Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Haluatko töihin AfterDawniin?

19
Petteri Pyyny

Haluatko töihin AfterDawniin?
Syksyllä 2008 uudistettu kännyköihin ja puhelintekniikkaan keskittyvä sivustomme, Puhelinvertailu.com, kaipaa omaa asialleen omistautunutta uutiskirjoittajaa.

Haemme tässä vaiheessa yhtä osa-aikaista, etätyönä toimivaa uutistoimittajaa / sisällöntuottajaa Puhelinvertailu.com -sivustollemme, joka liittyisi osaksi suomenkielistä sisältötiimiämme, Siggyn, Anklen, malagantin ja Agent_007:n kaveriksi.

Mitä tehtävään vaaditaan?
 • Pystyt osallistumaan sisällön tuottamiseen vähintään neljänä päivänä viikossa, mielellään 2-4 tuntia/päivä.
 • Osaat kirjoittaa erittäin hyviä, lyhyitä, mutta samalla ytimekkäitä uutisia ja osaat tiivistää lähdemateriaalista oleellisimman kirjoittamaasi tekstiin.
 • Tunnet kännykkätekniikan ja aiheeseen liittyvän terminologian (LTE, HSUPA, jne :-) erittäin hyvin. Emme etsi S60:sta tai iPhonesta kaiken tietäviä henkilöitä, vaan henkilöitä, jotka ymmärtävät perusteet eri kännykkäverkkojen teknologioista, kännyköiden käyttöjärjestelmistä, jne.
 • Pystyt pitämään sovitut aikataulut ja tavoitteet.
 • Osaat kirjoittaa helposti ymmärrettäviä artikkeleita monimutkaisistakin aiheista.
 • Pystyt itsenäiseen työskentelyyn esim. kotoa käsin.
 • Pystyt hyväksymään tosiasian, että joskus tärkeimmät uutiset tapahtuvat juuri sinä päivänä, kun sinulla on jotain tärkeää, etukäteen sovittua menoa tai vaikkapa kello 2 yöllä maanantain ja tiistain välisenä yönä -- ja tiedät, että jos uutinen on tarpeeksi iso, se pitää siitä huolimatta saada kirjoitettua valmiiksi heti.
 • Vähintään 18 vuoden ikää.
 • Erittäin hyvää englanninkielen (luku-)taitoa, johtuen siitä, että suurin osa alan uutisista, lehdistötiedotteista, jne julkaistaan englanniksi.

Mitä työ pitää sisällään?
 • Päivittäistä uutisten kirjoittamista, mielellään 2-3kpl uutisia jokaisena työpäivänä.
 • Puhelintietokannan ylläpitämistä uusien laitteiden julkistusten mukaan.
 • Myöhemmässä vaiheessa mm. markkinoille vastikään tulleiden puhelinten laajempia testejä.

Miksi AfterDawniin?
 • Työajat ovat täysin itse valittavissa. Lisäksi olemme erittäin joustavia lomien, jne suhteen.
 • Suoraan sisällöntuotannon tasoon ja määrään kytketty palkka.
 • Erittäin rento ja kansainvälinen (työntekijöitä kolmessa maassa ja seitsemällä paikkakunnalla), reilun 10 hengen työtiimi.

Mieti tarkkaan, pystytkö sitoutumaan vaadittuihin viikkotunteihin ja oletko varma osaamisestasi. Mikäli uskot, että homma on omiaan sinulle, voit hakea paikkaa täällä:
http://fin.afterdawn.com/general/hae_avointa_paikkaa.cfm

Otamme hakemuksia vastaan 23.2.2009 asti.

Kommentit (19)

Shadown
Shadown

1

Aika sekavaa tekstiä. Pitäisi toisaalta tietää sitä sun tätä, mutta todellinen palkka on pieni ja vielä pitäisi sitoutua johonkin.

Eli palkansaaja sitoutuu kiini 24/7, mutta palkanmaksaja ei sitoudu muuhunkuin mahdollisesti pariin tuntii viikossa maksaa palkkaa.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

2

Lainaus:

Emme etsi S60:sta tai iPhonesta kaiken tietäviä henkilöitä,

Osaat kirjoittaa helposti ymmärrettäviä
artikkeleita monimutkaisistakin aiheista.

no siinä meni mun mahollisuus heh

Lainaus:

Pitäisi toisaalta tietää sitä sun tätä, mutta todellinen palkka on pieni ja vielä pitäisi sitoutua johonkin.

Kait idea on että jos olet tosi nö***i eiku media ja kännykkä osaaja niin tekee halusta auttaa \ rakkaudesta laiteisiin


Luutavasti kun oikea henkilö löytyy niin se ei edes halua palkkaa vaikka kirjoitasi 15h viikossa koska pitää hommasta

Vastaa
dRD (vahvistamaton)

3

Palkkaa maksetaan saman verran kuin muullekin sisältötiimille. Eli ei hommaa tarvi ihan "rakkaudesta internettiin" tehdä :-)

Vastaa
wipe2000
wipe2000

4

Työilmoitukseksi kieltämättä keskitasoa heikompi.
Edes joku tieto keskimääräisestä palkkaluokasta voisi jo auttaa. Ulkopuoliset tuskin tietävät, mitä tarkoittaa "saman verran kuin muullekin sisältötiimille".
Puhutaanko siis satasista vai edes tonnista / kk? Onko työn mahdollista olla oikein leipätyö, vai onko kyseessä vain kakkosduuni, jolla saa makkaran leivän päälle?
Ilmoitus sanoo "2-4 tuntia/päivä vähintään neljänä päivänä", eli min. 8 h/ vko. Mikä sitten on maksimi, voiko olla varma, että saa joka viikko kokoon esim. 20 h jos haluaa?
Ja kotonahan työ ilmeisesti tehtäisiin, vaikka tiimin osana olisikin?

Vastaa
dRD (vahvistamaton)

5

:-) Sama "ilmoituspohja" ollut käytössä varmaan nelisen vuotta kun ollaan jengiä rekrytoitu ja vasta nyt kritiikkiä ;-) Eipä siinä mitään, mielellään vastailen. Duuni on palkkaukseltaan ns. kakkosduunitasoa, mutta venyy myös "alemmalle ykkösduunitasolle" jos sisältöä takoo. Eli siis maksamme yleisesti ottaen "per uutinen"-palkkausta, höystettynä tietyillä kuukausipohjaisilla "bonusportailla".

Duunin voi tehdä kotoa tai Oulun toimistoltamme, kummin vain haluaa -- yleensä kaikki tekevät hommansa kotoa, mutta käy täälläkin osa Oulussa asuvista joskus notkumassa :-) "Sisältötiimimme" koostuu nykyisin noin 10 työntekijästä -- yksi päätoimittaja, 3 suomenkielistä sisältöä tuottavaa uutiskirjoittajaa, 3 englanninkielistä sisältöä tuottavaa uutiskirjoittajaa ja 3 ohjelmistoja sivuillemme lisäävää/testaavaa kaveria. Osa jengistä on ollut töissä jo vajaan viiden vuoden ajan käytännössä siitä lähtien kun AfterDawnista tuli yritys.

Vastaa
jusunakki
jusunakki

6

pitääkö tulla ouluun haastatteluun? =)

heh, miks dRD oot "Anonymous User (Newbie)", lukee tuossa kun vastaa viestiin.

Vastaa
dRD
dRD

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusunakki:

pitääkö tulla ouluun haastatteluun? =)

heh, miks dRD oot "Anonymous User (Newbie)", lukee tuossa kun vastaa viestiin.

Heh, ei tarvitse tulla Ouluun haastatteluun -- AfterDawn toimii verkon yli, on aina toiminut :-) Ja nonymous olin, kun replasin aiemmin PV.com:n kautta, siellähän ei kirjautumista ole vielä olemassa :-)

Vastaa
Shadown
Shadown

8

Eipä tuossa nyt vieläkään selvinnyt pahemmin mikään. Eli paljon tulee rahaa, mihin sitoudun ja jos sitoudun tyyliin "yö-herätyksiin", niin silloin ei voida puhua ehkä enää "kakkosduunista". Se kun voi haitata sitä varsinaista työtä tai opiskelua tai ties mitä.

Lähinnä tässä ajan takaa sitä, että jos otamme otannan minusta. Opiskelen kaiket päivät arkisin, poislukien lomat. Eli voinko hakea työn ja olla varma, että saan opiskeluuni riittävät unet tai haittaako työ jollain lailla muuten olemistani.

Ilmoituksesa kuitenkin suht' selkeästi mainitaan, että pitää varautua kaikkeen. Yleensä varautumisestakin maksetaan. Sehän on työaikaa tähän hommaan, olla valmiina.

Tietysti koko tekstini voi olla hiusten halkomista ja todellisuus on ihan jotain muuta ja ei haittaa niinkuin mitään. Mutta minulla nyt kuitenkin tulee väistämättä sellanen kuva, että minun pitäisi olla noin suurinpiirteen työtön, jotta voisin tuon ottaa. Ihan siksi, että minulta nyt oikeasti löytyy joka hetki aikaa vastata tarpeisiin.

PS. Työnantajia kun on monenlaisia ja niitä on jo tullut nähtyä ja kuultua.

Vastaa
dRD
dRD

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:

Eipä tuossa nyt vieläkään selvinnyt pahemmin mikään. Eli paljon tulee rahaa, mihin sitoudun ja jos sitoudun tyyliin "yö-herätyksiin", niin silloin ei voida puhua ehkä enää "kakkosduunista". Se kun voi haitata sitä varsinaista työtä tai opiskelua tai ties mitä.

Lähinnä tässä ajan takaa sitä, että jos otamme otannan minusta. Opiskelen kaiket päivät arkisin, poislukien lomat. Eli voinko hakea työn ja olla varma, että saan opiskeluuni riittävät unet tai haittaako työ jollain lailla muuten olemistani.

Suurin osa "sisältöjampoista" opiskelee tai tekee ykkösduunia tämän ohessa. Nuo "varautumiset" liittyvät yleensä joihinkin tapahtumiin, tyyliin nyt meneillään oleva MWC, jolloin mielellään oletetaan, että uutisointi on vähän terävämpää ja ajantasaisempaa. Normaalisti, eli noin 350pv vuodessa, on ihan sama milloin niitä uutisia kirjoittelee, kunhan rytmi on jotenkin tasainen (lue: ei 9381209 uutista yhtenä päivänä kuukaudessa ja 0 uutista loppuina 29 päivänä).

Palkkaus, ehdot, jne sovitaan niiden kanssa, joiden kanssa keskusteluja jatketaan.

Lainaus:

Tietysti koko tekstini voi olla hiusten halkomista ja todellisuus on ihan jotain muuta ja ei haittaa niinkuin mitään. Mutta minulla nyt kuitenkin tulee väistämättä sellanen kuva, että minun pitäisi olla noin suurinpiirteen työtön, jotta voisin tuon ottaa. Ihan siksi, että minulta nyt oikeasti löytyy joka hetki aikaa vastata tarpeisiin.

PS. Työnantajia kun on monenlaisia ja niitä on jo tullut nähtyä ja kuultua.

Olen aika jäävi tuohon vastailemaan, pistä privaa vaikka jollekin meidän uutiskirjoittajalle ja kysele millaista on ollut :-) Ainoa mitä nyt voin sanoa firmasta, on se, että jengin vaihtuvuus on ollut aikasta pientä/lähes olematonta.

Vastaa
Shadown
Shadown

10

Lainaus:


Olen aika jäävi tuohon vastailemaan, pistä privaa vaikka jollekin meidän uutiskirjoittajalle ja kysele millaista on ollut :-) Ainoa mitä nyt voin sanoa firmasta, on se, että jengin vaihtuvuus on ollut aikasta pientä/lähes olematonta.

Joo, en nyt suoranaisesti tässä ollut syyttelemässä ja luotan kyllä, että toimeen on tultu. Lähinnä sanoin sillä, että ilmoitus on liiankin ympäripyöreä. Palkkaus olisi myöskin hyvä tiedottaa. Ei tietenkään mistään sentintarkkuudesta puhuta, mutta juuri, että puhutaanko me nyt kympeistä, satasista vaiko tonneista.

Ainakin minulle, joka on tehnyt jo jos jonkunlaista työtä ja ikääkin on jonkun verran, niin palkkaus on yksi tärkeimpiä tietää. Minulla on myöskin niille rahoille sijoituskohdekkin, jos nyt olisin tulossa.

Jotenka jos minä sanon, että pitäs uusi laakerointilaite saada hinnaltaan 100-200 euroa, niin olisi jo haettaessa työtä kiva myöskin tietää miten kauan tätä työtä teen.

Vastaa
dRD
dRD

11

Lainaus:

Lainaus:


Olen aika jäävi tuohon vastailemaan, pistä privaa vaikka jollekin meidän uutiskirjoittajalle ja kysele millaista on ollut :-) Ainoa mitä nyt voin sanoa firmasta, on se, että jengin vaihtuvuus on ollut aikasta pientä/lähes olematonta.

Joo, en nyt suoranaisesti tässä ollut syyttelemässä ja luotan kyllä, että toimeen on tultu. Lähinnä sanoin sillä, että ilmoitus on liiankin ympäripyöreä. Palkkaus olisi myöskin hyvä tiedottaa. Ei tietenkään mistään sentintarkkuudesta puhuta, mutta juuri, että puhutaanko me nyt kympeistä, satasista vaiko tonneista.

Ainakin minulle, joka on tehnyt jo jos jonkunlaista työtä ja ikääkin on jonkun verran, niin palkkaus on yksi tärkeimpiä tietää. Minulla on myöskin niille rahoille sijoituskohdekkin, jos nyt olisin tulossa.

Jotenka jos minä sanon, että pitäs uusi laakerointilaite saada hinnaltaan 100-200 euroa, niin olisi jo haettaessa työtä kiva myöskin tietää miten kauan tätä työtä teen.

Olen tainnut viimeksi nähdä duuni-ilmoituksen, jossa on palkka mainittu edes suurinpiirtein, kun olen johonkin kesätyöhön hakenut 15 vuotta sitten. Ilmeisesti tutkimme erilaisia duuni-ilmoituksia :-)

Vastaa
Shadown
Shadown

12

Lainaus:


Olen tainnut viimeksi nähdä duuni-ilmoituksen, jossa on palkka mainittu edes suurinpiirtein, kun olen johonkin kesätyöhön hakenut 15 vuotta sitten. Ilmeisesti tutkimme erilaisia duuni-ilmoituksia :-)

Vissiin. Mitä nyt yleisesti katsoo noita, niin niissä ilmoitetaan esim. TES. Toisekseen, jos puhutaan "normaalista" työpaikasta, niin Suomessahan on minipalkkaukseen olemassa ihan määritykset. Mutta jollei ilmoiteta, edes tarkkaa työmäärää, niin TES:en ym. tunteminen on turhaa. Vaikka ilmoittaisittekin ns. "tuntipalkan", niin sekin olisi turhaa, koska todellisesta työmäärästä ei ole tietoa. Enkä tajua miksei sitä voida vain kertoa.

Tokihan maailma on täys tämän kaltaisia ilmoituksia, joissa ei ilmoiteta kuin noin suurinpiirteen edes työnkuva. Sellaisiin en edes pyri hakemaan, ellei se työnkuva nyt ihan oikeasti kiinnosta.

Vastaa
Shadown
Shadown

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Noh, hyvä puolihan on, että ketäänhän ei tähänkään duuniin pakoteta hakemaan ;-)

Onhan sekin niin. Lähinnä nyt mietin syytä sille, ettei minkäänlaista palkkausta esitetä ulos. Tokihan ymmärrän termin "sopimuksen mukaan", mutta eihän niissäkään sentään potenssieroja ole... tai ainakaan saisi olla.

Eli jos kysyn suoraan missä summissa pyöritään ja vastaus on ympäripyöreää edelleenkin, niin ei minulla oikein ole intressejä hakea koko paikkaa. En toki sano tätä sillä, että olisin ylipäätään hakenut, mutta noin yleisesti mietittynä. Vaikkakin hieman paikka kiinnostikin.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

15

Lainaus:

Duuni on palkkaukseltaan ns. kakkosduunitasoa, mutta venyy myös "alemmalle ykkösduunitasolle" jos sisältöä takoo. Eli siis maksamme yleisesti ottaen "per uutinen"-palkkausta, höystettynä tietyillä kuukausipohjaisilla "bonusportailla".

tuli tosta mieleen mun nuoruuden mustan pörssin parin kuukauden kokemus sillon kun vielä etin omaa paikkaa tässä kylmässä pohjolassa

surkein homma mitä olen tehnyt Foorumin musta pörssi 500€ + myynti provisio onneks nyt on oikea työ

ääh pakko avautua sorry OFF topic

Vastaa
stillborn
stillborn

16

Olen pariin lehteen tehnyt aikoinaan joitakin kymmeniä artikkeleita, niin silloin maksettiin ainakin karkeasti sanamäärän mukaan. Esim. tilattiin 300 sanan juttu ja katsottiin taulukosta hinta. Jossain se on siis yksinkertaistakin?

Vastaa
dRD
dRD

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:

Olen pariin lehteen tehnyt aikoinaan joitakin kymmeniä artikkeleita, niin silloin maksettiin ainakin karkeasti sanamäärän mukaan. Esim. tilattiin 300 sanan juttu ja katsottiin taulukosta hinta. Jossain se on siis yksinkertaistakin?

Jep, suurinpiirtein noin se menee meilläkin, mutta ilman tuota "per sana" hinnoittelua, vaan sen sijaan on "per juttu". Tuohon sitten tietyt systeemit päälle, joilla tasoitetaan tuota juttujen julkaisuaikataulua siten, että tulee tasaisesti pitkin kuukautta juttua ja se on aikalailla siinä.

Vastaa
dRD (vahvistamaton)

19

@18: Pitäis tällä viikolla tai ensi viikon alussa lähteä mailia "seuraavan kierroksen" hakijoille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja