Amerikan Presidentit myyvät musiikkiaan App Storen kautta

3
Kaarlo Räihä

Amerikan Presidentit myyvät musiikkiaan App Storen kautta
Yhdysvalloissa 90-luvulla jonkinlaista suosiota nauttinut The Presidents of the United States of America -yhtye on tehnyt uuden aluevaltauksen, kun yhtye on tuonut Applen App Storeen myyntiin ohjelman, jonka avulla kuluttajat pystyvät kuuntelemaan iPhone-matkapuhelimilla tai iPod touch -mediasoittimilla yhtyeen tuotantoa.

2,39 euron hintainen sovellus mahdollistaa neljän yhtyeen albumin sekä tiettyjen demojen ja live-esiintymisten kuuntelun suoratoistona. Sovellus ei siis pidä sisällään varsinaisia musiikkikappaleita, vaan ne ladataan kuuntelun yhteydessä joko WLAN- tai 3G-yhteyden ylitse laitteeseen. Musiikin kuuntelemisen ohella sovellus mahdollistaa mm. bändin blogin seuraamisen ja kappaleiden ostamisen iTunesin kautta.

The Presidents of the United States of America ei jää kyseisen kokeilun ainoaksi yrittäjäksi, vaan vastaavia sovelluksia tullaan näkemään ainakin kahdelta muulta yhtyeeltä. Tämän lisäksi ainakin yksi pienempi levy-yhtiö on kiinnostunut vastaavasta ideasta, jonka avulla levy-yhtiö voisi tarjota musiikkiaan innokkaille kuuntelijoille ennakkoon. Koska kappalelistaa voidaan päivittää lähes reaaliaikaisesti, voi levy-yhtiö vaihdella sovelluksen kautta kuunneltavissa olevien kappaleiden valikoimaa esim. tulevien levyjulkaisujensa mukaan. Samalla kuluttajat voivat ostaa kuulemaansa musiikkia iTunesista tai vaihtoehtoisesti varata tulevia kappaleita ja albumeita ennakkoon.



Applen sovelluskaupan lisäksi vastaavia sovelluksia voitaisiin kaupata esim. Androidin ja Nokian vastaavien kauppapaikkojen kautta, jolloin levy-yhtiöillä ja yhtyeillä olisi jälleen yksi uusi keino kaupata musiikkiaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

oOlarryOo
oOlarryOo

1

Ihan hyvä idea. Toisaalta vain kovin hintava veraten siihen, että kappaleita ei saa omistukseensa vaan niitä voi vain kuunella suoratoistona. Parempi olisi ilmaisena mainostus ohjelmana että voi nauttia yhtyeen musiikista ja sitten tehdä ostopäätöksensä. Mutta kunhan nuo saavat tuon last.fm ohjelman suomenkin App storeen niin ajaa saman asian.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonathan (vahvistamaton)

2

Hintava, mitä ihmettä? Maksat siis suklaalevyn (tai noin puolen oluttuopin) verran oikeudesta kuunnella neljää albumia ja muuta sälää. Joskus tuntuu että ihmisillä ei ole mitään käsitystä rahan arvosta, ja minä en todellakaan pidä itseäni rikkaana.

Mikä olisi ollut sopiva hinta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.