Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vuosi vahingossa puhelimia YouTubeen?

8
Matti Vähäkainu

Nokia vuosi vahingossa puhelimia YouTubeen?
YouTubesta löytyvästä videosta, jossa Nokia N97 -puhelimen suunnittelija kertoo puhelimesta, paljastui kaksi uutta ja julkistamatonta puhelinta. Nopeasti kuvassa vilahtavat puhelimet muistuttavat N97:ää, mutta tarkempi katsaus puhelimiin osoittaa, että kumpikaan niistä ei sitä ole.

Toinen puhelimista on selvästi N97:ää ohuempi ja sen kyljessä näkyy liittimiä joita N97:ssä ei ole. Toisessa puhelimessa N97:stä tuttu navinäppäin on siirretty vasemmalta oikealle puolelle.
Puhelimien malleista ei luonnollisesti ole vielä varmaa tietoa, mutta GSMArena arvioi, että kyseessä on Madeleine- ja Ivalo-koodinimillä kehitetyt puhelimet. Kummatkin esiintyivät viime vuoden lopulla nettiin vuotaneessa puhelinmallistossa. On mahdollista, että puhelimille saadaan viralliset mallinimet jo ensi viikolla Mobile World Congress -messuilla.

Ivalo on 3,5 tuuman kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin, josta vuotaneen listan mukaan löytyvät lisäksi 5 megapikselin kamera, 32 gigatavua muistia, A-GPS, FM-lähetin ja radio, WLAN, Bluetooth ja TV-ulostulo.

Saman listan mukaan Ivalo olisi QWERTY-puhelin 3,2 megapikselin kameralla, WLAN:lla, GPS:llä ja erillisillä N-Gage -näppäimillä.


Vasemmalla Ivalo (yläpuolella N97) ja oikealla Madeleine
Kommentit (8)

Lakikriitikko (vahvistamaton)

1

Nyt tarvittaisiin äkkiä Lex Nokia, jotta voisi selvittää, kuka tiedot on vuotanut.

Vastaa
LexLuthor (vahvistamaton)

2

Kaikille nokian työntekijöille pitäisi suorittaa ns.LexMokia toimenpide eli ruumiin ja mielen tarkastus, jotta selviää kuka tämän vuosi julkisuuteeen...

Vastaa
Kauko Säädin (vahvistamaton)

3

Alkaa kyllästyttää nämä "vahingossa julkaistut - uutiset" sillä tuskin mikään firma julkaisee vahingossa mitään tuoteuutuuksiaan ihan tuosta noin vain. Kyllä se on enemmän tai vähemmän tarkoituksellista tai sitten tahallista "tietovuotoa" yrityksen tulevista tuotteista.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

4

Tämä nyt on jo kierrellyt 2 viikkoa eri sivuilla ja otettu ihan N97 disainerin haastattelusta joka on aikoinaan esitetty jo Nokian sivuilla. Kaverilla on pöytä täynnä 97 liittyviä protoja ja valmis tuote...

Jo on vuoto.... no 97 mallista voi tosin tulla versio ilman näppistä mutta katsotaan. Ja N97 näppiksiä tulee tietenkin monia erilaisia eri kielialueille...

Eli markkinointi on mennyt tämmöiseksi vähän tietoa ulos ja jo joka puolella kirjoitellaan ilmaiseksi aivan sitä sun tätä...

Vastaa
nii (vahvistamaton)

5

Mut hei onhan se ny jännää spekuloida ja oottaa uusia tuotteita ku kuuta nousevaa.... :P Itse odotan ainakin n97:kaa ja siitä ohuempia versioita, koska uskon että jotakin sellaista tulen varmasti ostamaan. Nyt alkoi muuten näyttää videolla melko hyvältä tuo käyttöliittymän sulavuus ja nopeus. Oli oikein ilo silmälle katsella sitä. Navi näppis pitäs ehdottomasti olla oikealla, koska olen oikea kätinen ja se tuntuu luontevammalta. Jos uusia liittimiä on tiedossa, niin hdmi - piuhan toiseen päähän telkkua tai tietokoneen näyttöä varten olis kovajuttu.

Vastaa
hentriz
hentriz

6

Nokia 5800 XpressMusicia kokeilessa voin todeta, että ainakin sen käyttö on sulavaa (Lukuunottamatta puhelimen näytön kääntymisen nopeutta). Kirjoittaminenkin oli suhteellisen helppoa, eli sinäänsä Nokia ei ole tehnyt mitään emämokaa.

Mutta... Missä se innotaviisuus? Se oli oikeastaan valikkoh*lvetti kosketusnäytöllä. Eli kyllä mielummin toistaiseksi käytän Nokialaisia sillä navilla. Nokia saisi oikeasti keksiä jotain uutta sen käyttöjärjestelmänsä (Tai Symbianin) kanssa tai menossa pohjalle. LG on ainakin onnistunut tekemään kivan käyttiksen (ja älkääkää nyt Applen pojat menkö sanomaan, että on iPhone OS -kopio), samoin Palmin webOS on mielenkiintoinen ja upea.. Sekä Garmin Nüvifonen kanssa. Sitä en osaa sanoa, onko se alusta alkaen kehitetty Asuksen kanssa.
Ja Google Androidkin on tässä suhteessa "parempi" kuin Symbian.. Ja esimerkiksi HTC:n fixaamat Windows Mobiletkin ovat aika kivoja (vrt. Symbian).

Silti Symbian ajaa asiansa.. Mutta Nokia saisi silti tehdä sille jotain ;-)

Vastaa
SSF (vahvistamaton)

7

Heh..., onkohan luurit suunniteltu JKL:ssä. En yhtään ihmettele vuotoa :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja