Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi haittaohjelma leviää tekstiviestien avulla

9
Matti Vähäkainu

Uusi haittaohjelma leviää tekstiviestien avulla
Uusi Symbian S60 3rd Edition -puhelimia saastuttava haittaohjelma leviää tekstiviestien avulla. Viestintäviraston tietoturvaosasto Cert-fi ilmoittaa, että tekstiviestissä kehoitetaan lataamaan "Play Boy"-yhtiön "Sexy View"-sovellus.

Mikäli käyttäjä lataa ja asentaa linkin takana olevan haittaohjelman, niin puhelin alkaa keräämään tietoja, jotka se lähettää internetin yli omalle palvelimelle. Troijalainen pitää yhteyden auki kokoajan, jonka lisäksi se lähettää tekstiviestin eteenpäin osoitekirjasta löytyviin numeroihin. Ohjelma voi siten tulla puhelimen omistajalle kalliiksi.
Haittaohjelma on allekirjoitettu aidolla Symbian-sertifikaatilla, joten siitä ei tule varoitusta asennettaessa. Ohjelman voi poistaa samaan tapaan kuin minkä tahansa muunkin S60-sovelluksen, eli sovellusten hallinnasta.

Kommentit (9)

JiM Beam (vahvistamaton)

1

Onneksi ei taida tukea uusinta symbiaania.

Olisi kiva nähdä millainen se viesti tarkalleen on. No, kielivaihtoehtoina kun on kiina ja englanti, niin lienemme jälleen vähmemmistönä aika turvassa.

Vastaa
Miguel (vahvistamaton)

2

Lataako joku eikeasti tuollaisen tiedoston joka on tullut kännykkään pyytämättä ja vielä suht epäilyttävällä nimellä? On kyllä oma vika jos onnistuu saamaan viruksen tuon kautta...

Vastaa
VL LV (vahvistamaton)

3

Miguel, muista että viesti tulee joltakin tutulta. Eli jos kaverisi lähettää sinulle tekstarissa www-osoitteen, klikkaatko siihen vai et?

Vastaa
Bluejack (vahvistamaton)

5

"Vakoiluohjelman voi poistaa

Ohjelma pitää nettiyhteyden auki ja lähettää lisäksi viestiä eteenpäin käyttäjän osoitekirjasta löytyviin puhelinnumeroihin. Näin vakoiluohjelma voi aiheuttaa käyttäjälle kuluja sekä käyttämällä nettiyhteyttä että tekstiviestejä lähettämällä.

Cert-fi neuvoo, että vakoiluohjelman voi poistaa puhelimesta tavallisen sovellusten hallinnan kautta. Useimmissa S60 3rd Edition -puhelimissa tämä tapahtuu Asennukset -> Sovellusten hallinta -valikon kautta. Tarkemmat ohjeet ovat lisäksi F-Securen haittaohjelmakuvauksen yhteydessä."


Lainattu Tietokone.fi Uutinen: http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=36886&tyyppi=1

Vastaa
roflmao (vahvistamaton)

6

Huh, onneksi iPhoneeni ei voi tulla tuonlaista paskaa tekstiviesteillä.

Vastaa
maorofl (vahvistamaton)

8

Huh, onneksi venttikymppiini ei voi tulla tuonlaista paskaa tekstiviesteillä.

Vastaa
TemeTee
TemeTee

9

Lainaus:

Phiidöör @ 27.2.2009 00:55

@roflmao

Niinkö...? Oletko aivan varma...?


Minä olisin aika pirun varma koska iPhonessa on iPhone OS ja tuo pöpö on symbianille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja