Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Roaming-maksut saivat hintakaton

6
Matti Vähäkainu

Roaming-maksut saivat hintakaton
Euroopan parlamentti on päättänyt tänään matkapuhelinpalvelujen verkkovierailuhintoja koskevasta hintakatosta, kertoo DigiToday. Noin kuukausi sitten alustavasti sovittu hintakatto on hyväksytty sellaisenaan. Sen mukaan operaattori saa laskuttaa heinäkuusta alkaen megatavusta roaming-dataa korkeintaan yhden euron.

Tänään hyväksytty verkkovierailun (roaming) hintakatto koskee datasiirron lisäksi myös puheluita ja tekstiviestejä. Puheluiden maksimihinta vieraan operaattorin verkosta on kesäkuun jälkeen 43 senttiä ja tekstiviestien 11 senttiä. Läpimenneessä ehdotuksessa määriteltiin myös kahden vuoden päästä asetettava, entistä tiukempi hintakatto.
Erityisesti paljon ulkomailla matkustaville kyseessä on varsinainen ilouutinen, sillä aiemmin huono roaming-sopimus on voinut tarkoittaa jopa 10 euron megatavuhintaa.

Kommentit (6)

eej (vahvistamaton)

1

pitää vissiin mennä rajan toiselle puolen surffaan kännykällä kun täällä elisa laskuttaa melkein 5€/mega

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

2

Itselle kanssa tuli mieleen heti nuo kotimaiset naurettavan kalliit datasiirtomaksut. Mutta hyvähän tuo on, jos on jossain (ilmaisen) wlanin ulottumattomissa. Saa tsekattua sähköpostit kohtuullisen halvalla.

Vastaa
Mie (vahvistamaton)

5

Nuo hinnat ovat maksimihinta mitä operaattori saa veloittaa toiselta operaattorilta. Suomen pään operaattori saa laskuttaa asiakkaaltaan ihan mitä lystää.

Vastaa
Perza (vahvistamaton)

6

Jep Jep! Kerranki jotain todellakin järkevää! Vielä ku saatas määräaikaisia liittymäsoppareita koskeva laki, jossa määräaikaisuuden saa halutessaan purettua, olis tämä maailma entistä parempi!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja