Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

EU pakottaa operaattorit tukemaan Skypeä?

3
Matti Vähäkainu

EU pakottaa operaattorit tukemaan Skypeä?
Euroopan Unioni on valmistelemassa lakia, joka pakottaisi mobiilioperaattorit tukemaan VoIP-puheluita myös kännykkäverkoissa. Saksalaisen Handelsblatt-lehden mukaan alustava lakiesitys on jo tehty, mutta sen sisältö ei ole vielä valmis viralliseen käsittelyyn. Mobiilioperaattorit ovat erittäin vastahakoisia lakia kohtaan, sillä se vähentäisi huomattavasti tavallisten puheluiden määrää, joista vielä toistaiseksi on helppo lypsää rahaa.

Monet operaattorit ovat estäneet ilmaisten nettipuheluiden soittamisen matkapuhelinverkoissaan, jolloin ohjelmien käyttö rajoittuu WLANin kuuluvuusalueelle. Skypen kaltaisten VoIP-puheluiden esto on käytössä ainakin Deutsche Telekomilla, joka omistaa T-Mobilen. EU komissaari Viviane Redingin mukaan harkinnassa on lisäksi toimenpiteitä tällaisia operaattoreita vastaan, jotka hyväksikäyttävät markkina-asemaansa ja vääristävät kilpailua VoIP-estoilla.
Tällä hetkellä EU:n jäsenmaat päättävät itsenäisesti kuinka estoja käsitellään. Redingin mukaan EU:n tulisi säätää laki, joka estäisi innovatiivisten sovellusten syrjinnän koko EU-alueella.

Kommentit (3)

jehu80
jehu80

1

Eiköhän VoIP-puhelut ole muutaman vuoden sisällä jo arkipäivää. Lisääntyy ainakin datakäyttö, sehän nykyisin on varsin suuressa roolissa jos ajatellaan tulevaisuuden näkymiä mobiilialalla.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

2

Hassua miten tässä haukutaan operaattoreita jotka eivät halua ottaa jotain tiettyä ominaisuutta tuotevalikoimiinsa. Kyllä kaupalliset tuotteet kyllä lyövät lävitse vaikka kuinka estettynä jos niille on markkinoita ja teknisiä keinoja toteuttaa kaupallisesta.

Ja haluaisin sanoa artikkelin kirjoittajalla että EU ei halua pakottaa operaattoreita tukemaan _skypeä_ vaan _voip_ protokollaa.

Tämä protokolla on kyllä hyvä jos haluaa jutella toimistotilassa lankakuulokkeilla pc yhteydessä toiselle puolelle mailmaa mutta mobiilisti toteuttuna jossain syrjäkylällä missä lähimpään wlan tukiasemaan on matkaa, niin, hyvin ymmärtää operaattoreita mikseivät halua investoida ominaisuuksiin ja luoda pyörää joka on jo olemassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja