Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Roaming-maksuille hintakatto

6
Matti Vähäkainu

Roaming-maksuille hintakatto
EU:n ministerineuvosto ja parlamentti ovat sopineet alustavasti tulevista verkkovierailu- eli roaming-maksuista. Tällä hetkellä operaattorit laskuttavat isolla kädellä ulkomailla datapalveluita käyttäviä ihmisiä, mutta tulevan sääntelyn mukaan hinta saattaa tippua jopa kymmenesosaan.

Roaming-maksuille tullaan asettamaan hintakatto, joka alenee vuosittain, kertoo Uusi Suomi. Vuoden 2009 heinäkuussa katoksi asetetaan 1 euro megatavua kohden, 2010 samasta määrästä dataa maksetaan maksimissaan 80 senttiä ja 2011 50 senttiä. Nykyisin operaattorit voivat laskuttaa useita euroja yhtä megatavua kohti.
Lisäksi sopimuksessa määritellään katkaisutoiminto, joka katkaisee yhteyden kun 50 euron raja ylittyy, jotta vältyttäisiin satojen tai tuhansien eurojen yllätyslaskuilta.

Todennäköisesti operaattorit alkavatkin tarjota uuden hintasääntelyn johdosta roaming-maksujen tilalta datapaketteja myös ulkomailla matkustaville.

Kommentit (6)

Tomppa12

2

Miksi kuvassa on iPhone...? Eihän se liity uutiseen jos ei laskestä sitä, että se on ("äly")käynnykkä...

Joka tapauksessa ihan hyvä kun tuollainenkin saadaan.

Vastaa
jarppa (vahvistamaton)

3

Tomppa12: Roamingista ei oikein löytynyt hyvää passikuvaa, uskoisin :-)

Mutta takaisin aiheeseen -- erittäin hyvä asia. Muistelin juuri muutama viikko takaperin puheluiden ja datayhteyksien hintoja 90-luvun alkuhämäristä ja hymyilin. Taitaa olla puheluliikenne aikalailla ainoa kulutushyödyke, jonka numeroinakin ilmaistava hinta on laskenut vajaan 20 vuoden aikana, vaikka inflaatio on muuten puskenutkin 90-luvun alun hintatason lähinnä vitsin muotoon muista tuotteista puhuttaessa.

Jos oikein muistelen, aikoinaan yhden minuutin mittainen puhelu Yhdysvaltoihin maksoi aika tarkkaan 10 markkaa. Plus aloitusmaksu. Plus paikallisverkkomaksu.

Tämä viimeinenkin telealan rahastuksen linnake kun saataisiin kumoon, eli dataroaming ja alkaisi tulemaan koko EU:n kattavia kiinteähintaisia dataliittymiä, niin oltaisiin oikeasti askel lähempänä yhtä, yksittäistä markkina-aluetta. Vielä kun voisi hommata liittymän miltä tahansa EU-alueen operaattorilta, niin alkaisi sitä kilpailua tulemaan :-)

Vastaa
tubbana
tubbana

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Miksi kuvassa on iPhone...? Eihän se liity uutiseen jos ei laskestä sitä, että se on ("äly")käynnykkä...


ainiin siinähän pitäisi olla kuva roaming-maksuista....eiku

Vastaa
SuomiPoika (vahvistamaton)

5

taitaa suomessa maksaa iha normi data ilman pakettia yli 50c/mega... ja jos iphone ei käy kuvaks nii eu lippu :P

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

6

"Miksi kuvassa on iPhone"

Siksi koska Apple on lahjonut toimituksen kestityksellä, elektroniikalla ja lupauksella että itse Steve siunaa heidän saittinsa.

Tai ehkä iPhone vaan näyttää paljon nätimmältä ja konkreettisemmalta kuin kuin joku abstrakti kollaasi jossa olisi EU, € ja katto. Vai miten sitä roaming-maksujen hintakattoa tai siitä seuraavaa hintojen laskua haluaisit kuvattavan?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja