Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 5800:n on kärsinyt teknisistä ongelmista Yhdysvalloissa

39
Kaarlo Räihä

Nokia 5800:n on kärsinyt teknisistä ongelmista Yhdysvalloissa
Nokian viime vuonna julkaisema 5800 XpressMusic -matkapuhelin tuli Yhdysvalloissa myyntiin vasta tämän vuoden puolella, ja Nokian epäonneksi puhelin on kärsinyt Yhdysvalloissa tietyistä teknisistä ongelmista.

Ensimmäinen ongelma liittyy tiettyjen operaattoreiden 3G-verkkoihin, joihin 5800 XpressMusic ei saa jostain syystä yhteyttä lainkaan. Nokian New Yorkin ja Chicagon myymälöissä myydyt puhelimet eivät nimittäin saaneet yhteyttä matkapuhelinoperaattori AT&T:n 3G-verkkoon, vaikka puhelimet yhdistivät ongelmitta AT&T:n GSM- ja EDGE-verkkoihin.
Arvailujen mukaan vika ei ole varsinaisesti Nokian puhelimissa, vaan AT&T:n verkoissa, sillä 3G-yhteydet toimivat puhelimella mainiosti mm. Miamissa ja Dallasissa.

Toinen ongelma ei rajoitu pelkästään Yhdysvaltoihin, vaan se koskettaa kaikkia 5800 XpressMusic -puhelimia. Ongelma koskee puhelimen korvalle tulevaa kaiutinta, joka ei pidä tavallista kosteammasta ilmastosta, vaan korkeampi ilmankosteus heikentää kontaktia kaiuttimen ja piirilevyn välillä, jolloin kaiuttimen ääneen ilmaantuu mm. kohinaa ja rätinää.

Nokia on omien sanojensa mukaan vaihtanut kaiutinosan toimittajaa tammikuussa, joten ongelman ei pitäisi vaivata enää uusia 5800 XpressMusic -puhelimia. Myös Nokian huoltopisteet ovat saaneet näitä uusia kaiutinosia, joten huoltoon tulevien puhelinten pitäisi saada kanssa uusia sisuskaluja, jolloin ongelman pitäisi hävitä.

Nokia ilmoitti tammikuussa, että yritys on toimittanut maailmalle yli miljoona 5800 XpressMusic -puhelinta, joten viallisen kaiutinosan takia huoltoon saattaa tulla useita tuhansia puhelimia. Mobile-Review-sivuston mukaan noin seitsemän prosenttia Venäjällä myydyistä 5800 XpressMusic -puhelimista on toimitettu huoltoon. Sivuston toimittaja arvioi kaiutinongelmien tukkivan Nokian huoltopisteet pahiten huhti- tai toukokuussa, koska ongelma ilmaantuu yleensä vasta parin kuukauden päästä puhelimen ostamisesta.

Kommentit (39)

abc (vahvistamaton)

1

Jees, Go Nokia Go.

Olen puhelimeen muuten tyytyväinen, mutta tuskin olen ainut joka kuvittelee puhelimen laadun yleisestikin olevan hieman puutteellinen.

Vastaa
LexMokia (vahvistamaton)

2

Täyttä kuraa LexNokian luurit. Huollot hierovat käsiään, kun tulee tälläisiä mukavia vikoja takuunalaisissa luureissa.

Vastaa
Jorma (vahvistamaton)

3

No niin kaikki ifanipojat. Nyt on aika potkia maassa makaavaa...

Vastaa
Nipottaja (vahvistamaton)

4

Sori nyt kun nipotan, mutta tuo uutinen kuulostaa joissain kohti vähän tökeröltä:

"Nokian epäonneksi puhelin on kärsinyt Yhdysvalloissa *tietyistä* teknisistä ongelmista."

Tuo ei ole vielä niin paha, :) mutta tämä kuulostaa jo hölmöltä...

"joten huoltoon tulevien puhelinten pitäisi saada *kanssa* uusia sisuskaluja, jolloin ongelman pitäisi hävitä."

Vastaa
asd (vahvistamaton)

5

Omassa yksilössänikin oli tuo puhelimen korvalle tulevaa kaiutinta koskeva vika , puhe kuului joko sairaan hiljaa tai ei ollenkaan.Tällä hetkellä takuuhuollossa , saa nähdä mitä sanovat takuusta.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

6

Mulla oli tuo puhelin, mutta sain sen onneksi palautettua, kun se vietti enemmän aikaa huollossa kuin itselläni. Eikä palautus hetkelläkään toiminut lähimainkaan kunnolla. Täyttä kuraa koko luuri.

Vastaa
Tyytyväinen (vahvistamaton)

7

Itsellä ollut kyseinen puhelin noin 3 viikkoa käytössä eikä mitään ongelmia ole ilmaantunut. Kaikin puolin olen siis tyytyväinen luuriini. Tähän astisten kokemusten perusteella sanoisin, että loistava puhelin!

Vastaa
loss (vahvistamaton)

8

Itselläni on se ennakkotilausmalli (sain sen 2 päivää ennen kauppoihin tuloa), eikä siinä ole ollut vielä yhtäkään uutisissa mainituista ongelmista. Ehkä maanantaimallin käsiin saaminen alentaa valituskynnystä. Tosin niinhän se on, että huonot puolet leviävät paremmin kuin hyvät.

Vastaa
Diaz (vahvistamaton)

9

Noh, ainakin näistä Noksun luureista voi vielä vaihtaa akun ihan itse. ;)

Vastaa
poika 10v. (vahvistamaton)

11

Saan kohta kyseisen puhelimen (ehkä). Kannattaako ostaa/saada semmone puhelin? Omien tietojeni mukaan se on hyvä musiikkipuhelin. Onko siinä oikeesti huono selain vai onko se vain jonkun mielipide?

Vastaa
poika 10v. (vahvistamaton)

12

Saan kohta kyseisen puhelimen (ehkä). Kannattaako ostaa/saada semmone puhelin? Omien tietojeni mukaan se on hyvä musiikkipuhelin. Onko siinä oikeesti huono selain vai onko se vain jonkun mielipide?

Vastaa
Tuntematon käyttäjä

13

Saan kohta kyseisen puhelimen (ehkä). Kannattaako ostaa/saada semmone puhelin? Omien tietojeni mukaan se on hyvä musiikkipuhelin. Onko siinä oikeesti huono selain vai onko se vain jonkun mielipide?

Vastaa
Tuntematon käyttäjä

14

Saan kohta kyseisen puhelimen (ehkä). Kannattaako ostaa/saada semmone puhelin? Omien tietojeni mukaan se on hyvä musiikkipuhelin. Onko siinä oikeesti huono selain vai onko se vain jonkun mielipide?

Vastaa
poika 10v. (vahvistamaton)

15

Saan kohta kyseisen puhelimen (ehkä). Kannattaako ostaa/saada semmone puhelin? Omien tietojeni mukaan se on hyvä musiikkipuhelin. Onko siinä oikeesti huono selain vai onko se vain jonkun mielipide?

Vastaa
poika 10v. (vahvistamaton)

16

Saan kohta kyseisen puhelimen (ehkä). Kannattaako ostaa/saada semmone puhelin? Omien tietojeni mukaan se on hyvä musiikkipuhelin. Onko siinä oikeesti huono selain vai onko se vain jonkun mielipide?

Vastaa
abc (vahvistamaton)

17

Osaisiko joku kertoa mistä ihmeestä uusimman päivityksen mukana tulleet ohjelmistopäivitys, sanakirja ja haku-sovellukset oikein löytyvät? Itseltäni ei ainakaan löydy Sovellukset-valikosta. Entä kuinka usein näitä päivityksiä on lupa odottaa?

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

20

@poika: Kannattaako se valita riippuu mitä puhelimeltaan haluaa, mitä sillä tekee ja mitä muita vaihtoehtoja on. Yhtä oikeaa vastausta ei ole olemassa, valinta on yksilöllinen.

Parempia musiikkipuhelimia löytyy Applelta ja SonyEricssonilta. Mutta kyllä se on paras Nokian tekemä musiikkipuhelin. Selainkin on paras missään Nokian puhelimessa ollut selain, ei kuitenkaan aivan yhtä hyvä kuin joissakin muissa.

Suosittelen että mietit mitä haluat puhelimella tehdä, rajaat vaihtoehdot muutamaan ja käyt kaupassa koittamassa ennen lopullista valintaa.

Vastaa
nokia (vahvistamaton)

21

itselläni on jo toinen kyseinen puhelin menossa ku ensimmäisessä oli toi kuuloke vika.mutta kun sain uuden 5800 vein sen suoraan kuulokkeen vaihtoon vaikka se oiskii toiminu ni nyt ei oo ollu mitään ongelmia paras nokialainen mitä itelläni on ollu !

Vastaa
jok1ra (vahvistamaton)

23

Olisko kokemuksia/neuvoja.Ostin 5800 2/09 ja kaiutinongelma tuli heti ja toinen ongelma on kun soittaa jonotuspuhelimeen jossa sitten(kun yhteys on vihdoin saatu)neuvotaan valitsemaan 1,2,3 jne.Puhelimen näyttö kun on musta niin ei ole mistä neuvottuja numeroita valitset ja kun numeronäytön viimein saa tulemaan esiin niin puhelu on katkennut.eli miten tämä homma toimii?Suurempi ongelma seurasi kun päivitin versioon 20.0.012 (version päivämäärä 26.1.09)nyt alkoi armoton pätkiminen -saa vain arvailla mitä toinen puhuu ja hänellä sama ongelma eli ei saa selvää mitä 5800 "onnellinen ?? omistaja" kertoilee.hankin puhelimen ikäänkuin huonoa omaatuntoani parantaakseni eli tukeakseni kotimaista puhelinvalmistajaa.Tottuneena kosketusnäyttöön aikaisemmat mallit
ovat olleet sonyericssonin 990i ja P1 ja tomineet upeasti joten
turha koetella hermoja nokialla joka ei selvästi hallitse 5800
tekniikkaa (päästi keskeneräisen tuotteen markkinoille)ja varmana
menettää kasan asiakkaita kilpailijoille!

Vastaa
Tomppa (vahvistamaton)

25

Olen harkinnut ko. luurin ostamista. Käytän paljon puhelinta netin selailemiseen, ja kysymykseni koskeekin tiedostojen tallentamista selaimen kautta. Löytyykö selaimesta 'tallenna kohde' -komento, eli pystyykö tiedostoja tallentamaan selaimella puhelimen tai kortin muistille? Operan selaimessa kun ei ole mahdollista tallentaa mitään..

Vastaa
Tomppa (vahvistamaton)

26

Olen harkinnut ko. luurin ostamista. Käytän paljon puhelinta netin selailemiseen, ja kysymykseni koskeekin tiedostojen tallentamista selaimen kautta. Löytyykö selaimesta 'tallenna kohde' -komento, eli pystyykö tiedostoja tallentamaan selaimella puhelimen tai kortin muistille? Operan selaimessa kun ei ole mahdollista tallentaa mitään..

Vastaa
kerbo
kerbo

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Olen harkinnut ko. luurin ostamista. Käytän paljon puhelinta netin selailemiseen, ja kysymykseni koskeekin tiedostojen tallentamista selaimen kautta. Löytyykö selaimesta 'tallenna kohde' -komento, eli pystyykö tiedostoja tallentamaan selaimella puhelimen tai kortin muistille? Operan selaimessa kun ei ole mahdollista tallentaa mitään..

Nokian omalla selaimella ainakin pystyy tallentamaan suoraan muistikortille.

Vastaa
voi voi voi.. (vahvistamaton)

28

Kylläpä myrkyn lykkäsi. Otin uuden 5800:sen käyttöön eilen, puhelin toimi ihan moitteetta. Siihen asti kunnes illalla yritin laittaa sen laturiin. Puhelin ilmoittaa, että ei voi ladata. En joutanut sitten illalla sen tarkemmin tutkimaan, lähdin aamulla kouluun ja kohta loppui akku. Tulin kotiin ja laitoin puhelimen laturiin. Ei mitään elonmerkkejä. Että mitä ******. Onko kenellekään sattunut samaa, onko ihan yleinen vika tässä mallissa vai sattuiko tosiaan se kuuluisa maanantai-kappale kouraan..

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

29

Itselläni on ollut tuo kuulokeongelma. Samoin jostakin ihmeen syystä ylänurkassa vilkkuu 'SIM-kortti täynä'-ikoni, vaikka olisi tyhjä SIM-kortti sisällä. Ja joskus puhelin ei suostu lopettamaan puheluita, puhelun loppumisen jälkeen, vaan jää puheluikkuna ruutuun joten joutuu katkaisemaan virran painikkeesta tai repimään akun irti. Kyllä vituttaa.
Olen myös miettinyt puhelimen palauttamista ja rahat takaisin pyytämistä ja ostavani LG Arenan (vaikuttaa mielenkiintoiselta luurilta ja haluaisin tiettää jotain LG:n kosketusnäytöllisistä niiltä käyttäneiltä. Jotain ohjelmistosta ilmaisohjelmista ja jne...)

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

30

Luultavasti osunut tälläinen "maanantaikappale" kouraan. Kun lopetat puhelun niin älä ala räplään puhelinta vaan sen ikkunan mennä pois itsestään. Tämä voi kestää jopa 30 sekkaa jo meinaa jumittaa. oletko päivittänyt ohjelmiston? Toisella keskustelupalstalla oli kirjoitus että ei ole ollut kovin tyytyväinen johokin LG:n kosketusluuriin koska ohjelmisto on huono ja sen päivitysmahdollisuus on huono.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

31

Ostin sen 2 päivää ennen joulua, joten en ole varma maanantaikappaleesta. Samoin käytin sen huollossa n. 2-3 kuukautta sitten kuulokeongelman kanssa ja siellä huoltoväki myös päivitti sen luurin.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

32

kuuloke toimii hyvin? Mielestäni puhelimelle on tullut päivitys tämän vuoden puolella eli kannattaa se tarkistaa. Sulla voi olla silti vanha versio puhelimessa.

Vastaa
ärsyyntynyt! (vahvistamaton)

33

Ostin kyseisen puhelimen pari päivää sitten ja heti ensimmäisenä käyttöpäivänä alkoi ongelmat. Eli puhelimen virta menee pois yhtäkkiä vaikka akku täynnä. Ja saa renkata monta kertaa akkua paikalleen ja pois ennen kuin suostuu tekemään mitään. Tänään kun puhelin temppuili ja sain lopult päälle, näyttö oli aivan pimeänä. Eli taas akku pois ja uudestaan.
Huomenna vien liikkeeseen. Rasittaa maksaa rahaa laitteesta, joka ei toimi kunnolla.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

34

Onko sulla siis puhelimessasi uusi Symbian versio? Joten tuleeko sitten uusia bugeja päivityksen yhteydessä?!

Vastaa
paskakone (vahvistamaton)

35

Nokia 5800 musiikkipuhelimen hommaaminen muodostui omalla kohdallani aikamoiseksi tuskien taipaleeksi ja ei taida tuskat olla vieläkään ohi. Vikoja on löytynyt kasapäin. Miten voi kohdalle osua kaksi maanantai kappaletta peräkkäin! Eka puhelin tuli kytkykauppatilauksen jälkeen muutamassa päivässä. Akku ei kestänyt kuin hetken ja kuumui kovasti esim. parin valokuvan oton jälkeen tuntui jopa polttavalta... tämä siis ofline -tilassa tehdyissä alkukokeiluissa, ennen kuin operaattorin vaihto oli edes tapahtunut. Sitten tuli operaattorin vaihtopäivä, puhelin ei löytänyt mitään verkkoa. Vein heti huoltoon. Huollosta ilmoitettiin viikon parin jälkeen, että ei voi korjata, viallinen puhelin. Sain korvauspuhelimen, uuden tietenkin ja lähdin tyytyväisenä liikkeestä. Riemu loppui liikkeestä poistuttua. Laite sammui heti. No, ajattelimme, että pitää varmaan ladata. Kotona huomasimme, että akku on täynnä, ei lataa edes. Laite sammuili epäsäännöllisen säännöllisesti, mulloin liikkeestä, milloin paikallaan ollessa. Kiroillen veimme laitteen huoltoon heti seuraavana aamuna. Huoltomies otti sillä hetkellä päällä olevan laitteen käteensä ja kopautti sitä kevyesti kättään vasten ja puhelin sammui. Mies sanoi: 'Ai tässä on tämä vika.' Puhelin jäi huoltoon. Muutaman päivän päästä saimme puhelimen takaisin. Oli: akkukontaktit oiottu ja softa päivitetty... huollon paperin mukaan. Tämän jälkeen akku on ollut ok, ei kuumu, virtaa riittää, löytää verkon, kaikki ok... paitsi wlan. Wlan saa puhelimen jumiin välillä. Lisäksi meidän oma wlani ei meinaa toimia sillä mitenkään, web: yhdyskäytävä ei vastaa on laitteen virheilmoitus. Ns. julkiset wlani -verkot ovat toimineet, mutta nekin saattavat välillä tiltata laitteen. Että mahtaakohan tässä olla vielä uudestaan asiaa huoltoon vai alkaisiko nörtteilemään keskustelupalstoja. Sukkaa koko laite. Nyt siis tämä 'uusi' toimiva versio on ollut n. 4-5 viikkoa. Kiitos ja kaunis! Taidan laittaa tämän palautteen useammalle sivulle, josko tämä ois vaikka kuinka yleistäkin.

Vastaa
kameli0
kameli0

37

itselläni on ollut kyseinen puhelin viikon verran. Vaihdoin puhelinta päiväksi toiseen ja seuraavana päivänä kun avasin tämän music express.in niin näytön värit näkyivät sumeana ja sitten mustui koko näyttö kokonaan. Näppäin äänet ja puhelimen käynnistysääni kuuluu normaalisti mutta näyttö on mustana. Mitään kuuloke vikaa en ole huomannut, mutta tämä näytön vika on aika outo, Toivottavasti saavat huollossa korjattua ja menisi takuuseen tuo korjaus, nimittäin itse en ole sitä aiheuttanut!

Vastaa
diudiu (vahvistamaton)

38

Mulla ei halua aueta ollenkaan.
Näytössä on vain valkoinen pohja ja sinisellä nokia teksti.
Puhelin on viikon vanha.

Vastaa
PZKW
PZKW

39

Minulla on puhelin ollut nyt vajaan viikon ja vasta kaksi pikseliä näyössä hehkuu vihreänä. Valkoisella pohjalla ei näy väripikselit, mutta muissa tiloissa kyllä. Ärsyttävää, ilmaantuivat bussimatkan aikana duunista kotiin kolmen päivän käytön jälkeen. Ilmeisesti ei kannata vielä hoitoon viedä, kun LCD-näytöissä saa jokunen virhepikseli olla. kuulemma.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja