Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tältä näyttävät Sony Ericssonin uudet älypuhelimet

13
Matti Vähäkainu

Tältä näyttävät Sony Ericssonin uudet älypuhelimet
Nokian varjoon jäänyt Sony Ericsson julkaisi sekin varsin mielenkiintoisia puhelimia. Kosketusnäytöllinen Idou ja liukukantinen Hikaru julkistettiin jo sunnuntaina, nyt onkin aika käydä kiinni niiden ominaisuuksiin.

Sony Ericssonin tuleva lippulaiva, koodinimeltä Idou, ei ole vielä saanut tulevaa mallinimeä. Tämä johtuu siitä, että puhelinta ei odoteta markkinoille vielä ainakaan puoleen vuoteen. Yritys on varovainen arvioissaan ja antaa sille yli vuoden aikaa julkaisuun. Kuten XPERIA X1:n kanssa, saattaa olla, että puhelin tulee kauppoihin kuitenkin jo ennen joulua.

Sony Ericsson Idou

Idoun ominaisuudet ovat kuitenkin odottamisen väärti. Se on ensimmäinen 12 megapikselin kamerapuhelin ja sen 360 x 640 -resoluution 3,5 tuuman kosketusnäyttö toimii syöttölaitteena uuteen avoimen lähdekoodin Symbian-käyttöjärjestelmään. Muut ominaisuudet ovat nykyajan älypuhelimista tuttuja - A-GPS, WLAN, FM-radio ja 3,5mm kuulokeliitin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että puhelimesta löytyy microSD-korttipaikka, kuten XPERIA X1:stä. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että puhelin on XPERIAn tavoin jonkin muun yrityksen valmistama.

Toinen Sony Ericssonin uutuuspuhelin on W995, koodinimeltä Hikaru. Liukukantinen W995 on hyvin tavallinen keskikastin älypuhelin hieman paremmalla 8 megapikselin kameralla. Siitä löytyvät tavallisimmat ominaisuudet, kuten A-GPS, WLAN ja Memory Stick Micro -muistikorttipaikka. Puhelin edustaa kuitenkin Sony Ericssonin uutta linjaa, jossa yhdistetään Cyber-shot- ja Walkman-linjat. Tämä tarkoittaa sitä, että samasta laitteesta löytyy tehokkaita ja hyviä kamera- ja musikkiominaisuuksia.


Sony Ericsson W995 "Hikaru"

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

Kim (vahvistamaton)

1

12MP kamera puhelimessa? Ei luoja.. Paljonkohan tuossakin säästäisi kustannuskuluissa ilman tuota. Sen seurauksena jälleenmyyntihinnastakin lähtisi todella hyvä pala pois. Ostakaa pokkari erikseen jos kuvia haluatte. Olkoon puhelimessa vaikka 15MP kamera, ei se vedä laadullisesti ikinä vertoja kunnon kameralle.

Ulkonäöllisesti puhelin on erittäin tyylikäs, pakko sanoa.

Vastaa
emulisti (vahvistamaton)

2

Erittäin hienon näköisiä ja hyvin varusteltuja itseäni kiinnostaisi ainakin.
Jossain gallupisa oli tutkittu että suurin osa ihmisistä jättäisi pokkarit kaupan hyllylle jos kännykkä kameroitten kuvan laatu paranisi.
Eipä noitten kuvan laatu taida ihan viellä pärjätä pokkari kameroille.

Missähän hinnoissa mahtaa pyöria tällaiset laitteet ?

Vastaa
Foxi (vahvistamaton)

3

Tuo Idou on oikein nätti! Ja vihdoin näissäkin rupee yleistymään tuo 3,5 millin kuulokepaikka.

Vastaa
MKAntero (vahvistamaton)

4

Eihän noiden puhelimien kameroiden ole tarkoitus olla mitään state of the art laatuisia. Kyse onkin, että koko paketissa olisi mahdollisimman paljon käyttökelpoisia toimintoja. Jos kameraa ei ola matkassa käy puhelimen kamera ihan hyvin sijaiskamerana. Toki tuo 12 megapikseliä alkaa kuullostaa aika uskomattomalta ja epäilyttää laatu aika kovasti. Nokia ei juuri tuo laadun vuoksi ole lähtenyt noihin suuriin mekapikseleihin mukaan olleskaan.

Ulkona kuvia ottaessa tulee erittäin hyvälaatuisia ja niistä saa hyviä tulosteita aikaiseksi. Toki jos harrastat valokuvausta niin silloin hankitaan kunnon kamera. Itselläni käytössä Nokia N82 ja väitän edelleen, että se on parempi laadultaa kun perus 200€ pokkari! Toki hyllystä löytyy kunnon kamera kun sitä tarvitaan.

Vastaa
Hosti (vahvistamaton)

5

"Itselläni käytössä Nokia N82 ja väitän edelleen, että se on parempi laadultaa kun perus 200€ pokkari!"

Pitäisikö itkeä vai nauraa? Haahaa. Esim. Fujilta löytyy 12mp f/2.8-5.1 1/1,6" kamera alle 200€:n hintaan. Satavarmasti on laatu paaaaaaljon parempaa kuin N82:lla.

Muuten olet oikeassa, 12mp + pieni kenno = too much kohinaa

Vastaa
Kili7 (vahvistamaton)

6

Millonkohan Canon rupeaa valmistamaan puhelimia? :D Siinä vasta oliskin kamera puhelimella eikä mitään puhelinta kameralla :D

Vastaa
fotari (vahvistamaton)

8

Mä en sitten tajua minkälaisia jästipäitä SEllä oikein on töissä. Nää älyttömän aikaset julkistukset vaan syö yhtiön uskottavuutta.

P990 oli siisti ja cool julkasunsa aikoihin mutta tuli markkinoille yli vuoden julkasunsa jälkeen, vanhentuneena ja silti bugisena eikä sitä kaiken kukkuraksi saatu koskaan pelittämään kunnolla. Harmi vaan ettei missään saatu ryhmäkannetta yhtiötä vastaan tuon luurin tiimoilta.

Xperia sama juttu, ei tosin ihan nii-in bugisena.

Ja nyt tämä Idou. Juu siistiltä näyttää nyt mutta puhelindesignissa on kuitenkin uudet tuulet jo vuoden päästä.
Ja missä siinä on 3.5 tuuman plugi?`Kuvissa näkyy vaan tää tyypillinen SE liitin joka vie hermot.
Ja ei, Sony muuten ei osaa valmistaa kameroita Canoniin verrattuna.
Samsung ja LGkin pyyhkivät SEllä pöytää.
Oikeissa kameroissa Sonyn värit on "disnesque" josta taaperot eittämättä kyllä pitävät, eikä firma osaa kohinanhallintaa.
Se kunnollinen mitä Sony tällä hetkellä esittää järjestlemäkamerarintamalla on puolestaan valtaosin Minoltan perintöä.

Vastaa
Kili7 (vahvistamaton)

10

Totta, siis kyllä sony osaa ihan digikameroita tehä, mut ei kännykameroita! Kuvissa aina liian haaleat värit kauhea kohina ja reunat blurrina ja jaja... Tarkkuuskaan ei ole huippua... Miksei ne ole kehittänyt K800 huippukameraa eteenpäin ja vaikka käyttäny sitä samaa modulia mikä siinä on!? Ainakin Walkman malleissa on ihan sukat kamerat....

Vastaa
Tom (vahvistamaton)

11

No miten sen ottaa
Olen käytänyt sonyericcsonin puhelimia jo vuosia mahtavalla menestyksellä kamerat aivan toista kuin nokialla ja nyt kuitenkin vaihdoin Nokian N96 sitä ainakin puolivuotta käytettyäni 3 kertaa huollossa vihdoin uusi puhelin mut ei auta puhelin on jumis vähän väliä noin 10-20 kertaa akku pois vuorokaudessa akku kestää ehkä 8-12 h en voi käsittää et toullaisia päästetään markkinoille vaihdan mitä pikkimmin 905 erkan. Se mikä huolestuttaa jos sonyericsonikin rupeaa käyttämään jotain samoja ohjelmistoja kuin nokia ostan seuraavaksi motorolan

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja