Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tällainen on Applen uusi iPhone 3G S, iPhone 3G:n hinta alas

34
Markus Lehtiniitty

Tällainen on Applen uusi iPhone 3G S, iPhone 3G:n hinta alas
Apple esitteli tänään odotetusti WWDC-kehittäjätapahtumassaan uuden iPhone 3G S:n. Kyseessä on iPhonen kolmannen sukupolven malli. iPhone 3G S tulee markkinoille kahtena versiona: iPhone 3G S 16GB ja iPhone 3G S 32GB. Versioita erottaa tallennusmuistin määrä, joka on joko 16 tai 32 gigatavua. iPhone 3G S tulee aiemman iPhone 3G:n mukaisesti markkinoille myös kahtena eri väriversiona, eli mustana ja valkoisena.

Saataville iPhone 3G S on tulossa kesällä 2009 - Yhdysvalloissa ja muutamilla muilla suurilla markkinoilla jo 19. kesäkuuta, mutta Suomeen uusi iPhone rantautuu vasta heinäkuussa. iPhone 3G S 16GB:n hinta Yhdysvalloissa kahden vuoden AT&T:n liittymäsopimuksen kanssa on 199 dollaria ja iPhone 3G S 32GB:n 299 dollaria. Hinnoittelusta Suomessa ei toistaiseksi ole vielä tietoa - operaattorikumppanina Suomessa jatkaa vanhaan malliin Sonera.
Uuden iPhone 3G S:n lisäksi Apple kertoi laskevansa vanhan iPhone 3G 8GB:n hintaa - uusi hinta on Yhdysvalloissa AT&T:n kahden vuoden kytkysopimuksella 99 dollaria entisen 199 dollarin sijaan. Halpis-iPhone on tästä lähtien saatavana väritykseltään vain mustana.

iPhone 3G S on vanhaa iPhone 3G:tä nopeampi tukemiensa verkkodatayhteyksiensä (7,2 megabitin HSDPA) ja prosessorinsa osalta. Nimen perään ilmestynyt S-kirjain tuleekin Applen mukaan sanasta "speed" eli nopeus. Apple havainnollistaa 3G S:n nopeusparannuksia muutamalla esimerkillä: viestit avautuvat 2,1-, SimCity-peli 2,4-, Excel-dokumentti 3,6- ja New York Timesin verkkosivu 2,9-kertaisella nopeudella edeltävään iPhone 3G:hen verrattuna. iPhone 3G S tukee myös OpenGL ES -rajapintaa, joka mahdollistaa aiempaa näyttävämmät grafiikat muun muassa peleissä. Näyttö on kuitenkin uudessakin iPhonessa pysynyt aiemman kaltaisena: koko 3,5 tuumaa ja tarkkuus 320x480 pikseliä.

Ulkoisesti iPhone 3G S on yhtenevä vanhan iPhone 3G:n kanssa. iPhone 3G S:n tuomiin tärkeimpiin uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat aiempaa merkittävästi parempi kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera makro- ja hämäräkuvausominaisuuksilla, VGA-tarkkuuden videokuvaus 30 kuvan sekuntinopeudella, mahdollisuus videoiden muokkaamiseen, kattavat ääniohjausmahdollisuudet, sisäänrakennettu digitaalinen kompassi GPS-paikannuksen kumppaniksi sekä puhelimen sisällön salaus- (kryptaus) ja etätyhjennysominaisuudet.

Myös toiminta-aikoja on parannettu iPhone 3G:hen verrattuna: Applen mukaan iPhone 3G S:ssä GSM-puheaika on noussut 10 tunnista 12 tuntiin, musiikintoistoaika 24 tunnista 30 tuntiin, videontoistoaika 7 tunnista 10 tuntiin ja WLAN-toimintaika 6 tunnista 9 tuntiin. Puheaikaa 3G-verkoissa iPhone 3G S tarjoaa samat 5 tuntia kuin aiemman sukupolven mallikin.

Valitettavasti iPhone 3G S tukee yhä vain 850, 1900 ja 2100 megahertsin WCDMA-taajuuksia eli laajemmasta 900 megahertsin 3G-peitosta ei uudellakaan iPhonella pääse Suomessa nauttimaan.

Luonnollisesti iPhone 3G S:n sisältä löytyy uusi iPhone 3.0 -ohjelmistoversio, joka tulee päivityksenä saataville myös edellisen sukupolven laitteille 17. kesäkuuta - iPhoneille ilmaiseksi ja iPod toucheille maksullisena.

iPhone 3.0 -ohjelmisto tuo mukanaan muun muassa koko puhelimen sisällön käsittävän Spotlight-haun, pitkään kaivatun leikkaa ja liitä -ominaisuuden, multimediaviestituen, sanelinsovelluksen, parannetun iTunes Storen, tuen stereo-Bluetoothille sekä mahdollisuuden yhdistää tietokone internetiin iPhonen kautta (toistaiseksi ei ole tietoa, tuleeko Sonera tukemaan tätä). Myös Applen pitkään lupailema tietopäivityspalvelu ("push notification") on vihdoin tulossa 3.0-version myötä.

Kaikkiaan uusia ominaisuuksia 3.0-versio tuo mukanaan Applen mukaan yli sata kappaletta. iPhone 3.0:ssa on myös päivitetty merkittävästi mukana tulevaa Safari-internetselainta: se on aiempaa nopeampi, tukee HTML 5 -standardia ja äänen ja videon HTTP-suoratoistoa ("streaming").

Sovelluskehittäjille iPhone 3.0 tarjoaa yli 1000 uutta API-rajapintaa, jotka tuovat mukanaan mahdollisuuksia muun muassa uusien liiketoimintamallien hyödyntämiseen App Store -ohjelmistokaupassa, kameratoimintojen käyttämiseen osana sovelluksia sekä erilaisten lisälaitteiden tukemiseen sovelluksissa.

Lisäksi Apple lanseerasi uuden Find My iPhone -palvelun, jonka avulla voi etsiä kadonnutta, varastettua tai hävinnyttä iPhoneaan. Palvelu on kuitenkin saatavilla vain Applen MobileMe-palvelun yhteyteen.

App Store -ohjelmistokaupassa on Applen mukaan saatavilla jo yli 50 000 sovellusta ja peliä. Apple kertoi myös myyneensä tähän mennessä yhteensä 40 miljoonaa iPhone-käyttöjärjestelmää käyttävää laitetta eli iPhonea ja iPod touchia. Jo aiemmin Apple on kertonut App Storen saavuttaneen miljardin sovelluslatauksen rajapyykin. Toistaiseksi iPhonelle ei ole ollut saatavilla kattavaa navigointisovellusta - mutta nyt myös sellainen on tulossa.TomTom on tuomassa navigointisovelluksensa markkinoille lähiaikoina. TomTomin sovellus tarjoaa kattavat kartat ja ääniohjatun navigoinnin käännös käännökseltä. Lisäksi TomTom on tuomassa saataville myös autotelineen iPhonelle navigointikäyttöä helpottamaan. TomTomin lisäksi Applen WWDC-tapahtuman avaustilaisuudessa uusia sovelluksia ja pelejään esittelivät lukuisat muutkin kehittäjät, muun muassa gameloft, ngmoco:), zipcar, PASCO ja ScrollMotion.

Applen iPhone-sivusto

Kuvia uudesta iPhone 3G S:stä:

Kommentit (34)

tattataa (vahvistamaton)

1

joo en osta tätä. Uutta hardwarea olisin ainakin kaivannut, muotoilussakin olisi voitu tehdä jotain uutta piristävää (vaikka eihän tuossa vanhan mallin muotoilussa vikaa ole, mutta kyllästyttää vaan jo)

Vastaa
dibadaabaa (vahvistamaton)

3

vau! Huippu kone, tällä pystyy jo ottamaan videokuvaa, ja tähän on jopa suunniteilla ihan navi ohjelma. Aivan loistavia juttuja, ihan ennenäkemätömiä juttuja.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

4

Vähän kyllä petyin nyt. Eikä ole edes tukea umts 900:lle. Odotin jotain uudempaa ja jännempää, mutta eihän tuossa ole mitään erikoista. Kamera tullut sille tasolle, joka kilpailijoilla on ollut yleisesti jo ainakin yli vuoden ja muuta "merkittävää" uudistusta ei sitten taida ollakaan. :/ Mielenkiintoisimmat uudistukset liittyvät oikeastaan uuten ohjelmistoversioon, joka tosin julkaistiin jo aiemmin.

Vastaa
Nuukia (vahvistamaton)

5

Nokialle pärjää vaikka mummon veivattavalla lankapuhelimella. Ne on aivan uskomatonta kuraa. Pitää ottaa pahasti takkiin Nokialla pörssissä, sillä se eivät tule pitkään aikaan nousemaan enää.

Ja tämä ei sitten tarkoita, että iPhone olisi erityisen hyvä, mutta kyllä se Nokian voittaa milloin vaan. Nokiat on ihan uskomatonta paskaa ja niihin en enää koske.

Vastaa
rahkaaa (vahvistamaton)

6

No Steve nousee loppukuusta lavalla ja postaa Maailmalle uuden iPhone Videon. :) missä etupuolella kamera takapuolella kumisempi pinta.

Ja tämän jälkeen laittaa iPhone Videon takaisin taskuun ja nostaa toisesta taskusta iPhone HD:n missä parempi kamera ja hohtava apple logo (pro ominaisuus) takana.

:)

Ainut miinus tuli että käytetään samaa takakantta kuin ennenkin.. muuten uusi iPhone uudella OS 3.0 on loistava puhelin. Myös vanha 3G iPhone OS 3.0 kuuluu sarjassa loistava.

en näe itse syytä siirtyä 3g:stä 3G[S]:ään

Vastaa
R a h k a a a (vahvistamaton)

7

No Steve nousee loppukuusta lavalla ja postaa Maailmalle uuden iPhone Videon. :) missä etupuolella kamera takapuolella kumisempi pinta.

Ja tämän jälkeen laittaa iPhone Videon takaisin taskuun ja nostaa toisesta taskusta iPhone HD:n missä parempi kamera ja hohtava apple logo (pro ominaisuus) takana.

:)

Ainut miinus tuli että käytetään samaa takakantta kuin ennenkin.. muuten uusi iPhone uudella OS 3.0 on loistava puhelin. Myös vanha 3G iPhone OS 3.0 kuuluu sarjassa loistava.

en näe itse syytä siirtyä 3g:stä 3G[S]:ään

Vastaa
Marko (vahvistamaton)

8

No tuli siihen nyt jotain pieniä uudistuksia mut ei mitään erikoista onkohan tos kamerassa salamaa? Ehkä sit se seuraava versio vois tulla hankinta listalle. Pidetään N97 tilauksessa

Vastaa
SirWirtanen (vahvistamaton)

9

Jaa'a, taidanpa jatkaa vanhalla iPhonella... Nyt olisi Nokialla iskun paikka, toivottavasti onnistuvat. Näin uusia Nokian malleja työni puolesta koulutuksessa ja minusta suunta on nyt oikea. Apple taisi avata Nokian silmät ja herättää nukkuvan karhun talviunesta, toivottavasti Nokialla nyt tajutaan uudistua riittävästi ja etenkin kuunnella kuluttajien toiveita.

Vastaa
Tommi Hokkanen (vahvistamaton)

10

Itse taas näen montakin syytä vaihtaa vanha 3G -versio 3G S:ään.

Ensinnäkin prosessori on entistä nopeampi, HSDPA 7.2 Mbps-tuki on tätä päivää, akun kesto parempi, yrityksen tiedot suojattuna laitteen muistissa ja sokerina pohjalla OpenGL-tuki.

OpenGL-tuen lisääminen on mielenkiintoinen veto. Se rikkoo vanhojen iPhonejen ja 3G S:n ohjelmistoyhteensopivuuden. Uusiin saadaan jatkossa aikaisempaa näyttävämpää grafiikkaa, mutta ohjelmoijien näkökulmasta tämä on aika iso haaste - nyt tarvitaan yhden softan sijasta kaksi; uusille laitteille hieno ja vanhoille vekottimille kevyempi.

Vastaa
Tonza

11

Wau! Jopa 3mpx kamera, ja 7.2 Mbps HSDPA...
On kyllä niin mullistavat ominaisuudet, että pitää taas hehkuttaa koko maailmalle!

Alkaa iphone olla jo ihan kunnollinen luuri. Vielä kun saisivat sen moniajon...

Vastaa
Perusjamppa (vahvistamaton)

12

Varmaan ihan kokeilemisen arvoinen vempele, mutta iTunes ja Soneran kytkyliittymä? Kiitos ei.

Vastaa
fug (vahvistamaton)

13

"Varmaan ihan kokeilemisen arvoinen vempele, mutta iTunes ja Soneran kytkyliittymä? Kiitos ei."

-No mielummin kuin Nokialainen ja puuseesuite!

Vastaa
Sandfox (vahvistamaton)

16

Paljon tossa tekstissä tuli, mut paljon jäi tulematta uuden iphonen ominaisuuksista... kannattaa ehdottomasti mennä kattoon applen sivuilta se esittely.
Jos vähänkään harkitsi uusimman hankkimista niin applen esittelyvideo kruuna sen!

ei kumminkaan mitään tietoo toimiiko bluetooth vieläkään muitten kuin iphonien välillä..

Vastaa
EmDzei (vahvistamaton)

17

iPhonen heikkeus on sen kytkykauppaan sidottu myyminen. Onkin vallan rattoisia hetkiä heillä, joilla on vielä reilu vuosi kytkysopimusta silloin kun tämä luuri tulee saataville Suomeen.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

18

Vieläkö löytyy uusia iPhonen ostajia? Vanhoillahan on ilmeisesti vielä pakkokuuria jäljellä pitkästi...

Ei nuo ominaisuudet kyllä mitään mullistavia ole. OK, 7.2M HSDPA on ihan tätä päivää, mutta ei tosiaan mikään mullistava. Tarkoitan siis että olisi saanut olla korkeampaa kategoriaa, jotta minut olisi säväyttänyt.

Vastaa
K@rts@ (vahvistamaton)

19

No, eipä tarvitse ostaa. Päivitän vanhan luurini 3.0 sovellukseen ja jatkan sillä. Eipä tullut edes videopuheluita, kaikilla muilla ne ovat jo itsestään selvyys. Hohhoijaa :)

Vastaa
Messias (vahvistamaton)

21

iPhonehan on jeesuspuhelin ja tunnetusti Jeesus tulee vian kerran.

Vastaa
TemeTee
TemeTee

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anonymous User:

Vieläkö löytyy uusia iPhonen ostajia? Vanhoillahan on ilmeisesti vielä pakkokuuria jäljellä pitkästi...

Sonera kyllä tarjoaa mahdollisuutta purkaa sopimus... 100€ korvausta vastaan... Mutta jos on tehnyt niinkuin minä ja maksanut puhelimen kertamaksulla ja on se 1,99€ kuukausimaksu, niin mikäpä estää tekemästä uutta sopparia tästä uudesta kapulasta? Voihan tämän uuden ponin ostaa myös 1,99€ kk-maksulla, maksaa puhelimen kertamaksulla ja käyttää edellisen liittymän korttia. Vanhan puhelimenhan voi sitten vaikka myydä?

Vastaa
jontsu1 (vahvistamaton)

24

No empä aijo tätä mallia vielä ostaa. Ehkä seuraava malli. Tai sitä seuraava...........

Vastaa
jsr (vahvistamaton)

26

Tää on vuosituhannen kännykkä! Siinä on jopa kompassi! Siis miettikään, kompassi!

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

27

Ja nokiaa hakutaan että se ei pysty uudistumaan, varsinkaan muotoilussa? Nyt kyllä meni applen fanipojilla pahasti mettää kun ovat kehuneet kuinka ipfone uudistuu. Eihän tossa "uudessa" oo mitään UUTTA. Voi Voi... Tekniset ominaisuudet ovat sopivat minulle, mutta jossain aivan toisessa luurissa. Tosin kamera täytyy olla 8 mpix, kuvia tulee räpsittyä. Se SE Sation 12 megapixselin kamera on varmaan kyllä ihan huijausta. Lyön vetoa että Canon ixuxseni (7.1Mpix) ottaa parempia kuvia.

Vastaa
Wilhouse (vahvistamaton)

28

Kyllä on applen 3g mallikin jo osoittautunut niin paljon paremmaksi ja eritoten joka suhteessa laadukkaammaksi luuriksi kuin nokian nitisevät ja natisevat ylihinnoitellut halpa muoviset lelut. Itselle ja tyttärelle laitoin vuos sit 3G:t ja muijalle uusimman N sarjalaisen.. Kylläpä on hänellä harmittanut kun ei ottanut iphonea kun tarjosin :) S kyllä kiinnostaa, jailbreakkia vaan ja doomit nopeammalla rossulla pyörimään. Nokialaisiin päin en edes kuse ennen kuin yrittävät edes tehdä "laadukkaan" puhelimen.. Sitä odotellessa... ... ?

Vastaa
Simon (vahvistamaton)

29

Käsittämätöntä kuraa applelta, digitaalinen kompassi kruunasi kaiken. KISS (Keep it simple, stupid) - periaate yhditettynä hw design - muutoksiin olisi ollut parempi valinta kuin pumpata puhelimeen turhia hilavitkuttimia.

N97 odotellessa..

-Simon says..

Vastaa
jokunen (vahvistamaton)

30

Minäkin hankkisin tuollaisen, jos se toimisi täällä päin. 3G verkko on vasta haaveissa. Saas nähdä montako vuotta sen saamiseen menee, vai tuleekoahn koskaan. Lankayhteydet keritään pois, mutta langatonta ei taideta saada.

Vastaa
bnk (vahvistamaton)

31

Oon tuskaillut hitaalla e71 Nokialaisella jo vuoden. Muutoinhan tuo toimii hyvin, mutta nopeus ei vaan riitä. N97 käyttää samaa vanhaa prossua. Onneksi Iphone tarjoaa uutta vauhdikasta tekniikkaa. Uusi nopea prossu ja paljon RAM:ia. Surffaamisessa toi on ihan välttämätöntä. Farkuntaskuun hyvin mahtuva koko (vrt N97) on viimeinen niitti Nokialaisen vaihtumiseksi Appleen. Taitaa analyytikkojen ennustukset toteutua älykännyjen markkinaosuuksien valumisesta Nokialta Applelle.

Vastaa
limsa_96
limsa_96

34

oli mullakin kompassi mun nokia 5140i puhelimes mutta sitte se hajos ja sitten ostin taas nokian ja siitä hajoaa kuaret... niin että uskonpa että jos ostaisi vielä nokian niin olisi taas ostanut romu puhelimen.. seuraava puhelin on joko applen suraava malli tai sitten HTC :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja