Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Soneran uusi musapalvelu on Sonera Music Player

12
Kaarlo Räihä

Soneran uusi musapalvelu on Sonera Music Player
DRM-suojattujen musiikkipalveluiden tarjonta Suomessa on kasvamassa yhdellä uudella tulokkaalla, kun Sonera ilmoitti tuovansa kesäkuun alussa markkinoille uuden Sonera Music Player -nimellä kulkevan palvelun.

Sonera Music Playerin käyttäjät saavat 9,90 euron kuukausimaksua vastaan itselleen oikeuden ladata ja kuunnella yli 4 miljoonaa musiikkikappaletta. Yksi kuukausimaksu tuo kuunteluoikeudet kolmelle tietokoneelle ja kahdelle matkapuhelimelle. Jos kuluttaja irtisanoo palvelun tilauksen, menettää hän samalla myös kappaleiden kuunteluoikeudet. DRM-suojauksien johdosta kappaleita ei voi polttaa esim. CD-levylle.
DRM-suojattujen kappaleiden lisäksi kuluttaja voi myös ostaa itselleen DRM-vapaata musiikkia 1,39 euron kappalehintaan, jolloin kappaleita voi siirtää minne haluaa, eikä näiden kappaleiden kuunteluoikeus häviä vaikka tilauksen irtisanoo.

Tietokoneiden osalta tuettuina ovat Windows XP- ja Windows Vista -käyttöjärjestelmät ja matkapuhelinten osalta tuetaan monia S60-ohjelmistoalustaan perustuvia matkapuhelimia (kuten Nokian 5700 XpressMusic- ja N95-puhelimet), mutta valitettavasti Sonera Music Playeriä ei ole saatavilla iPhonelle.

Sonera vertaa Sonera Music Playeriä vielä beta-testauksessa olevaan Spotify-palveluun ja Soneran mukaan Sonera Music Player on parempi kuin Spotify, koska musiikkia voi mm. kuunnella ilman internet-yhteyttä ja siirtää halutessaan matkapuhelimeen.

Sonera Music Player on saatavilla ainoastaan Soneran matkapuhelinasiakkaille ja Sonera houkuttelee uusia asiakkaita 60 päivän veloituksettomalla kokeiluversiolla. Sonera ei kuitenkaan kustanna datasiirroista tulevia kustannuksia, joten matkapuhelinlatauksia varten kuluttajan täytyy hankkia sopiva datapaketti.

Digikohina-blogi on jo testannut Sonera Music Player -palvelua, ja palvelu saa negatiivista palautetta mm. musiikin pakkolatauksesta ennen kuuntelua, ohjelman hitaasta toiminnasta ja yleisestä keskeneräisyydestä.

Kommentit (12)

Anonyymi (vahvistamaton)

1

Joutuu koko loppuelämän maksamaan 9,9e kuussa, ei kiitos...

Vastaa
DragoonJ
DragoonJ

3

Taas vaihteeksi TeliaSoneran rahastusmeininkiä. Rahat pois kaikista mahdollisista väleistä. Maksat tiedonsiirrosta kännykällä. Ei voi polttaa cd:lle, ellei hanki yksittäiskappaleina sikahintaan. Pitää olla soneran matkapuhelinliittymä. Huh heijaa tätä menoa.

Vastaa
Mikozi93
Mikozi93

5

Taas ihan turha uutinen vaihteeksi. Ostaa esim. USB kaapelin ja siirtää koneelta, ei oo vaikeaa, kuin maksaa tuosta 10e ja sitten kun lopettaa menettää ne ostetutkin kappaleet. :DD

Vastaa
kvuohi
kvuohi

6

Vuoden päästää saadaan taas nähdä itkua pahoista piraateista, jotka tekevät musiikin digitaalimyynnin mahdottomaksi. Soneran palvelu liittyy surullisen pitkään "lohduttoman huonot toimintamallit" -listaan.

Vastaa
WumWum
WumWum

8

Kyllä ne oppii joskus, että DRM kauppa ei toimi mutta näköään pitää nyt näitten puhelinoperaattoreiden lähteä tälle musiikkikauppa tielle. Tämä on sitä firmojen sisällä toimivan innovaatio porukan mielenjuolahduksia.

*Hmm... mistä saataisiin lisäarvoa ja tuottavuutta Soneralle? hmm... perustetaan drm-kauppa, kun kaikilla muillakin on sellainen huonosti toimiva.*

.... aika kuluu eteenpäin ja Soneralla mietitään jälleen...

*Hmm... miksi ihmisiä ei kiinnosta meidän palvelu? hmm.. otetaan pois drm niin kuin muutkin on tehneet*


Waretus Rules!

Vähän kyseenalaista puhelinoperaattorilta nämä "sivubisnekset", koska kohta he toimivat suoraan kätilöinä oikeuslaitoksiin ja pyyhkivät laillisia p2p suorittajia vankilaan.

Vastaa
muppis
muppis

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WumWum:Vähän kyseenalaista puhelinoperaattorilta nämä "sivubisnekset", koska kohta he toimivat suoraan kätilöinä oikeuslaitoksiin ja pyyhkivät laillisia p2p suorittajia vankilaan.


Tämähän on nyt operaattorien edun mukaista. Voidaan myydä näennäisesti paksua kaistaa kalliilla ja jos joku yrittää käyttää sitä, niin toimitetaan kaveri kolmella hudilla linnaan -> Raha virtaa ja laitteet makaa.
(Sotkin tietoisesti kolme hutia tähän, mutta eihän Suomi voi olla Ranskaa huonompi..)

Vastaa
muppis
muppis

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sonera Music Player -käyttöehdot:


Käyttöoikeuden lisäksi voit ostaa omaksi yksittäiskappaleita ja levyjä, joita voit kuunnella muilla musiikkisoittimilla tai polttaa CD-levylle.


Tämä jälkeenhän siitä katoaa DRM tieto, ja kas.. Mistäs meille nyt on ilmestynyt DRM -vapaata aineistoa..

Vastaa
lookie
lookie

11

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sonera Music Player -käyttöehdot:


Käyttöoikeuden lisäksi voit ostaa omaksi yksittäiskappaleita ja levyjä, joita voit kuunnella muilla musiikkisoittimilla tai polttaa CD-levylle.


Tämä jälkeenhän siitä katoaa DRM tieto, ja kas.. Mistäs meille nyt on ilmestynyt DRM -vapaata aineistoa..

Taisit juuri keksiä syyn siihen miksi yksittäiskappaleet maksavat ja mistä niiden hinta muodostuu...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja