Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta hopeinen 5800 XpressMusic

28
Matti Vähäkainu

Nokialta hopeinen 5800 XpressMusic
Nokia on julkistanut hopeamustan 5800 XpressMusic -puhelimen. Jo puhelimen alkuperäisessä julkistuksessa puhuttiin kolmesta värivaihtoehdosta - musta, sininen ja punainen - mutta tätä ennen markkoinoilla on ollut vain kaksi väriä. Nyt punaisen ja sinisen kaveriksi on tullut myyntiin kolmas, hopeanvärisillä reunusviivoilla varustettu, musta 5800 XpressMusic -värivaihtoehto.

Hillitympi hopea sopii varmasti varttuneemmille asiakkaille ja soveltuu paremmin esimerkiksi bisnespuhelimeksi. Ominaisuudet ovat luonnollisesti samat, joten puhelimesta löytyvät muun muassa 3,2 megapikselin kamera, A-GPS, WLAN ja tietysti sama 3,2 tuuman kosketusnäyttö.
Puhelin on jo tilattavissa Nokian online kaupasta ja hintaa sillä on muiden värivaihtoehtojen tapaan 359 euroa.

Kommentit (28)

Matias Färd (vahvistamaton)

1

"Hopeinen" on ehkä hienoista liioittelua tässä tapauksessa, kun käytännössä koko puhelin on musta.

Vastaa
hosti (vahvistamaton)

2

Häh? Eikös tuo ole jo vanhempi kuin Jeesus. Onhan tuo ollut myynnissä jo jonkun ajan.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

3

Joillakin markkinoilla on myös täysin musta malli. Kuulemma lähes miljuuna menee kuussa.

Vastaa
esapetteri (vahvistamaton)

4

Onpas puhelinvertailun uutisten taso laskenut. Samat paskat kun engadgetissa parin päivän viiveellä tosin. Ja sit näitä random kiinalaisilta sivuilta "uutisia". Meidän myymälän hyllyssä on kyseinen mullistava hopean värinen 5800 Xpress löytynyt jo monta viikkoa, no hienoa että sitä saa jo ennakkotilattua online kaupasta.

Vastaa
erpe (vahvistamaton)

6

Karin iPhone voittaa tuon helposti, koska tuo on vain ruma iPhone-kopio.

Vastaa
Willy Wonka (vahvistamaton)

7

No tämähän on huisin hauska uutinen. Suuri Nokia päivittää puhelinmallistoaan lisäämällä uuden värin nykyiseen mallistoonsa. GO NOKIA!!! Nokia ei sit voinu niinku parempaa keksiä?!?! Ei jumalauta mikä yhtiö!

Vastaa
Kekkone (vahvistamaton)

9

Willy Wonka: TOTAL REPS!! oli upeesti perustellut mielipiteet jne...

Vastaa
otto (vahvistamaton)

10

Hopea reuna niin nyt toi teini luuri on sitten bisnesluuri..... niin se maailma muuttuu. !

Vastaa
Johnny (vahvistamaton)

11

Hieman mielenkiintoinen uutinen, kun tuo on meikäläisillä ollut myynnissä kohta kolme viikkoa. Aika semmonen neutraali värivaihtoehto.

Vastaa
Jimmy Hoffa (vahvistamaton)

12

Kyllä tää nyt mun mielestä bisneskäyttöön sopii väristä riippumatta. Eikö se ole enemmänkin ihmisestä kiinni mitä luuria bisneksissään käyttää.. En ainakaan tätä kategorioi miksikään teiniluuriksi. Ihan yhtälailla teineillä nykyään näkee E90:siä korvalla niin onko sekin sitten teiniluuri? Ihminen on tasan niin vanha miksi itsensä tuntee.. Näkeehän sitä 40-50 v naisiakin liikkeellä tiukat farkut jalassa ja välillä stringit vilahtaa alta, enkä silti pidä heitä pissiksinä. Näin verratakseni. Ennemmin tämän nostan bisnesluuriksi ja iPhonen teiniluuriksi. Johan se nyt ominaisuuksienkin mukaan niin menee..

Vastaa
-tzi (vahvistamaton)

13

Okei, iPhonessa on multitouch -tuki, Nokialaisessa ei.
Mutta se on sontaa se, että tämä luuri olisi vain "halpa iPhone kopio". Halpa se on, palttiarallaa satasen tai kaksi halvempi, kuin iPhone (hintaa on hankala määrittää, koska iPhonen saa vain kytkynä). Vaikka Nokialaisen näyttö onkin fyysisesti 0,3 tuumaa, sen resoluutio on 33% suurempi. iPhonessa on 2Mpix kamera, Nokiassa 3,2, joista jälkimmäinen kykenee myös videoiden kuvaamiseen, on varustettu salamalla ja automaattitarkennuksella. Nokialla kuvat voi lähettää kaverille näppärästi multimediaviestinä (, mikä ei ole mahdollista iPhonella), tai jos kaveri on lähellä, niin Bluetoothilla (, mikä ei myöskään ole mahdollista iPhonella). Tai jos kaveri haluaa hervottoman paketin kuvia, voi omaa muistikorttiaan lainata kaverin puhelimeen, kun taas iPhone ei muistikortteja edes tue. Jos akku väsyy, sen voi vaihtaa itse (ei iPhonessa). Jos haluat kopioida muistikirjastasi merkinnän tekstiviestiin, copypaste toimii nokialaisessa.

Onko kylmä? Hanskoja ei millään tahtoisi ottaa pois? Sori, iPhone ei sormiasi hanskan läpi tunne, mutta Nokialaisen käyttö onnistuu kaikella, millä näyttöä voi koskettaa. Mukaan tulee erittäin näppärä stylus -kynä, jolla voit käyttää vaikkapa puhelimen käsialantunnistustoimintoa, vaikka kaikki tarvittavat merkit skandeja myöten löytyvät puhelimen vaakatasoon käännettäessä ilmestyvästä QWERTY virtuaalinäppäimistöstä. Eikö Applelta löydy haluamaasi softaa? Nokia tukee Java- ja Symbian -ohjelmia, joita monen monituiset firmat ja yksityishenkilöt tekevät. Jos ei heiltäkään löydy, kirjoita vaikka itse.

Taitaapi jäädä iPhone ostamatta...

Vastaa
seppo hovi (vahvistamaton)

14

jos nyt vaan immeiset lopettais sen iPhonen hehkutuksen. ja mikä iPhone kopio toi puhelin nyt sitten on? johan kosketusnäyttöpuhelimia on ollut jo pitkään markkinoilla...joten eikös sitten se omenakin ole tehnyt kopion.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

15

Joo, 5800 on mielestäni tämän hetken paras Nokialainen, mutta jotain rajaa nyt tuohon yksipuoliseen ylistykseen.

Ruutu on pienempi ja huonomman muotoinen webbiselaamisen, koittakaa itse rinnakkain jos ette usko. Resoluutiosta ei ole kauheasti iloa. Myös selain on heikompi, tämän päivän uutisten valossa en tiedä uskaltaisinko edes suositella muille nokian sähköpostia.. Molemmilla puhelimilla otetut kuvat ovat naurettavan huonoja, ihan turha järjestää mitään paralympialaisia sen tiimoilta.

Sitten tulikin kauhea lista hyvin tarkoitushakuisesti valittuja yksityiskohtia. Niistä räikeimpänä esimerkkinä 5800:n ohjelmistotuki, joka ei ainakaan vielä ole kehumisen arvoinen. Käyttöliittymä toki toimii kaikella millä voi painaa, kunhan vaan on tarpeeksi pieni. Suunnittelun ongelmista kertoo juuri se että lähes pakotetaan kynään/plektraan tietyissä kohdissa, myöskään käsialantunnistus ei ole kehuttava.

Osta minkä ostat, mutta vähän objektiivisuutta, kiitos. Omassa käytössäni lähes ainoa 5800:n parempi ominaisuus on se että laitteen radio on selkeästi iPhonen radiota parempi, 3g yhteys häviää harvemmin. Selain, laadukas youtube ja iPhonen ohjelmistotarjonta pakottivat nopeaan paluuseen, aioin leikkiä nokialaisella vähän pidempäänkin.

Vastaa
JUNTTI (vahvistamaton)

16

Just oli juttua, että Nokiaan on saatu ohjelmallisesti multitouch toimiin. Ja muut ominaisuudethan on vain ohjelmistojen kehittäjien mielikuvituksesta kiinni, kyllä Nokiaan saa vaikka minälaisen selaimen, sähköpostin yms... kunhan joku kehittää.

Vastaa
-tzi (vahvistamaton)

17

Kait tämän voi parhaiten muotoilla niin, että iPhone ja Nokia ovat suunniteltuja palvelemaan eri tarkoituksia. iPhone on tehty simppeliksi käyttää. Ei mitään ylimääräistä, sen sijaan rajoituksia (akku, muistikortti, SIM -kortti, liittymä, Bluetooth -rajoitus, ohjelmistot...). Nokia soveltuu monipuolisempaan käyttöön simppeliyden kustannuksella, joten sitä kannattaa käyttää jos vain händlää. Kuin iPhone olisi leikkikehässä kun Nokia lentää helikopterilla.

Vastaa
helsinkiläinen somali (vahvistamaton)

18

Haista -tzi paska kyl iPhone on tän hetken paras luuri ja kaikki tyhmät ihmiset jotka on kirjoittanut tänne vois perehtyy kesällä tulevaan iphonen 3.0 softaan. Kesällä tulee ehkä myös täysin uusi iPhone.

Vastaa
-tzi (vahvistamaton)

19

Jos joku haluaa koittaa häikäistä mut iPhonen huippuominaisuuksilla, niin olen kuulolla.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

21

@-tzi

Ei sitä hyvyyttä löydä speksilistasta. Käytä molempia puhelimia vähän aikaa ja katso miltä vaikuttaa, tai no itseasiassa vaikuttaa siltä että olet jo päättäyt haluamasi lopputuloksen.

Näytön koko ja muoto, selain, musiikkisoitin (etenkin podcastien synkrointi puhelimeen on tosi jees), sähköposti (varsinkin nokian viimeaikaisen sekoilun jälkeen), multitouch, josta seuraa käyttöliittymä joka perustuu suoraan interaktioon, ovat itselleni ne pääkohdat. Käyttöönoton, puhelimen varmuuskopioinnin ja päivityksen helppous ovat olleet positiivinen yllätys. iPhonessa ei myöskään tarvitse arvata vaatiiko valikon valinta klikkauksen vai tuplaklikkauksen, kuten erässä toisessa puhelimessa.

Lisäksi löytyy *paljon* hyvää softaa, niin pelejä kuin hyödyllisiäkin, evernote, wikipedia, RSS, facebook ja twitter-klientit vaikka alkuun. Lisänä esimerkiksi Google Earth ja Microsoft Seadragon.

Myös puhelimen vakiosoftat ovat pääosin paremmat kuin vastaavat 5800:ssa, kuvagalleria on paljon parempi iPhonessa ja youtubesta saa parempilaatuista materiaalia vain iPhoneen (h.264, natiivireso). Myös google maps voittaa nokia mapsin jos vaan käytössä on verkkoyhteys.

Vastaa
-tzi (vahvistamaton)

22

Olkoot niin, että mitä iPhonessa on, on paremmin, kuin Nokiassa, mutta Nokiassa on enemmän, kuin iPhonessa. Kaikissa arvosteluissa tosin Nokia Mapsia on kehuttu Google mapsia paremmaksi. Itselleni pahimmat puutteet iPhonessa ovat videokuvauksen puute, Bluetoothin rajoittuneisuus, muistikortittomuus ja se, että se toimii vain sormilla (tai erikoiskynällä, joka pitää ostaa erikseen).

En ole vielä ostanut kumpaakaan, mutta iPhone tuntuu olevan yleisesti vahvasti alakynnessä. Mikrobitin vertailussa iPhone sai arvosanan 8,9, kun taas Nokia sai ysin. Vertailussa Nokian hinnaksi oli merkitty 420€, vaikka nykyinen hinta on lähes 100 euroa halvempi.

Vastaa
jii (vahvistamaton)

23

Mielestäni nokittelu on tarpeetonta, sillä puhelin ostetaan oman tarpeen mukaan ja ominaisuudet määräytyvät niistä lähtökohdista. Itselläni on sekä Nokia että Apple. Käytän molempia tasapuolisesti, sillä toisella jokin homma on kätevämpää kuin toisella esim. nettisurffailuun käytän iPhonea, koska se on mielestäni kätevämpi. Makuasia sekin tietty on. Nokialaisen kamera on mielestäni parempi kuin iPhonen, mutta molempia käytän.

Tämän puhelimen kohderyhmä on varmasti nuoremmat asiakkaat, mutta kiva, että tulee väri, joka houkuttelee myös varttuneempaa väkeä.

Minussa puhelimen valmistaja, oli se sitten Nokia, Apple, Ericsson, HTC etc.,ei herätä kovia tunnekuohuja vaan odotan puhelimen täyttävän sille asetetun tehtävän. Kukin surffaa, puhuu, tekstaa, kuvaa, ... sillä, mikä itselle sopii.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

24

jii on oikeassa. Ongelma onkin siinä että, joku apple fanboy alottaa aina tämän keskustelun "ei tuu pärjään iPhonelle" kommentilla. Yleensä mikrobitin ilmoittamat hinnat ovat vähän yläkanttiin, tosin otetaan huomioon että tuote markkinoilla halpenee viikko viikolta...

Vastaa
Urpo Orava (vahvistamaton)

25

ipone on ihan hyvä puhelin. mutta nokia 5800 on parempi puhelin koska nokiassa on parempi kamera ja se on muutenkin helpompi käyttää.kaverin luona kokeilin nokia 5800 ja se oli paljon parempi.pitäs varmaan itekin ostaa se nokia 5800 koska se ei maksa enää kun 340 euroa.

Vastaa
Jonathan (vahvistamaton)

26

@-tzi

Näemmä suurin ero meissä on se, että toinen luottaa arvosteluihin ja toinen omaan käyttökokemukseensa. Se, että puhelin saa mikrobitin vertailussa 0.1 pistettä vähemmän tarkoittaa kyllä mielestäni jotain ihan muuta kuin "olla vahvasti alakynnessä". (Oletan että mahdollisuus oli saada 10 pistettä, myönnän että en ole lukenut arvostelua)

Kannattaa myös huomata että Google Maps löytyy seitsemälle eri mobiilialustalle (mukaanlukien Java, S60, Android, WM ja iPhone), ne eivät ole keskenään identtisiä. Mitäköhän niistä oli verrattu Nokian Mapsiin ja mihin versioon Mapsista?

Eri henkilöillä on tietenkin erilaiset puhelimen käyttötavat ja tarpeet, mutta minun on vaikea nähdä muistikortittomuutta (kun muistia on riittävästi) ja varsinkaan kapasitiivista näyttöä (josta seuraa multitouch ja sormien käyttö) negatiivisina ominaisuuksina. Bluetooth ja videokuvaus ovat oikeita oikeita puutteita, joillekin.

Vastaa
-tzi (vahvistamaton)

27

@Jonathan

Luotan arvosteluihin, koska syvällisempää käyttökokemusta ei kummastakaan ole. Tosin en usko, että minun tarvitsisi itse kokeilemalla todistaa itselleni, että kato piru vie, ei siinä oikeasti ole muistikorttia :O.

Vertailussa vertailtiin tietenkin iPhonen Google mapsia Nokia maps Touchiin.

Enkä ole haukkunut sitä, että iPhonea käytetään sormilla. Arvostelin vain sitä, että sitä ei voi käyttää kovin monella muulla asialla (kuten hanskat).

Jotkut voivat asettaa helppokäyttöisyyden ominaisuuksien määrän edelle, ei siinä mitään, mutta koska kyseessä kuitenkin on melko merkittävästi kalliimpi laitekin, niin asiaa on syytä pohtia tarkoin.

Vastaa
Jasu (vahvistamaton)

28

Omistan 5800XM:n ja olen siihen oikein tyytyväinen PAITSI ETTÄ kameran erottelukyky on mielestäni uskomattoman kehno. Olen verrannut 5800:n kuvia (3,2Mp kamera) vanhan Olympus-pokkarikamerani (myös 3,2Mp) kuviin ja ero on kuin yö ja päivä. Aivan kuin Nokian kuviin olisi käytetty pixelize-efektiä - pikselit ovat 2-3 kertaa suurempia. Herää epäilys, onko tuo nokian 3,2 megapikselin kuva tuotettu softalla yhden megapikselin kuvasta...

Minkälaisia kokemuksia teillä on?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja