Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung paljasti 12MP kamerapuhelimen

22
Matti Vähäkainu

Samsung paljasti 12MP kamerapuhelimen
Samsung on julkistanut kauan aikaa huhutun 12 megapikselin M8910 Pixon12-kamerapuhelimen vastineeksi Sony Ericssonin juuri julkaisemalle Satio-mallille (ent. Idou). Samsungin iloksi puhelin saapuu kauppoihin ennen Satiota, joten kyseessä on markkinoiden ensimmäinen 12 megapikselin kamerapuhelin.

Kameran ohella uutukaisen muutkaan ominaisuudet eivät kalpene helposti vertailussa. Puhelimesta löytyy 3,1 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, 3G-yhteydet, HSDPA/HSUPA, WLAN, GPS ja microSD-muistikorttipaikka. Puhelimen 480x800-resoluution kosketusnäytölle luvataan jopa 10000:1-kontrastiarvoa, joka on huomattavasti tavanomaista TFT:tä parempi.
Puhelimen kameran ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa kaksoissalama, jossa sekä Xenon- että LED-salama, 720x480-resoluution 30fps videokuvaus, kosketusnäyttöä hyväksikäyttävä Touch Auto Focus -tarkennus, automaattinen valaistuksen säätö, geotäggäys ja kasvojentunnistus.

Puhelin tulee myynttiin vielä tässä kuussa, mutta hinnasta ei ole toistaiseksi tietoa.

Kommentit (22)

Cellia Bartoleidi (vahvistamaton)

1

Siinä ois aika unelmapuhelin. Hinta taitaa vaan olla pilvissä...

Vastaa
JiM Beam (vahvistamaton)

2

Mikä lienee kameran valovoima. Entä vääristymät reunoilla. Entä kennon herkkyys/kohina.

Villi arvaus, aivan kauheita.

Vastaa
jartar (vahvistamaton)

3

Kameran kuvanlaatu on taatusti täyttä roskaa. Pieneen kännyyn mahdoton tehdä kunnollista 12 Mpx kennoa.

Muutenkin lähinnä vitsi tuo 12 Mpx jolla johdetaan kuluttajia harhaan. Kun 10 Mpx yleensä riittää ammattikuvaukseen digijärkkärillä niin ei ole vaikea päätellä että 12 Mpx on täyttä turhuutta tuollaisessa vehkeessä.

Huoh...

Vastaa
EmDzei (vahvistamaton)

5

Kiinnostaisi kovasti kosketusnäyttötekniikka (kapasitiivinen vs.resistiivinen) ja käytetty puhelimen ohjelmisto (Mac OS, Symbian, Android jne.). Jotta osaisi pysyä erossa resistiivisistä ja Symbianeista. =)

Vastaa
Sepi

6

Onkohan tossa 3,5mm kuulokeliitäntä puhelimenrungossa? Taidan kyllä ostaa tuon, ku ei kerta Nokialta näyttänyt tulevan xenon-puhelinta tänä vuonna.

Vastaa
Maisteri Ismo (vahvistamaton)

7

Sepi, osta N82, mahtava puhelin jossa ON Xenon. Hintakin tippunut yli saturaisen.

Vastaa
Bertti (vahvistamaton)

8

Varmaan tälläkin luurilla saa vaikka vga kuvia jos ahdistaa. Kovasti täällä aina yli 5 Mpx kamerakännyjä haukutaan ja sittenkun vähän itse alkaa netistä kaivamaan testejä niin kummasti ne sampan 8Mpx luurit ainakin kameran osalta ovat aina kärjessä olleet surkeasta salamasta huolimatta. En tiedä optiikoista, kennoista enkä carl zaisseista mitään, mutta testejä on helppo lukea ja tietokoneen näytöltä kuvia vertailla. Jännä nähdä mihin tämä pystyy, vaikka Innov8:n ja tulevan Omnia HD:n asettama raja on kova.

Vastaa
Tiksu (vahvistamaton)

10

Muuten kivan oloinen puhelin, mutta 12 megapikselin kännnykkäkameralle ei tule koskaan meikällä olemaan tarvetta. Digipokkari löytyy.

Tyylikästä Android-puhelinta odotellessa.

Vastaa
jartar (vahvistamaton)

11

@Bertti

Kuten itse sanoit, et tiedä kameroista mitään. Jos näkisit millaisia kuvia ammattitason digijärkkärit ottaa 10 Mpx kennolla niin tajuaisit mikä vitsi on laittaa kännykkään 12 Mpx kenno.

10 Mpx kuitenkin mahdollistaa jo huippulaatuisten A2 kokoisten kuvien tulostamisen joten se kertoo jotain sen mahdollisuuksista :)

Voihan se olla että 8 Mpx Samsung pärjää hyvin testeissä mutta megapikselimäärällä ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

3-4 Mpx riittää helposti kännykälle. Kännykameran linssin kokokin jo asettaa sellaiset rajoitteet kuvan ottamiselle että suurempaa kennoa ei kannattaisi tehdä.

Netistä kuvien vertaaminen on hankalaa ellet ole kalibroinut monitoriasi. Et nimittäin voi arvioida miten oikeina värit toistuvat...

Vastaa
ollilol (vahvistamaton)

12

kyllä sitä tulevaisuudessa saadaan mahtuun tohon kokoon, ihan varmasti, ja kokoajan noi kännykkä kamerat paranee. muistatteko mullasia kamerakännykät oli parivuotta sitte? vga-1mpx-3.2mpx- 5mpx-12mpx. kyllä ne mun mielest ainaki on parantunu joka pikselin myötä. paitti tuo 2-3.2mpx

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

13

Totta kai tekniikka kehittyy, mutta (mega)pikselit meinaavat edelleen vain kuvan kokoa; ne eivät kerro kuvanlaadusta yhtään mitään. Ja kuvanlaatu kun on se tärkeämpi ominaisuus. Jos se puhelin lykkää 3464x3464 kokoisen kuvan joka on täynnä kohinaa/vääristyneitä värejä, niin onko se sen arvoista?
90%:lle "tavallisista" ihmisistä yli 3 megapikselin kuvista ei ole mitään käytännön hyötyä.

Lainaus:

sittenkun vähän itse alkaa netistä kaivamaan testejä niin kummasti ne sampan 8Mpx luurit ainakin kameran osalta ovat aina kärjessä olleet surkeasta salamasta huolimatta.

Se että joku on testivoittaja, ei vieläkään tee siitä mitenkään erityistä. Kertoo vain että siitä otannasta vähiten huonoin.

Vastaa
kommentoija (vahvistamaton)

14

ollilol: Ikävä kyllä homma on niin että jos tuossakin puhelimessa olisi 12mpix-kennon sijaan fyysisesti saman kokoinen 3mpix-kenno, sillä saisi laadukkaampia kuvia. Se että kuvat ovat parantuneet on liittynyt optiikkaan ja kennon fyysisen koon (mahdolliseen) suurenemiseen, ei pikselien määrän lisääntymiseen.

Periaatteessa kännykkävalmistajat toimivat suurin piirtein näin:
1. Yritetään tehdä parempi minikamera kuin aiemmin
2. Laitetaan markkinointiosaston määräämä määrä megapikseleitä
3. Yritetään kompensoida lisääntyneistä pikseleistä huonontunutta kuvanlaatua jotta päästään lopulta kohtuulliseen tulokseen. Toisaalta pääasia on se että pikseleitä on sen verran mitä markkinointipuolelta pyydettiin.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

15

Hohhoijaa...taas kysyn saman kysymyksen, jonka olen monesti kysynyt saamatta vastausta:

Millä perusteella vähempi määrä pikseleitä tarkoittaa parempaa kuvaa??? Samankokoisessa kennossa siis...?


@kommentoija
Ja sanotko kohdassa 3, että pikseleitä lisäämällä voidaan saada huonosta kuvasta kohtuullinen? Jos tuo pitäisi paikkaansa, niin suurempi pikselimäärä vaikuttaisi myönteisesti kuvanlaatuun, eikö?
-----

Mutta 12 megapikselistä ei saa niin paljoa irti, jos muut systeemin osat eivät ole riittävän hyvät. Olen kyllä sitä mieltä, että megapikseli -kisailulla on vain statussymbolista arvoa firmoille.

Vastaa
Innov (vahvistamaton)

16

Nokia-fanit ovat pelkästä kateudesta "nenä vinossa",kun Samsung tuo jotain uutta,parempaa tarjolle,jota Nokia-malleista EI löydy!. =)

Vastaa
Innov (vahvistamaton)

17

Puhelimen 480x800-resoluution kosketusnäytölle luvataan jopa 10000:1-kontrastiarvoa,joka on huomattavasti tavanomaista TFT:tä parempi!. ;)

Vastaa
Innov (vahvistamaton)

18

Ja vielä...Puhelimen kameran ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa kaksoissalama,jossa -sekä Xenon -että LED-salama!!!.
Pitäisi vähän pimeämmissäkin paikoissa saada kaksoissalaman ansiosta hyviä kuvia!.

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

19

@Innov

Veikkaan, että tuo LED ei ole varsinaisesti salama, vaan sitä käytetään lähinnä tavallisen kuvauksen tarkennuksessa, videokuvauksessa valona tai molemmissa...
...toisaalta muutamissa uutisissa on puhuttu nimenomaan "LED flash", mutta taas toisaalta osassa uutisista LEDiä ei ole mainittu laisinkaan.

Sääli, että käyttiksenä on ilmeisesti Samsungin oma TouchWiz härpäke...

Vastaa
N95 8GB (vahvistamaton)

20

itselläni on noksu ja ihan tyytyväinen.
Kuvia olen ottanut myös Olympuksella ja siinä on "vain" 10mgpx. Mutta silti sen kuvanlaatu kelpaa mainiosti kirjoihin ja julkaisuihin.
Noksun led-salama on aika pehvasta kuten on kanssa "optinen zoom" joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kuvaa vain rajataan ja terävyys huononee.
10mgpx kuvat ovat jo aika massiivisia itsessään, puhumattakaan 12mgpx kuvista-> koneessa saa olla aika vääntö ja hyvä näytönahjain että se pystyy käsittelemään useampaa samaan aikaan.
Toivottavasti kuvanlaatu saadaan parannettua jossainvälissä siten että tiedostot ovat pieniä.

Vastaa
Petyin Nokiaan (vahvistamaton)

22

Itse olen käyttänyt tätä mallia pari kuukautta (ennen oli Nokia,mutta vaihdoin Samsungiin) ja täytyy kyllä myöntää ettei Nokialta löydy vastaavan tasoista kamerapuhelinmallia,jonka kamera pystyy yhtä hyviä kuvia ottamaan,kuin tällä 12Mp kameralla (jossa on vielä -sekä power Led -että Xenon salama!)!!!.
Jälleen HYVÄÄ Työtä Samsungilta,jonka puhelimet TOIMII!!!. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja