttu, millä malleilla rahat tehdään ja markkinaosuudet valloitetaan. Onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko Nokian osuus edelleen tippumaan älypuhelimissa.

Vastaa
jartar (vahvistamaton)

18

No jos Nokia on halpamerkki niin kaikki muut ovat sitten ilmaisia. Nokian Vertujen hinnat ovat sitä luokkaa että ilman lottovoittoa sellaisen ostaminen on mahdottomuus :)

Enkä nyt ymmärrä miksi olisi häpeä että kännyköitä valmistava yritys on hyvä tekemään tuotteen joka on tarkoitettu soittamiseen ja tekstaamiseen.

On Nokialla monia älykännyköitä joita arvostetaan hyvinkin korkealle. Ihmiset tosin arvostavat eri asioita ja kaikki eivät vaan tykkää kaikesta.

Ja kun markkinaosuutta katsotaan niin ei jää epäselväksi että onko Nokia muistettu vai ei :)

Enkä nyt usko että Nokian markkinaosuus sen kummemmin muuttuu pitkiin aikoihin. Melkein kaikki ihmiset nyt kuitenkin haluavat ostaa KÄNNYKÄN eikä mitään pienoistietokonetta eikä se ole mikään ihme.

Kun puhutaan siitä että ihminen haluaa ihan peruspuhelimen niin älypuhelimet jää aika pahasti alakynteen.

Nopeus, kestävyys, valmiusajat, helppokäyttöisyys, koko yms. ovat vaan melkoisen paljon parempia niissä :)

Vastaa
Hannu (vahvistamaton)

19

Jos aletaan puhua ÄLYpuhelimista, niin nokia on jäljessä ja pahasti... Windows mobile, Ipuhelin ja Android vie kuin pässiä narussa...

Vastaa
Nokiasta-Samsungiin. (vahvistamaton)

20

Nokia-malleissa on vain tekniikka ja ominaisuudet parasta,toimintavarmuus onkin sitten asia erikseen (toisin)!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja