Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian E75:stä uusia kuvia - julkistus tässä kuussa?

16
Matti Vähäkainu

Nokian E75:stä uusia kuvia - julkistus tässä kuussa?
Vielä virallista julkaisua odottavasta E75-mallista on vuotanut kuvamateriaalia jo useaan kertaan. Ensimmäisellä kerralla kerroimme YouTube-videosta, jossa puhelin esiintyi. Tämän jälkeen kirjoitimme muutamien kuukausien aikana useampaan otteeseen enemmän ja vähemmän sumeista kuvista.

Uusimmat kuvat on nyt kuvattu Vietnamissa. Tällä kertaa kyseessä on suhteellisen hyvälaatuiset ja uskottavat kuvat. Voidaankin olettaa, että muun muassa 2,4 tuuman QVGA-näytöllä, 3,2 megapikselin kameralla, A-GPS:llä ja WLANilla varustettu QWERTY-puhelin julkaistaan Mobile World Congress-tapahtumassa tässä kuussa.
Pitemmittä puheitta kuvien pariin.
Kommentit (16)

ritva (vahvistamaton)

1

Miksi tuon Nokian logon ja mallin nimen pitää viedä noin paljon tilaa? Eikö senkin tilan olisi voinut korvata suuremmalla näytöllä. Siirtää nuo tekstit vaikka takakanteen.
Näyttö on kuitenkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista noissa yrityspuhelimissa.
Nyt on metri tolkulla näppäimiä ja ihan naurattava näyttö.

Navigointineliö puuttuu vaakanäppiksestä ja reunoilla on turhaa tyhjää tilaa. Miksei vaakanäppis ole samoin mitoitettu laidoille asti kuten kannessa oleva näppis?

Puhelin todennäköisesti kaatuu kuitenkin kankeeseen käyttöjärjestelmäänsä joka muiden symbianien tavoin perustuu tuhannen klikkauksen taktiikkaan.

Vastaa
Omena (vahvistamaton)

2

Haiseeko täällä muiden mielestä Omenan omistaja?

Maksetaanko Omenahenkilöille sponssia Nokian mollaamisesta :=)

Kaikki on pielessä jo parin suttuisen kuvan perusteella :D

Vastaa
Ingenjör (vahvistamaton)

3

No se "naurattava näyttö" pitää pysyä samassa kuva suhteessa, koska S60 v3.X on rakennettu niin, eikä olisi varaa kehittää kuvasuhteella olevaa näyttöä eri puhelimiin, vaan kaikissa on 4:3 näyttö. Siksi jos haluaisi leveämmän näytön, pitäisi se myös olla korkeampi jne. Ja toisaalta, jos puhelin käyttäisi S60 v5.0 käyttöjärjestelmää, niin silloin kuva suhde olisi 16:9 eri laajakuva.

Mutta omastakin mielestä, N97 (kosketusnäyttö + qwerty näppis) olisi parempi vaihtoehto kuin tämä kahdella näppäimistöllä, mutta hintassa se eron huomaa myös.

Vastaa
petteri (vahvistamaton)

4

Joo todellakin N97 on parempi vaihtoehto. Taikka jos nyt tykkää tuosta qwerty näppiksestä niin E71 suosittelen!

Vastaa
toinen ingenjör (vahvistamaton)

5

ritvalle tiedoksi. Ei se logon koko sitä näytön kokoa ratkaise ja sisäpuolen näppäimistö tehdään noin koska liukupinnat vievät tilaa ja mahdollisesti myös joku muukin ominaisuus puhelimen sisällä vaikuttaa siihen ettei näppäimistöä ole voitu venyttää tuon enempää. Puhelin on varmasti aika toimiva ratkaisu niille, jotka eivät sormenjälkiensä läpi halua puhelimensa toimintoja seurata. Omenien omistajat joutuvat kyllä jo odottamaan uutta mallia ennenkuin kehtaavat aukoa päätään.

Vastaa
veitikka (vahvistamaton)

6

Voi herranen aika, eikö nokialaiset kestä yhtään kritiikkiä! Kertokaa nyt hyvät ihmiset onko Nokialla jo sellainen malli markkinoilla tai lähiaikoina tulossa, jolla voi OIKEASTI surffata kivuttomasti netissä? Itse en ainakaan ole sellaisesta kuullut. Ihan turha on omenaa tai muita tähän asiaan sotkea, jos ongelma vaan on se, ettei markkinajohtaja saa kyseisenlaista vehjettä ulos!

Vastaa
Diaz (vahvistamaton)

7

Veitikka: Esimerkiksi 5800 XpressMusic. Siinä on 640x360-resoluution näyttö, jolla on paaaaaljon vaivattomampaa selata nettiä kuin perus-240x320-resolla. Toki Toshiballa on ollut mm. G900-mallissaan kauan käytössä 800x480-resoluutio, mutta se on tolkuttoman suuri resoluutio niinkin pieneen näyttöön.

Vastaa
Patriot (vahvistamaton)

8

En usko, että tuossa kestää tuo saranamekanismi. Ei kestänyt HTC S710:ssäkään. Näyttöongelma on erikoinen tuossakin.

On muuten harvinaisen totta mitä joku totesi aikaisemmin, että Nokian puhelimien internetselain on todella epäkäytettävä ja tökerösti kyhätty tuote joka ei ymmärrä mm. nykyaikaista flash-videota. Irvokasta on markkinointi "tuo internet sinne missä sinäkin olet". Paremmin tuo internetin ongelmat sinne missä sinäkin :)

Vastaa
Thor1993
Thor1993

9

Ite omistan 5800 ja sillä on kyllä yllättävän helppo nettiä selailla, esim YouTubessakin jaa videot yhellä klikillä fullscreeniks ja videon kelaus toimii täydellisesti toisin kuten tietokoneella jossa YouTuben video kelaus kusee oikeen kunnolla.

Vastaa
Sami (vahvistamaton)

10

5800 ExpressMusic ei valitettavasti ole lunastanut odotuksia. Ei vaan toimi. Palm Pre alkaa olla lähellä hyvää käyttökokemusta, mutta ehkä liian marginaalituote jotta softaa tulisi tarpeeksi. Androidpuhelimia odotellessa..

Vastaa
GUNGGU (vahvistamaton)

11

Suunnittelu Mogia ja synpian o kakka ja apple o paras siinä se kiteytettynä tietty vois huaweilta pari koodarii noksu palkkaa ja päästää ne Gamma-hörhö-kama-nisti-koodaajat-nokianhoito-osastolle.

nii ja antakaa ekat puol miljoonaa luurii tsinpapvee testattavaks ettei tarvii suomaalaisten toisiaan ampuilla kiukkupäissään.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

12

Jos Nokia 5800 ei muuta opettanut niin ainakin sen että isolla resolla ei tee juuri mitään jos ruutu on pienehkö tai huonon muotoinen. Kuvasta ja tekstistä saadaan paremman näköinen, voidaan käyttää aavistuksen pienempää fonttia.

Kaikki joudutaan kuitenkin mitoittamaan sormien mukaan, joten ruudulle ei yksinkertaisesti saada kauheasti tavaraa varsinkin kun homma moataan tuhlailevalla layoutilla.

Toivottavasti Maemo onnistuu hommassa paremmin.

Vastaa
arska (vahvistamaton)

13

Tämä on niin tutun oloinen ja näköinen puhelin, että ei jaksa edes ominaisuuksista kiinnostua. Suunnitelijoilta ideat näköjään täysin lopussa.

Symbia ->viemäriin.

Ja mitään windows mobilea en tule ikinä ostamaan.

Kuka onkaan huomenna markkinajohtaja... kelkka voi kääntyä nopeasti.

Iphone mini vois olla mun seuraava känny :P

Vastaa
Stained (vahvistamaton)

14

"5800 ExpressMusic ei valitettavasti ole lunastanut odotuksia. Ei vaan toimi. Palm Pre alkaa olla lähellä hyvää käyttökokemusta, mutta ehkä liian marginaalituote jotta softaa tulisi tarpeeksi. Androidpuhelimia odotellessa.."

Missäs Sami oot päässy Palam Pre:tä käyttämään? Android on ollu testissä jo useemman kuukauden, mutta kerro ihmeessä mistä saa Palm Pre:n käyttöön?! Tahtoo heti.

Vastaa
sepi (vahvistamaton)

15

Eiköhän täällä taas mistään mitään tajuamattomat kommentoi juttuja, mistä "isot pojat" ovat foorumeilla puhuneet. Eipä ne muutamat käyttöliittymän esittelyvideot kesää tee.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

16

Mun mielestä E75 näyttää hyvältä.
Omenien omistajat saavat painua mun puolesta... p********* ...
Jos joku valmistaja tuo uuden kosketusnäyttöluurin markkinoille, niin eihän sitä tarkota että vanhoja suosikkeja aletaan heti haukkua!
Onhan esim. Nokialta ja Sony Ericsonilta ollut markkinoilla kosketusnäyttöluureja useamman vuoden.

Hetkellinen Apple huuma.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja