Katsaus Ovi Storeen

17
Matti Robinson

Katsaus Ovi Storeen
Nokian eilen julkaisema Ovi Store on ollut nyt avoinna noin vuorokauden, jonka aikana palvelu on kärsinyt hidastelusta ja ajoittaisista katkoista. Aluksi Suomessa vain kännykän ja tietokoneen selaimilla käytössä ollut palvelu sai vihdoin myös erillisen puhelinsovelluksen. Päätinkin katsastaa miltä palvelu näyttää ja tuntuu puhelinsovellusta käyttäen.

Sovelluksen saa ladattua puhelimeen osoittamalla puhelimen selaimen Ovi Storeen, jolloin sivusto ehdottaa sovelluksen asentamista sivun yläreunassa olevalla tekstillä. Tämän pitäisi tapahtua ainakin ohjelmasivuilla.Kun sovellus on ladattu ja asennettu, puhelin pyytää uudelleenkäynnistystä, joka on suhteellisen harvinaista symbian-laitteille. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Ovi Store -sovellus on valmis käytettäväksi.
Käynnistettäessä valitaan yhteysosoite, jolloin sovellus lataa Recommended-kategorian auki. Sisäänkirjautuminen ei ole pakollinen selaamista varten, mutta ladattaessa sisältöä kirjautumista vaaditaan. Mikäli sinulla on jo tunnus, kirjautuminen onnistuu sivun alalaidasta tai latauksen yhteydessä.Kirjautuminen tarvitsee tehdä vain kerran, jolloin sovellusten, soittoäänien, pelien ja videoiden lataaminen onnistuu yhdellä napin painalluksella. Lataukset tapahtuvat nopeasti, joiden jälkeen Download-nappi vaihtuu Launch-napiksi, Set as ringtone -napiksi tai muuksi sisällölle sopivaksi laukaisunapiksi. Huomionarvoista on, että sovellus ei erikseen kysele (turhia) ennen asennusta, vaan Download-nappia painettua sovellus tai soittoääni latautuu ja asentuu ilman valitteluja.
Jokaisen kategorian (Recommended, Applications, Games, Audio & Video, Personalisation) sivun ylälaidassa on myös haku nappi, jota klikkaamalla voi hakea kategorian sisäisesti sisältöä. Kaikki sisältösivut voidaan myös järjestää ja rajata halutusti -- rajauksen ja järjestyksen voi tehdä Valinnat-valikosta, josta löytyvät myös asetukset.Kaiken kaikkiaan Ovi Store -sovellus toi juuri niitä uudistuksia sovellusten ja muun sisällön lataamiseen mitä allekirjoittanut odottikin. Kuten Apple näytti edellä, lataamisen ja asentamisen pitää olla nopeaa ja helppoa. Valitettavasti tähän hätään en päässyt testaamaan kauppaa kuin Nokia N95-puhelimella, joten esimerkiksi kosketusnäyttölaitteilla käytettävyydestä en osaa sanoa.

Eilen Ovi Store kohtasi erittäin paljon kritiikkiä johtuen palvelun hidastelusta ja vaatimattomasta sisältövalikoimasta. Nyt kuitenkin tulevaisuus kirkastui huomattavasti Ovi Store -sovelluksen myötä. Myös sisältömäärää kasvatettiin eilen noin viidellä sadalla, mutta vielä on työtä edessä. Kun palvelussa on nykyisen 1200 sovelluksen sijasta kymmenkertainen määrä ladattavaa, niin täälläkin aletaan olla tyytyväisiä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
Ovet ja ikkunat (vahvistamaton)

1

Kokeilin OVI kauppaa juuri 5800xm puhelimella. En ostanut vielä mitään ohjelmia, mutta latasin muutaman ilmaisen.

Täytyy sanoa että juuri tällaista ohjelmaa olen Nokian Lataa palvelusta odottanut. Store toimi hyvin ja katkoja ei ilmennyt lainkaan. Suurimmasta osasta asennuksia ei tullut mitään turhia kyselyitä vaan latauksen jälkeen asennus käynnistyi ja ohjelma oli heti käytettävissä.

Kosketusnäyttö on kuin tehty tuollaisten kauppojen selaamiseen. Hienoa Nokia, kiitos tästä! Todellakin aion käyttää jatkossakin kyseistä palvelua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ovet ja ikkunat (vahvistamaton)

2

Lisäyksenä vielä edelliseen että ei 5800xm ainakaan pyytänyt uudelleen käynnistämistä vaan latauksen jälkeen store oli käytettävissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh (vahvistamaton)

4

Toimii hienosti Nokia 5800 XPressMusicilla.

Niin joo ja puhelinta ei tarvinnut käynnistää uudestaan kauppa -spvelluksen asennuksen yhteydessä,

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tyytyväinen (vahvistamaton)

6

En olisi uskonut että nokia osaa tehdä tämän näin helppokäyttöiseksi. Nimenomaan puhelinsovelluksen! Yksinkertaista ja toimivaa ainakin kosketusnäyttönokialla.

Vastaa
kerbo
kerbo

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

En olisi uskonut että nokia osaa tehdä tämän näin helppokäyttöiseksi. Nimenomaan puhelinsovelluksen! Yksinkertaista ja toimivaa ainakin kosketusnäyttönokialla.

Jeps. Samoilla linjoilla. Toimii hienosti ja lataamiset ja asentamiset käy helposti. Käytössä Nokia 5800.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Myyjä (vahvistamaton)

9

Eilen oli hirveä haloo siitä, että Ovi Store ei toiminut avauspäivänä täydellisesti ja sitä verrattiin Applen vastaavaan. Onko kaikilta päässyt unohtumaan mitä tapahtui iPhone 3G julkaisupäivänä. Applen serverit kaatuivat ja kaikki eivät saaneet puhelintaan tästä syystä toimimaan ekana päivänä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Interested (vahvistamaton)

10

Tarvitseeko tämäkin oman rekisteröinnin? Eikö todella riitä, että on aiemmin rekisteröitynyt oveen? Itse pääsen kyllä kirjautumaan ovi.comiin, mutten storeen.. Uutta käyttäjätunnusta en storea varten tee.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jonathan (vahvistamaton)

11

En saanut softaa asennettua 5800:aan, itkee sertifikaatista. Ei kauhean hyvä kokemus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepi (vahvistamaton)

12

10:lle.

Onnistuu oven aikaisemmilla tunnuksilla. Itsellä sujui heittämällä.

Vastaa
kerbo
kerbo

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Tarvitseeko tämäkin oman rekisteröinnin? Eikö todella riitä, että on aiemmin rekisteröitynyt oveen? Itse pääsen kyllä kirjautumaan ovi.comiin, mutten storeen.. Uutta käyttäjätunnusta en storea varten tee.

Vanhoilla ovi:n tunnuksilla pääsee kyllä storeenkin. Taitaa samat tunnukset käydä kaikkialle nokian sivuille. Esim. Beta Labsiinkin.

Lainaus:

En saanut softaa asennettua 5800:aan, itkee sertifikaatista. Ei kauhean hyvä kokemus.

Kannattaa koittaa käynnistää puhelin uudestaan ja koittaa asennusta sen jälkeen uusiks. Nokialaisten boottaus auttaa usein ongelmiin ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

14

Pelittää upeasti puhelimesta. Eipä tota Pc versiota pelkkään kauppaan tarvi...

Kaupassa on vasta murto-osa tulevista sovelluksista. Daily mobilella joku sano että niitä lisätään sinne vähitellen...

Kun N97 on myynnissä pitäs ohjelmienkin olla Ovessa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

15

Tuli heti löydettyä 5800 pari mukavaa surffausta helpottavaa ilmaista ohjelmaa..

Mippin (pystyy laajasti seuraamaan verkko julkaisuja ja blogeja, muistaa itseäsi kiinnostavat lähteet)

Searchme (hakutoiminto joka hakee nopeasti esikatselukuvia nettisivuista joita pystyy tarkastelemaan jopa avaamatta koko sivua (hd asetuksella))

Vastaa
Oooo
Oooo

16

Kovasti mielelläni asentaisin puhelimeeni muutaman ilmaisohjelman, mutta kymmeneskään yritys ladata ohjelma tekstarin linkistä menee persiilleen. Ei tämä ainakaan helppokäyttöinen ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dallaspullat (vahvistamaton)

17

Myyjä @ 27.5.2009 19:58

Eilen oli hirveä haloo siitä, että Ovi Store ei toiminut avauspäivänä täydellisesti ja sitä verrattiin Applen vastaavaan. Onko kaikilta päässyt unohtumaan mitä tapahtui iPhone 3G julkaisupäivänä. Applen serverit kaatuivat ja kaikki eivät saaneet puhelintaan tästä syystä toimimaan ekana päivänä.

-----------------------

Pitikön toikin mainita? Kukaan ei oo tässä ketjussa vertaillu appstorea ja tätä. Heti karvat pystyssä applea vastaan. Huh huh ja elämää hankintaan... Ja juu, ei olis pitäny tätä kirjoittaa, mutta pisti vaan niin silmään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.