Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Orange ja O2 vastustavat Nokia N97:n Skype-ominaisuutta

15
Kaarlo Räihä

Orange ja O2 vastustavat Nokia N97:n Skype-ominaisuutta
Tässä kuussa pidetyillä MWC-messuilla Nokia ja Skype kertoivat yhteistyöstä, jonka myötä Skype-ohjelma tulee vakiovarusteeksi tiettyihin Nokian matkapuhelimiin.

Ensimmäisenä virallisena Skype-puhelimena toimii N97, joka saa Skype-tuen vuoden kolmannella vuosineljänneksellä ohjelmistopäivityksen myötä. Päivityksen myötä ilmaiset Skype-puhelut, -pikaviestit ja -paikannuspalvelut ovat kuluttajien käytössä kellon ympäri.
Monet kuluttajat ovatkin ilmaisseet kiinnostuksensa puhelimen Skype-ominaisuuteen, koska sen avulla voi vähentää matkapuhelinlaskua merkittävästi, jos puhelimella soitetaan esim. runsaasti ulkomaanpuheluja.

Kaikki tahot eivät kuitenkaan ole kovin mielissään asiasta, vaan Britanniassa toimivat Orange- ja O2-operaattorit ovat ilmoittaneet epävirallisesti lopettavansa N97-puhelinten myymisen, jos Skype-tuki tulee näihin vakio-ominaisuudeksi.

Operaattorit pelkäävät, että Skype-tuen yleistyminen syö näiden voittoja, kun kuluttajat pystyvät tekemään ilmaisia VoIP-puheluja ja lähettämään maksuttomia pikaviestejä toisilleen.

Britannian lisäksi edulliset VoIP-puhelut tuntuvat pelottavan operaattoreita myös Yhdysvalloissa, jossa esim. AT&T sallii iPhonen VoIP-puhelut ainoastaan WLAN-verkon kautta.

Britanniasta löytyy kuitenkin operaattoreita, jotka tukevat VoIP-puheluiden käyttöä. Yksi näistä operaattoreista on 3, jonka valikoimiin kuuluvat Skype-tuella varustetut puhelimet.

Kommentit (15)

KDEuserX (vahvistamaton)

1

"Operaattorit pelkäävät, että Skype-tuen yleistyminen syö näiden voittoja, kun kuluttajat pystyvät tekemään ilmaisia VoIP-puheluja ja lähettämään maksuttomia pikaviestejä toisilleen. "
Jaa, ihankos symbian s60 ei saisi esim. irckkiä(Mirggi v3, wirelessIrc v1-2), jonka avulla voi lähettää pikaviestejä ilmaisella(kun on data-paketti, mutta ei irckki vie paljoa kaistaa), ja mesenkin saa ilmaisella, joten IMO skype ei syö niiden voittoa, kun on niitä muitakin ilmaisia pikaviesti ohjelmia, tosin ne ei ole vakiona, mutta saa täysin ilmaiseksi(ainakin mirggin), ja toimii hyvin vaikka gprsällä

Vastaa
dRD (vahvistamaton)

2

@1: Juu, ongelma onkin vissiin siinä, että N97:ssa se Skype tulee vakiona -- keskivertokäyttäjähän tuskin edes tietää, että puhelimeen voi lisätä softia, saati sitten että koskaan niin tekisi. Mutta jos Skype/vastaavat yleistyvät suoraan puhelinten vakio-ominaisuuksina, niin kännyoperaattorit tietävät oman kohtalonsa -> päätyä "putken tarjoajaksi", kuten ISPeille kävi 90-luvulla (muhkein profithan siis revitään tekstiviesteistä, ulkomaanpuheluista, jne .. kiinteä datayhteys on bulkkikamaa, joka altistaa helposti hintakilpailulle, jne).

Vastaa
Olli

3

2@ Harvaa ostaa >500€ älypuhelimen jos ei osaa asentaa siihen edes yhtä ohjelmaa.

Vastaa
Tomppa (vahvistamaton)

5

Tossa fringissä on melkosen huono puheen laatu. Oon sillä yrittäny aikanaan ulkomaan puheluita soitella, siitä ei vaan meinaa tulla mitään. Pikaviestit kyseinen ohjelma kyllä hanskaa ongelmitta.

Vastaa
dRD
dRD

6

@3: Yli 500 euron luureista, oma veikkaukseni on, että puolet tai enemmänkin on "firma maksaa"-puhelimia, joiden käyttäjiä ei kiinnosta säätäminen, vaan se, että bisnes hoituu. Ja tuo jengi kun saa valmiiksi Skypellä varustetun luurin, siinä syödään juuri sitä operaattoreiden mehukkainta kohderyhmää, eli jengiä joka käyttää puhelinta työkseen, todnäk puhuu keskivertosukankuluttajaan verrattuna tuhatkertaisesti ulkomaan puheluita, jne.

Vastaa
kata13 (vahvistamaton)

8

Hei

Minulla on E90 ja miehelläni kommu 9300. Minulla on ollut
puhelimessani SIM-kortti, jossa on netti-yhteys. Mies on hankkimassa kommuunsa myös tällaisen kotimaassa kuukausimaksulla toimvan nettiyhteyden. Kuvittelin, että me voisimme sitten alkaa puhua Skype-puheluita keskenämme. Ilmeisesti se ei onnistukaan näillä puhelimilla?

Vastaa
Olli

9

6@ Epäilisin että firman piikkiin puhujia ei juuri kiinnosta paljon se puhelu maksaa.

8@ Mulla oli joskus 9300i ja siinä ei muistaakseni riittänyt teho ip puheluihin. Nykyisellä e90:sellä kyllä onnistuu.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

10

@3: jos niissä yli 500 euron puhelimissa ois vakiona skype ja ihmiset tietäisi että sillä voi soitella ilmaseks, moni voisi sellaisen ostaakin. Juuri siksi, ettei mitään asenteluja tai muuta tarvita.

Vastaa
Vez (vahvistamaton)

11

Kohta varmaan Teliasonera ilmoittaa ,että se vastustaa viimeiseen hengenvetoon kyseistä ominaisuutta.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

12

eli ihmiset ostaa 500 euron luurin että säästävät muutaman euron puheluissa? toisaalta operaattorit saavat myytyä noille käyttäjille datayhteyden eli laskutusta tulee sitä kautta lisää.

ja sillä vastapuolellahan pitää myös olla se skypellä varustettu puhelin, joten nuo 500 euron luurin ostajat eivät ihan heti kärkeen saa valtaosaa puheluistaan ilmaiseksi.

Vastaa
Kekkonen (vahvistamaton)

13

Vähän aikaa noi operaattorit voi koittaa pyristellä vastaan, mutta muutos on väistämätön. Internet on lyömässä itseään läpi puhelimissa ja sen mukana tulee tietenkin samat palvelut kuin pc puolella. Kuinka moni sitten siirtyy käyttämään IP puheluita on aivan toinen tarina. Esim melkein kaikilla tuntemillani ihmisillä on netti kotona, mutta silti tiedän vain yhden ihmisen joka aktiivisesti käyttää voip tekniikkaa hyväksi eli soittelee skypellä.

Vastaa
keskju
keskju

14

Mutta tollaset ip puhelut syö aika äkkiä akun tyhjäksi ja muutenki ku pitää olla vähintään 3g verkossa sekin syö älyttömästi enemmän akkua kuin 2g. Siks ite oon 3g: ssä vaan sillin ku sitä oikeesti tarvin tai surffaan koneelta puhelinta modeemina käyttäen. Silloin yleensä onkin laturissa puhlin "Uudet puhelimet kuten esim. n97 latautuu suoraan usb: stä ;-)"

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

15

Joo se on paras uusi ominaisuus mitä kännyköihin on tullut vähän aikaan. Teetpä mitä tahansa koneella puhelin kytkettynä niin akku latautuu taustalla. Paitsi softapäivityksien aikana.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja