Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 3.0 tuo videkuvauksen ja muuta?

20
Matti Vähäkainu

iPhone 3.0 tuo videkuvauksen ja muuta?
Käyttäjät ovat kaivelleet todisteita tulevista uudistuksista siitä lähtien, kun Apple julkaisi beta-version tulevasta iPhonen käyttöjärjestelmäpäivityksestä. Nyt MacRumors on kertonut, että tiettyjä konfigurointitiedostoja muuttamalla he ovat saaneet videokuvausikonin näkymään kamerasovellukseen.

Videokuvauksen lisäksi tiedostosta löytyivät viitteet äänitunnistukselle, digitaaliselle kompassille ja auto-focus kameralle.
On mahdollista, että kyseiset toiminnot tulevat kesällä todennäköisesti julkaistavaan uuteen iPhoneen -- ja vain siihen. Samalla täytyy sanoa, että mikäli vanhat iPhonet eivät näitä ominaisuuksia virallisesti tue, niin jailbreakkaus saattaa ne tuoda niihinkin.

Kesällä julkaistavan iPhone OS 3.0 -version ja uuden puhelimen ympärillä on pyörinyt taas kova huhumylly. Käyttöjärjestelmään on huhuttu tukea muun muassa videoeditoinnille ja 802.11n WLANille. Puhelimen ominaisuuksiin puolestaan odotetaan vähintään 3,2 megapikselin kameraa, ja FM-lähetintä ja -vastaanotinta sekä videopuhelut mahdollistavaa etupuolen kameraa.

Kommentit (20)

Janne (vahvistamaton)

1

siis videokuvaus!!! Miettikää jätkät, WOW! REVOLUTIONARY!!
Luin myös, että tässä 3.0:ssa saisi POISTETTUA YHDEN VIESTIN KERRALLAAN!!! WOW REVOLUTIONARY!!!
Ja vielä sekin, että saisi lähetettyä monelle vastaanottajalle samalla kertaa viestin WOW!! REVOLUTIONARY!!! VAPISE NOKIA!
APPLE APPLE APPLE!!! REVOLUTIONARY!!!

Vastaa
acx (vahvistamaton)

2

Vitsi toi Apple on kyl huippufirma! Sanokaapa et niillä o kohta navigaattorit puhelimessa ja kuvia voi lähettää toisille?!?!?! Siis VIDEOO, tis is futuree pojat!

Vastaa
Ode (vahvistamaton)

3

Toivottavasti niitä voi ostaa tulevaisuudessa jotenkin muutenkin kuin soneran kytkynä. Muuten voisin ostaakin ehkäpä iphonen.

Vastaa
Ode (vahvistamaton)

4

Toivottavasti niitä voi ostaa tulevaisuudessa jotenkin muutenkin kuin soneran kytkynä. Muuten voisin ostaakin ehkäpä iphonen.

Vastaa
Ode (vahvistamaton)

5

Toivottavasti niitä voi ostaa tulevaisuudessa jotenkin muutenkin kuin soneran kytkynä. Muuten voisin ostaakin ehkäpä iphonen.

Vastaa
Jimmy Hoffa (vahvistamaton)

6

On kyllä huikea saavutus applelta! Että jo oikeen 2009 vuonna saadaan EHKÄ videokuvauskin laitteeseen! Nokialla on samat ominaisuudet ollu ties kuinka kauan viidenkympin luureissa.. Ja että jailbreakkiä kehiin jos haluaa moisen ominaisuuden myös vanhempiin iPuhelimiin. Tämä on poijjaat sitä helppokäyttöisyyttä!

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

7

Niinpä. Pelkillä spekseillä vaan ei tee mitään. En usko että tuolla iPhonenkaan videokuvauksella teen yhtään mitään.

Joko tänä vuonna Nokialta tulee joku kännykkä jolla oikeasti voi selata nettiä ja lähettää sähköpostia ilman että sydän vuotaa verta? Vai keskitytäänkö edelleenkin pieniin näyttöihin, huonoon kosketusteknologiaan ja vanhan paskan myymiseen uudessa paketissa?

(Joo, tiedän että nokialla on noin kaksi poikkeavaa tuotetta nykymallistossaan ja että kaikenlaista on *luvattu* toteutus jää nähtäväksi)

Vastaa
JiM Beam (vahvistamaton)

8

(Joo, tiedän että nokialla on noin kaksi poikkeavaa tuotetta nykymallistossaan ja että kaikenlaista on *luvattu* toteutus jää nähtäväksi)

Luvattu, kuten nyt omenalta?

Vastaa
veeman07
veeman07

9

Kaikki applet ja mäcit on täyttä paskaa! Yrittäkää jo myöntää se. Semmosta design pelleilyä. Suoraan sanottuna rahoilleen ei vaan saa vastinetta, jos ostaa jonkun "omppu-tuotteen"...

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

10

Ei Apple ole luvannut videokuvausta, se on huhu.

Toimiva webin selaus, iso näyttö, hyvä touchscreen, softakauppa ja hyvä sähköposti. Applella jo on. Nokialta niitä vielä odotellaan. Varmasti joillekinkäyttäjille tärkeintä ovat videokuvaus ja megapikselit, heille iPhone ei ole oikea valinta.

Vastaa
pallokala (vahvistamaton)

11

mun iphone on paljon nopeampi ku kimi räikkösen ferrari!

tottahan se on että iphone on helppokäyttönen mutta myös se on totuus että ominaisuuksia sit taas on enemmän nokian puhelimissa. Vielä kun nokia vääntäis puhelimestaan helppokäyttösen version jossa on paljon ominaisuuksia niin se olisi selvä johtaja tässä älypuhelin taistossa. Iphonen valtti on yksinkertasille ihmisille yksinkertanen puhelin :)

Vastaa
Jouni (vahvistamaton)

12

Mie oon vissiin tavallista viisaampi, kun olen pitänyt Nokialaisteni käyttöliittymää suht helppona.Lankapuhelimissa oli kyllä vielä helpompi.

Vastaa
Pate (vahvistamaton)

13

Mitä ominaisuuksia tietokoneessasi on? (Minulla on muistikirja, kalenteri, kello, nettiselain ...)

Jos laite on kankea, hidas, buginen ja vaikeasti käytettävä, on ihan sama mitä "ominaisuuksia" siinä on.

iPhone sentään toimii, joten ominaisuuksilla (softalla) on jotain merkitystä.

Vastaa
kateelliset itkee (vahvistamaton)

14

Ootta te naiviita ja tyhmiä.
iPhoneen tuodaan nyt näitä vanhoja ominaisuuksia käyttäjien toiveesta kun eivät oppineet käyttämään oikeesti innovatiivista ja uudenlaista puhelinta.

Totta vitussa noksuissa on ollut esim yksittäisten viestien poistot ja MMS ties kuinka kauan koska ne on _VANHOJA_ juttuja! Ette vissin tajua, että apple muuttaa koko mobiilia käyttäytymistä. Alusta alkaen puhelimia myytiin palvelupakettien kanssa joihin mm. kuulu tekstiviestipaketit ja datapaketit valmiina jolloin ei olisi tarvetta yksittäisille viesteille vaan tekstareilla vois hauskasti keskustella niinku instant messageilla kun ei tarvi huolehtia kuluista. Vastaavasti sähköposti korvaa rajoitetun MMS:n. _VAAN_ eipä kankeet nokian käyttäjät ollu tämmösiin hienouksiin tottunu joten nyt näitä päivityksiä tuodaan jotta saadaan lisää käyttäjiä. Mun puolesta ei tarvis tulla ja vikisät pysyköön muissa merkeissä jokka paremmin passaa konservatiiveille vanhoillisille jokka ei ymmärrä iPhonen mahollisuuksia ja täysin uudenlaista lähestymistapaa mobiiliin sisältöön.

ps. nii ketkä kaikkihan matkii app storea... _KAIKKI_
siinä jotain todella uutta

AAMEN!

Vastaa
Kylkyl (vahvistamaton)

15

Kyl muakin kyrsis 600-700€ turha puhelin, joka sitoo kaheks vuodeks huonoon liittymään. Ja ei nokialaisissa voi selata nettiä? Aivan ehdottomasti, ja lada on yks maailman tehokkaimmista autoista... =

Vastaa
Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot. (vahvistamaton)

16

kateelliset itkee..
Kuvailemasi ideaalinen tilanne toteutuisi, jos kaikki käyttäisi iPhonea.

Mutta:
Kaikilla ei todellakaan ole tarvetta rajattomalle datalle ja/tai lähes rajattomalle määrälle tekstareita. Saatikka sitten halua/mielenkiintoa alkaa käyttämään sähköpostia puhelimella. Näin ollen MMS -tuki on ihan tervetullut. Itselläni oli liittymä, jossa oli rajaton data ja älytön määrä tekstareita ja mitä kaikkea. Tuli käytettyä kaikkea niitä, mutta käyttö väheni kuitenkin ajan myötä (elämäntilanteet muuttuu eskoseni) joten luovuin siitä. Lähettelen silti aina silloin tällöin kuvia MMS -viesteinä esim. vanhemmilleni sähköpostiin. Kyllä, se on halvempaa kuin sähköpostina lähettäminen. (Esim. satunnainen kuva puhelimen galleriasta: Sähköpostin liitteenä 316 kt + muu sähköpostiin liittyvä data: yli 46 snt. Sama kuva MMS:nä, vaikkakin huonompi laatuisena, 19 snt)

Käytin aikaisemmallani kännyllä (N70) paljon sähköpostia, mutta en juurikaan siinä muita liitetiedostoja lähetellyt kuin kuvia ja videoita, ja niitäkään ei ollut tarkoitettu kuin hetken iloksi. Ts, kuvan/videon viesti olisi mennyt perille vaikka se olisi lähetetty MMS:nä.
Tokin en kiellä iPhonea niiltä, jotka sitä tuntee oikeasti tarvitsevansa. Oli minullakin E90 sen ominaisuuksien takia, joita edellisessä työssäni tarvitsin siitä. Enää en tarvitse, joten nyt on halvin 3G -luuri, mitä hyllystä löytyi. Tämä kaikki tapahtui 2 vuoden sisään, joten olisin yhden luurin "vanki" ollut kokoajan, jos olisin iPhonen ottanut silloin kun tuli.

Sitä en vain ymmärrä, että miksi Applelle annettiin oikeus päättää ettei luuria saa myydä kuin kytkynä ja vain Sonera? Rajaa paljon potentiaalisia asiakkaita pois.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

17

Hah, tällähän on oikein hyvää kirjoittelua! Mutta yritetään nyt pysytellä faktoissa Jos iphone (tai macit) ovat "täyttä paskaa" niin sitten varmaan ei tarvitsisi kertoa muunneltua totuutta.

"muakin kyrsis 600-700€ turha puhelin" "Ja ei nokialaisissa voi selata nettiä?"

iPhonen hinta on Suomessa 429-519€. Turhuudesta voidaan myös olla montaa mieltä.

Ja todellakaan Nokialaisilla ei pysty järkevästi selaamaan nettiä, kiitos paskan selaimen (joka *ei* ole sama kuin iPhonessa, myös Nokialaisten WebKit tuntuu olevan joku useamman vuoden vanha läjä) ja pienen ruudun ja minimaalisen resoluution. Poikkeuksia on kaksi: e90 ja 5800xm. Niissä suurempi näyttö auttaa hieman, mutta ei tarpeeksi. Opera Mini parantaa hommaa tosin huomattavasti, mutta silläkin on omat ongelmansa.

"olisin yhden luurin "vanki" ollut kokoajan, jos olisin iPhonen ottanut silloin kun tuli." "miksi Applelle annettiin oikeus päättää ettei luuria saa myydä kuin kytkynä"

Vaikuttaa siltä että sotket nyt liittymäsopimuksen ja puhelimen omistuksen. Kahden vuoden liittymäsopimus ei pakota käyttämään yhtä puhelinta jos olet puhelimen jo ostanut (kuten soneran paketeilla on ollut järkevää).

Kaikilla puhelinfirmolla on samanlainen oikeus päättää tuotteidensa myynnistä. Sonera maksaa Applelle tarpeeksi Pohjoismaiden yksinoikeudesta ja Apple saa vastineeksi mainoksia ja muuta markkinointia Soneran taholta.

Ihan järkevää siis näin alkuvaiheessa kun pyritään myymään suhteellisen hinnakasta puhelinta, jatkossa tilanne voi muuttua.

Vastaa
Hybridi (vahvistamaton)

18

Siis kyllä toi Apple ns. "Homeinen Omena" on ihan oikeesti paska firma...

Turhimpia uutisia ikinä! :D

Vastaa
Hybridi (vahvistamaton)

19

Siis kyllä toi Apple ns. "Homeinen Omena" on ihan oikeesti p*ska firma...

Turhimpia uutisia ikinä! :D

Vastaa
Hybridi (vahvistamaton)

20

Veeman07:

"Kaikki applet ja mäcit on täyttä paskaa! Yrittäkää jo myöntää se. Semmosta design pelleilyä. Suoraan sanottuna rahoilleen ei vaan saa vastinetta, jos ostaa jonkun "omppu-tuotteen"..."

OLEN TÄYSIN SAMAA MIELTÄ KANSSASI! ;D Homeista Omenaa ei tueta!!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja