Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia edelleen vihrein elektroniikkafirma

7
Matti Vähäkainu

Nokia edelleen vihrein elektroniikkafirma
Greenpeace on jälleen rankannut elektroniikkayritykset ekologisuuden perusteella ja pisteyttänyt ne asteikolla 1-10. Nokia jatkaa jo kolmatta vuotta listan kärjessä ja keräsi tällä kertaa 7,5 pistettä.

Nokia ansioitui erityisesti hiilidioksikipäästöjen vähentämisessä sekä uusiutuvan energian käytössä. Nyt Nokian käyttämästä energiasta jo neljännes on uusiutuvaa ja vuoteen 2010 mennessä tavoitteena on tuplata osuus. Parannettavaa Nokialla on kännyköiden kierrättämisessä, sillä ainoastaan kolmesta viiteen prosenttia materiaaleista kierrätetään. Muista matkapuhelinvalmistajista Samsung oli listalla toisena, Sony Ericsson kolmantena, LG kuudentena, Motorola kahdeksantena ja Apple kymmenentenä.
Matkapuhelinvalmistajat sijoittuivat keskimäärin huomattavasti paremmin kuin muut elektroniikkayritykset. Erityisesti PC-valmistajista HP, Lenovo, Dell ja Acer jäivät kauas kärjestä. Greenpeace suomiikin tietokonevalmistajia ja toteaa, että niiden pitäisi ottaa mallia Applelta, joka on pystynyt panostamaan ekologisiin ratkaisuihin viime vuosina. Listan hännillä jatkoi Nintendo.

Arvostelukriteereinä käytettiin vanhojen laitteiden kierrätystä, haitallisten aineiden käyttöä tuotannossa ja ilmastonmuutoksen torjumista ekologisemmilla tuotantoratkaisuilla.

Kommentit (7)

asd (vahvistamaton)

2

Nokia on yhtä suomalainen kuin Intel kiinalainen.
Mutta eikös muutama vuosi tai kuukausi takaperin samanmoisessa tutkimuksessa Nokia ollut pudonnut monta sijaa?

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

3

Ei käsittääkseni, tuo sama julkaisee aika usein tilastojaan. Artikkelissahan sanotaan, että on ollut jo vuosia ykkösenä.

Vastaa
LexLuthor (vahvistamaton)

4

Pah, suomalasta laatua. Laatua saa ihan hakemalla hakea LexNokian ns.puhelimista...p***aa myydään uudelleen paketoituna.

Vastaa
abx (vahvistamaton)

6

Kierrätystä tässä hieman miettisin, että eikö nokialla tosiaankaan enempää kierrätellä, nooh on sitten jotain mitä parantaa.

LexLuthor kerros miten tähän liittyy LexNokia nyt taas sitten yhtään :D Voisin vaikka veikata että et edes tiedä tarkkaan mitä Lexnokialla tarkoitetaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja