Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tuo puhelimiin Maemon ja mainoksia?

4
Matti Vähäkainu

Nokia tuo puhelimiin Maemon ja mainoksia?
Nokian Internet Tableteissa käyttämä Maemo-alustaa on kehitetty kokoajan ja parhaillaan, vaikkei uusia laitteita ole näkynyt markkinoilla liiaksi. MobileCrunchin tietojen mukaan Nokia on kuitenkin tuomassa Linux-pohjaista Maemoa tulevaisuudessa myös puhelimiin. Lisäksi suunnitteilla on ilmeisesti puhelimen valmiustilaan sijoitettavia mainoksia, joiden avulla puhelimien hintaa saataisiin laskettua huomattavasti.

Nokian sisäinen lähde kertoi, että Maemon kuudetta sukupolvea edustava Harmattan nähdään ainakin yhdessä Nokian puhelimessa. Lähteen mukaan on jopa mahdollista, että Maemo tulee syrjäyttämään S60-älypuhelinalustan tulevaisuudessa. Siihen on kuitenkin aikaa, sillä Harmattankin julkaistaan arvioiden mukaan vasta puolentoista vuoden päästä.
MobileCrunch sai käsiinsä myös ensimmäisen kuvakaappauksen Harmattanin käyttöliittymästä. Se perustuu yhteen pystysuunnassa scrollaavaan sivuun, josta näytetään kerralla vain osa (kuvassa merkitty sinisellä taustalla). Kuvakaappauksessa ei kuitenkaan näy mainos-widgettejä, mutta lähteen mukaan mainokset ovatkin vain tapa saada puhelimesta alennusta. Mikäli suostut katsomaan mainoksia, saat puhelimen huokeammalla hinnalla.

Kommentit (4)

P. V. (vahvistamaton)

1

Mitä nopeammin pääsemme eroon kökkö Symbianista niin sitä parempi. Symbian on nykyisistä alustoista kamalin kehittää softaa. Ei ole ihme, että Symbian ohjelmia tulee ulos paljon vähemmän kuin laitekannan laajuudesta voisi olettaa.

On ymmärrettävää miksi Nokia ei pidä paljoa ääntä tästä maemon kehityksestä, koska eivät halua pilata nykyisten Symbian -puhelinten myyntiä. Saavat kyllä pitää varansa etteivät kilpailijat jyrää pian ohi laadukkaammilla laitteilla ja kehitysalustoilla.

Vastaa
Symbian ...!!. (vahvistamaton)

3

Windows Mobile saa "varteenotettavan vaihtoehdon" tuosta Maemo Harmattanista!!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja