Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uutiskommentti: Uusi iPhone - liian vähän uutta?

24
Markus Lehtiniitty

Uutiskommentti: Uusi iPhone - liian vähän uutta?
Apple julkisti eilen uuden iPhone 3G S:n, joka edustaa jo kolmatta iPhone-sukupolvea. Kyseessä on melko pieni päivitys edeltävään iPhone 3G -malliin, jonka kahdeksan gigatavun tallennusmuistilla varustettu versio pysyy myös yhä markkinoilla aiempaa halvemmin hinnoiteltuna.

Ensireaktiot uutta iPhone 3G S:ää kohtaan ovat yleisesti ottaen olleet melko nihkeitä. Uutta nimittäin ei ole paljoa: S:n pitäisi olla nopeampi, siinä on parempi kamera, videokuvaus, äänikomennot ja digitaalinen kompassi. Ohjelmistopuolella iPhone 3.0 -ohjelmistoversion uudistuksiin lukeutuvat muun muassa tuki multimediaviesteille, stereo-Bluetoothille ja leikkaa ja liitä -ominaisuudelle. Apple ei siis tällä kierroksella tarjoa mitään kovinkaan mullistavaa, vaan ominaisuuksia, joita muut ovat tarjonneet jo vuosia. Mutta tarvitseeko Applen edes tuoda mitään uutta?Toki edellisetkään iPhone-sukupolvet eivät ole muuten kuin kosketusnäyttöteknologiansa osalta loistaneet teknisillä ominaisuuksillaan, vaan lähinnä yksinkertaisella käyttömukavuudellaan, tyylikkäällä muotoilullaan ja App Store -ohjelmistokaupan valikoimalla.

On erittäin mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton iPhone 3G S tulee markkinoilla saamaan. iPhone-myynnissä on aiemmin ollut selkeästi näkyvissä ennakkohypen nostama suuri suosio mallin tullessa markkinoille, minkä jälkeen pikku hiljaa kysyntä on hiljentynyt ostajien jo jäädessä odottelemaan uudistunutta mallia. iPhone 3G S:n kohdalla tilanne saattaa kuitenkin olla erilainen - se ei välttämättä pysty synnyttämään aivan samanlaista myyntipiikkiä heti myynnin alkuun kuin kaksi edellistä sukupolvea, mutta kysyntä voi pysyä tasaisempana.

Apple tuli jo vuosi sitten iPhone 3G:n kanssa helpon tien päätepisteeseen puhelimensa uudistamisessa. iPhone 3G S:ssä Apple on tyytynyt paikkailemaan puhelimensa heikkouksia, parantamaan tuotetta, ei innovoimaan uutta, kuten se vielä vuosi sitten iPhone 2.0 -ohjelmiston yhteydessä App Storellaan teki. iPhone 3G S ja iPhone 3.0 tuovat pääasiassa ominaisuuksia, joita kilpailijoiden laitteista on löytynyt jo vuosia ja esimerkiksi kameratekniikan osalta uusikin iPhone on jo merkittävästi kilpailijoitaan perässä.

Ehdottomasti jo iPhone 3G oli kuitenkin erittäin hyvä mobiililaite ja nyt Apple on korjannut muutamia typeriä ominaisuuspuutteita, joiden avulla iPhone-kriitikot ovat aiemmin pystyneet mollaamaan laitetta. Selkeää on myös se, että iPhone 3G S on vielä parempi mobiililaite kuin iPhone 3G. Mutta onko se tarpeeksi hyvä, jotta Apple pystyy säilyttämään kasvu-uransa ja ei jää suurempien valmistajien tallomaksi tulevina kuukausina? Samsung, LG ja pikku hiljaa ehkä myös Nokia ja Sony Ericsson ovat päässeet tai ovat pääsemässä jyvälle kosketusnäyttöpuhelinten kehittelyssään. On mielenkiintoista nähdä, miten iPhone 3G S tulee kilpailussa pärjäämään. Kesäkuun ja kolmannen vuosineljänneksen myyntiluvut tulevat olemaan erittäin mielenkiintoista seurattavaa tässä mielessä.


Vieläkin mielenkiintoisempaa on kuitenkin, mitä Apple tekee iPhonelleen vuoden kuluttua tai mahdollisesti jo aiemmin. Nyt iPhoneen tehtiin nimittäin niin pieni päivitys, että uutta voi olla tulossa aiempaa vuoden sykliä nopeamminkin. Alkuperäinen iPhone mullisti markkinat kosketusnäytöllään ja helpolla käytettävyydellään - kaikki valmistajat joutuivat seuraamaan, vuosi sitten App Store puolestaan mullisti puhelinten ohjelmistomarkkinat täydellisesti ja kaikki muut joutuivat jälleen seuraamaan perässä. Nyt Apple ei tarjoillut uutta mullistusta.

Tulevaisuuden kysymys kuuluukin: onnistuuko Apple seuraavalla kierroksella vetämään nyt koetun tauon jälkeen taas ässän hihasta vai onko jatkossakin luvassa vain nyt nähdyn kaltaista tylsää pikkunäpertelyä?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

Anonyymi käyttäjä
Kimmo (vahvistamaton)

3

Vähälle uutisoinnille on jäänyt fakta että iPhone ei tue suomen toista käytössä olevaa 3G taajuutta, 900mhz taajuutta. Ainoana operaattorina suomessa puhelinta myyvä Sonera laajentaa 3G verkkoaan pääosin juuri tällä 900mhz tekniikalla. Näin myös muut operaattorit. Verkon laajennus jää siis laihaksi lohduksi iPhonen omistajille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jukka (vahvistamaton)

4

Uudesta iPhonesta ilmoitetulla hinnalla ei ole mitään tekemistä suomessa puhelimen hinnan kanssa. Todennäköisesti 3Gs tulee olemaan vähintään saman hintainen kuin 3G nyt. 8Gigaisen 3GT version "jenkkihinta" on kai se 99 dollaria, mutta en usko että puhelimen hinta tulee suomessa merkittävästi laskemaan. Ja edelleen, ilman kytkyliittymää ei puhelinta suomesta saa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tarmo (vahvistamaton)

5

Kylläpä on surkea julkaisu ku odotin jotain aivan uutta. Jää kyllä kauppaan tämä. On Applella kova paikka edessä saada seuraava mullistava puhelin julkaistua. Ite olen varsin kyllästynyt iPhoneni muotoiluun. Muoto ja käytettävyys on osottautunut monesti varsin epäkäytännölliseksi autoillessa ja muissa tilanteissa ku ei ole molemmat kädet käytettävissä. Niija kompassi selkeästi kopioitu Androidin puolelta. Törkeää touhua!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

6

Eikö tämä todellakaan tue 900 Mhz 3G taajuutta?

Jos näin on niin kyseessä on varsin perustavaa laatua oleva puute.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

9

Toi on jo sen luokan asia että se pitää mainita jo myydessä puhelinta että 3G toimii vain lähinnä taajamissa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Aatu-setä (vahvistamaton)

10

Ei mitään uutta ja mullistavaa? Kyllä varmaan jotain, koska firmamme päätti alkaa kehittämään softa/hardware pakettia ja iPhone expertin esityksen jälkeen porukka oli haukonut henkeä sekä tuijotellut silmät pyöreinä toisiaan. Suuri uutinen on kuulema dock liittimen vapautuminen ulkopuolisille kehittäjille, siihen kuuluvat APIt ja nopeampi CPU.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Simppa (vahvistamaton)

11

Steve Jobs tekee paluun ja esittelee uuden hardwaren.

Lähde: www.unwired.com\recent_posts\09062009\Steve_announces_new_hardware

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Höh (vahvistamaton)

12

Steve Jobs tekee paluun ja esittelee uuden hardwaren.

Lähde: www.unwired.com\recent_posts\09062009\Steve_announces_new_hardware


ja saikohan ihan oikeesti toimivan linkin ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Höh (vahvistamaton)

13

Steve Jobs tekee paluun ja esittelee uuden hardwaren.

Lähde: www.unwired.com\recent_posts\09062009\Steve_announces_new_hardware


ja saikohan ihan oikeesti toimivan linkin ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ProjectX (vahvistamaton)

14

Sinällään laitte on myynnin kannalta sellainen että jo nyt 3G-luurin omaava saa kyllä miettiä pitkään ennenkuin S-mallia lähtisi hakemaan. Ellei Sonera sitten lykkää jotain todella jämäkkää päivitystarjousta.

Mielenkiintoista onkin jatkossa nähdä että mitä OS 3.0 tekee. Kehittäjälle on ainakin avautunut varsin suuri määrä uusia mahdollisuuksia joten seuraava innovaatio saattaa hyvinkin olla ja varmasti onkin, softapuolella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kura (vahvistamaton)

15

Pakkohan toi on saada , kun kerran vanhan 3G:n näytön ja kosketus osan väliin on päässyt pölyä ... Ei varmaan tartte soneralle kantaa takuu huoltoon ... Helpompi ostaa uus .
Harmi tuo 900MHz puute , mutta postin lukee hitaammallakin yhteydellä ...
Nyt kun olen kokeillut iPhonen & Iphone 3G:n nin pakko todeta että Sony Ericssonit on ainoita kunnon puhelimia missä on kaikki tarvittava . Mutta eipä tarvinnut hommata uutta Xperiaa windowsin takia - ei oo luottoa , leikin joskus aikoinaan motoroloilla jossa ensimmäiset mobile windowsit , 15min ilman kaatumista oli harvinaista .

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
RipeRape (vahvistamaton)

17

Apple näytti vuos sitte suunnan tuomalla markkinoille jotain mullistavaa ja sen takiako sen uutta puhelinta ootetaan ku vapahtajaa? Nokia julkasee joka viikko puhelimen, jossa ei ole mitään uutta. Mitä te nyt sitte ootitte? Näkymätöntä vai ajatuksella ohjautuvaa puhelinta?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekkaper (vahvistamaton)

18

uusi muotoilu ainakin olisi ilahduttanut. tai uudet värit.tai uudet materiaalit. Jotain ulkoisia muutoksia, koska olen kyllästynyt jo tähän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eki (vahvistamaton)

19

"Apple näytti vuos sitte suunnan tuomalla markkinoille jotain mullistavaa ja sen takiako sen uutta puhelinta ootetaan ku vapahtajaa? Nokia julkasee joka viikko puhelimen, jossa ei ole mitään uutta. Mitä te nyt sitte ootitte? Näkymätöntä vai ajatuksella ohjautuvaa puhelinta?"

En ainakaan itse mitään yhtä mullistavaa odotellut, mitä edellinen Applen puhelin toi tullessaan, mutta firmalta joka tuo uuden puhelimen markkinoille kerran vuodessa odottaa kuitenkin suurempia parannuksia, mitä kyseinen puhelin on nyt sitten tuomassa.

On totta, että Nokialta, kuten muiltakin useammin malleja tuottavilta puhelinvalmistajilta tulee harvase päivä puhelinmalleja, jotka eivät tuo mukanaan mitään suuria mullistuksia, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että matkapuhelimet kehittyvät vielä nykyäänkin sen verran kovaa vauhtia, että vuoden sisällä esim. valmistajien lippulaivamalleissa saattaa tapahtua suuriakin parannuksia.

Aikaisemmin ajattelin uuden iPhonen olevan yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista uudeksi puhelimekseni, mutta puhelimen ominaisuudet olivat tosiaankin pienimuotoinen pettymys.. Odotellaan nyt vielä siihen asti, että puhelin tulee myyntiin ja että puhelinta pääsee omissa käsissä hipelöimään, mutta tällä hetkellä vaaka alkaa painumaan toisien valmistajien tuotteiden suuntaan.

Vastaa
mckonen
mckonen

20

Voikohan tuolla "puhelimella" lähettää vieläkään multimediaviestejä, nykyisellähän ei onnistu, tosin se kamerakin on aika p*. En ainakaan aio hankkia moista lelua, pelaamiseen vaikka nintendo DS ja puhelimeksi tylsähkö, mutta asiallinen nokia...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
make (vahvistamaton)

21

Ensimmäinen kommentti täällä hehkutteli halvempaa hintaa (no, se on taidettu korjata jo) - mutta tää CNetin artikkeli oli mulle uutta ja en ole huomannut sitä täälläkään. Ne onnelliset AT&T kytkyssä olevat jotka haluavat 3Gs:n nyt heti, saavat vielä USD 200,- lisälaskun noihin julkistettujen hintojen päälle.

Ei oo halpaa huvia (siihen vielä kytkyt päälle).

http://reviews.cnet.com/8301-19512_7-102...OCmoreStories.0

-Make-

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bullskit (vahvistamaton)

23

Ihme ominaisuusahneutta esiintyy, kun halutaan että puhelin on nopeampi. Kuinka monella oikeasti on nopeudeltaan yli 5M datapaketti tällä hetkellä? Saati että missä se toimii lähellekään sillä nopeudella? Perus 3G lakkaa pelaamasta heti kun mennään pääväylien ulkopuolelle alle 40 km säteellä Helsingistä. Mitä iloa on siis kännyköiden jatkuvasti kasvavalla teoreettisella datanopeudella, muuta kuin markkinamiesten ja speksifriikkien kliimaksien aiheuttajina? Jos operaattorit ensin saisivat verkot lähellekäään puhelimien tällä hetkellä tarjoamaa maksiminopeutta ja sellaiseen hintaan että perusjampalla on siihen varaa, niin sitten sen jälkeen voidaan alkaa dissaamaan iPhonen "mitätöntä" reilun 7 megan nopeutta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.