Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin Android 2 -puhelimia vuosi nettiin

7
Matti Vähäkainu

Samsungin Android 2 -puhelimia vuosi nettiin
Strategy Analytics julkaisi viime viikolla ennusteen, jonka mukaan Android-puhelimien myynti kasvaa kuluvana vuonna peräti 900 prosentilla. Luku ei ole yllätys, sillä Android-alustaan pohjautuvien puhelimien määrä kasvaa huomattavasti, kun HTC:n lisäksi muun muassa Samsung, LG, Motorola ja Sony Ericsson tuovat omat Android-puhelimensa markkinoille. Analyytikkojen tiedossa ei todennäköisesti kuitenkaan ollut Samsungin tänään vuotaneita puhelimia, joiden mukana nettiin saatiin tietoja myös uudesta Android 2.0 -versiosta, joka kantaa koodinimeä Donut.

Venäläinen Mobile-review-sivusto julkaisi tänään kuvia ja tietoja kahdesta uudesta Samsungin puhelinmallista, joiden mukana toimitetaan seuraava versio Googlen Android-alustasta. Vaikka kaikki eivät ole vielä saaneet päivitettyä edes Androidin 1.5-versiota (Cupcake), niin huhut tärkeämmästä ja suuremmasta 2.0-päivityksestä kiristyvät.
Venäläissivuston julkaisemien teknisten tietojen mukaan Donut-versio Androidista olisi saatavilla vuoden kolmannella neljänneksellä julkaistavissa Bigfoot- (oik.) ja Spica-puhelimissa (vas.). Toisin kuin huhuissa arveltiin, eilen vuotaneessa kuvassa esiintynyt puhelin ei ollutkaan G1v2 eli Bigfoot, vaan kyseessä oli todennäköisesti jokin Motorolan tuleva puhelinmalli. Nyt vuotanut Samsung Bigfoot näyttääkin huomattavasti enemmän T-mobilen aiemmin vuotaneessa julkaisuaikataulussa esiintyvältä G1v2-puhelimelta.





Puhelimet ovat ulkomuotoa ja kokoa lukuunottamatta lähes identtiset. Molemmista puhelimista löytyvät muun muassa 3 tuuman kosketusnäyttö, WLAN, GPS, microSD-korttipaikka ja kolmen megapikselin kamera. Mobile-reviewin kuvien mukaan Spica-mallissa on kuitenkin Android-alustan päällä Samsungin oma TouchWiz-käyttöliittymä.



Hirmuisen huhumyllyn johdosta arvioiden tekeminen on entistä vaikeampaa, mutta yksi asia lienee on selkeämpää kuin koskaan: Android-alusta on kovassa nousussa.

Kommentit (7)

random (vahvistamaton)

1

Hirmuisen huhumyllyn johdosta arvioiden tekeminen on entistä vaikeampaa, mutta yksi asia lienee on selkeämpää kuin koskaan: Android-alusta on kovassa nuosussa.

joo ja vielä pitä lisätä että oikealla alakulmassa oleva kuva on iphonesta/ipod touchista.

Vastaa
P.V. (vahvistamaton)

2

Vähän ikävän pieni näyttö kaikissa tulevissa puhelimissa. iPhonessa on 3,5" ja sitä pienempi ei ole enää niin mukava käyttää.

Vastaa
Puppek (vahvistamaton)

3

"Vähän ikävän pieni näyttö kaikissa tulevissa puhelimissa. iPhonessa on 3,5" ja sitä pienempi ei ole enää niin mukava käyttää."

Voi kun saisit luurin jossa ois 24" kosketusnäyttö :P

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

Ihan hienoja ja hyvät specsit, mutta saa nähä tuleeko noistakaan suomeen minkäverran.

Mitä tohon näytön kokoon ni oma 5800 näyttö on aika täydellinen, koska se on laajakuva jos se olis 4:3/isompi muuten ni menis omasta mielestä jo toi puhelin liian leveeks ja isoks. Onhan se tietty niin, että isommalta näytöltä on mukavampi katella kaikkee ja silleen, mutta pitää sen nyt taskuu mahtua ja sellast. Tää on tietty vaan mun mielipide.

Vastaa
commentator (vahvistamaton)

5

Aika fail laittaa iphonen/ipod touchin coverflow-kuva tohon :D

Vastaa
vaihtoehtoja LISÄÄ!. (vahvistamaton)

6

Samsung saisi panostaa myöskin Linux-mallien valikoimaan!.
Symbian,Android ja Linux!.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

7

Thor1993 @ 12.5.2009 16:38 "Mitä tohon näytön kokoon ni oma 5800 näyttö on aika täydellinen, koska se on laajakuva jos se olis 4:3/isompi muuten ni menis omasta mielestä jo toi puhelin liian leveeks ja isoks. Onhan se tietty niin, että isommalta näytöltä on mukavampi katella kaikkee ja silleen, mutta pitää sen nyt taskuu mahtua ja sellast. Tää on tietty vaan mun mielipide."

Minulla on Htc Dream ja voin kyllä sanoa, että omasta mielestäni tuo Androidin kuvasuhde on parempi kuin Nokian 16:9. Ainakin, jos näyttö on 3,2". Jotenkin *tuntuu*, että näytöllä näkee enemmän. Eikä minusta kapulan kokokaan ole liian iso. Ehkä sitten, jos näyttö olisi vielä isompi, esim. yli 3,5" tms. alkaisi olemaan tuo 16:9 näyttö parempi. Sekin tietysti riippuu siitä, miten paljon nappeja näytön alaosaan tungetaan.

Ja mainittakoon vielä se, että olen kyllä käyttänyt Nokian 5800:stakin muutaman kuukauden aktiivisesti, joten mielipiteeni asiasta on kyllä selkeä. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja