Nokia lopettaa Share-palvelun kehityksen

7
Matti Robinson

Nokia lopettaa Share-palvelun kehityksen
Nokia on lopettamassa Ovi Share -tiedostonjakopalvelun kehittämisen ja siihen investoimisen. Reutersin mukaan muun muassa Flickrin ja Facebookin kanssa kilpailevan Sharen takaisku on osa Nokian palvelupuolen vähennyksiä. Nokia vakuuttaa kuitenkin, että palvelua pystytään käyttämään myös tulevaisuudessa.

Share jatkaa ennallaan jatkossakin, mutta kehitystä palvelulle ei ole luvassa. Nykyiset käyttäjät voivat siis edelleen jakaa tiedostoja samaan tapaan, mutta Nokia ei kertonut onko palveluun mahdollista rekisteröityä uutena käyttäjänä.

GC Researchin analyytikko Tero Kuittinen arvioi, että Nokian oman korvaavan palvelun sijasta tehdä yhteistyötä esimerkiksi Facebookin, Twitterin ja Flickrin kanssa. Vaikka Nokia ei ole julkistanut Sharen käyttäjämääriä, niin analyytikot arvioivat, että se on huomattavasti jäljessä Facebookia ja Yahoon omistamaa Flickriä - arvio, jonka allekirjoittanut olisi voinut tehdä muutamaa tonnia huokeammalla hinnalla.



Services-yksikön vähennykset ovatkin selvä merkki siitä, että Nokia aikoo tulevaisuudessa panostaa yhteistyöhön. Nähtäväksi jää, mitkä palveluista tullaan vielä lopettamaan ja ketä kumppaneita Nokialle löytyy.

Viime vuoden helmikuussa julkistettu Share rakennettiin Nokian vuonna 2007 ostaman Yhdysvaltalaisfirma Twangon pohjalta, josta maksettiin arviolta lähes 100 miljoonaa dollaria.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
Keke (vahvistamaton)

1

Hyvä uutinen. Tästä vapautuvat resurssit voidaan sijoittaa tärkeämpiin projekteihin. Mielestäni onkin paljon järkevämpää panostaa noiden mainittujen, suosittujen palvelujen integroimiseen laitteeseen entistä saumattomammin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trt (vahvistamaton)

2

Olen alusta lähtien ihmetellyt Nokian halukkuutta polttaa rahaa yrittämällä tehdä kilpailijoita jo olevassa oleville palveluille joissa on pirusti enemmän käyttäjiä..

Alunperinkin olisi pitänyt lähteä tarjoamaan jo olemassa olevien palvelun tarjoajien tekeleitä integoituneena luureihin (gmail, hotmail, flickr ym.. ) mutta ei.. Rahaa on vain palanut aivan järkyttäviä määriä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

3

No esim. Flickeriähän on voinut käyttää nokian kännyköillä vuosikymmenen puolivälistä? Samoin melkein kaikki muutkin palvelut saa uusiin luureihin...

esim. tolla http://www.symbian-guru.com/welcome/2009...pressmusic.html

Siihen integraatioon tarvitaan kuitenkin Oven kaltainen palvelu. Muuten on senvarassa mitä kaikilla muillakin on... silloin häviää.

Lisäksi kehittyvillä markkinoilla se on must....

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
häh? (vahvistamaton)

6

No nyt en oikein käsitä.. Valaiskaa vähän tyhmää. Eks tos muutama viikko sitten hehkutettu kuinka Nokia laittaa ovi palvelut ja muut härpäkkeet yhden saitin taakse vapun jälkeen ja nyt sitten vedetäänkin rahat pois koko hommasta vähin äänin? Vai olisk tää "ovi share" vaa joku sivuojuoni täs hommas?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
gege (vahvistamaton)

7

En tiennytkään, että share on ovi oli kilpailija facebookille. Kukakohan on ollut se älypää, joka on keksinyt, että joku pystyisi vielä tekemään kilpailijan facebookille, yms? Se, ettei jossain sosiaalisessa palvelussa ole käyttäjiä ennestään, tuskin kiinnostaa uusiakaan käyttäjiä. Luulisi nokian tämän verran ymmärtävän asioista. Tai no onhan ne nyt ymmärtänyt, kantapään kautta tosin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.