Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 3G S: 600 megahertsin prosessori ja 256 megatavun RAM-muisti

9
Markus Lehtiniitty

iPhone 3G S: 600 megahertsin prosessori ja 256 megatavun RAM-muisti
Julkistaessaan uuden, kolmatta iPhone-sukupolvea edustavan, iPhone 3G S:n painotti Apple erityisesti laitteen aiempaa nopeampaa toimintaa monissa eri sovelluksissa. Laitteen mallimerkinnän S-kirjainkin tulee Applen mukaan englannin kielen sanasta "speed" eli nopeus ja laite on yleisesti ottaen noin tuplasti niin nopea kuin edeltävä iPhone 3G.

Apple ei kuitenkaan tavoilleen uskollisena kertonut julkisuuteen tarkkoja tietoja iPhone 3G S:n kuorien sisältä löytyvistä uudistuksista, jotka nopeuden takana ovat.
Nyt iPhone 3G S:n teknisistä ominaisuuksista on kuitenkin saatu tietoja julkisuuteen, ja tietojen takaa löytyy melko yllättävä lähde: T-Mobile-operaattorin Hollannin yksikkö.

iPhone 3G S:n ARM Cortex A8 -prosessorin kellotaajuus on 600 megahertsiä ja RAM-käyttömuistia laitteesta löytyy 256 megatavua verrattuna alkuperäisen iPhonen ja iPhone 3G:n 412 megahertsin prosessoriin ja 128 megatavun muistimäärään. Lisäksi jo aiemmin tiedettiin, että iPhone 3G S:n sisuksista löytyy PowerVR SBX -grafiikkapiiri, kun aiemmat iPhonet luottivat suorituskyvyltään huomattavasti vaatimattomampaan PowerVR MBX-Lite -piiriin.

Uusi grafiikkapiiri tukee OpenGL ES:n 2.0 -versiota, joka mahdollistaa muun muassa merkittävästi aiempaa näyttävämmät pelit. Mielenkiintoista kuitenkin on, että OpenGL ES 2.0 -tuen myötä Apple rikkoo iPhonensa alustayhteensopivuuden, mikä mahdollisesti hankaloittaa jatkossa sovellusten kehittämistä alustalle. Toistaiseksi iPhonelle (ja iPod touchille) kehitettäessä ei ole tarvinnut huomioda laitepoikkeuksia, sillä kaikista alustan laitteista on löytynyt yhtenevät ominaisuudet kehittäjänäkökulmasta. Jatkossa kehittäjät joutuvat tekemään valinnan: näyttävämpi peli toimii vain 3G S:ssä, toisaalta potentiaalinen asiakaskunta on tällöin toistaiseksi huomattavasti suppeampi kuin koko iPhone-perheelle kehitettäessä.

Kattavasti iPhone 3G S:n sisuskaluista kertoo AnandTech-sivusto mainiossa artikkelissaan.

Kommentit (9)

Vieras (vahvistamaton)

4

Nokian lippulaivassahan ei ole minkäännäköistä 3d-kiihdytystä, mutta mitäpä sitä turhaan kun ei ne ihmiset sen päälle kuitenkaan ymmärrä. "Laitetaan vaan 5MP kamera ja 32GB muistia niin kyllä ne tyhmät ostaa!"

Vastaa
Skull_Cro (vahvistamaton)

6

Antais vaan julkasu pvm. niin tietäis oottaako vai ostaako jonkin toisen.. mutta omenaa en osta ellei tuo malli taskuun kolahda.

Vastaa
Skull_Cro (vahvistamaton)

7

"Nokian lippulaivassahan ei ole minkäännäköistä 3d-kiihdytystä, mutta mitäpä sitä turhaan kun ei ne ihmiset sen päälle kuitenkaan ymmärrä. "Laitetaan vaan 5MP kamera ja 32GB muistia niin kyllä ne tyhmät ostaa!""

Oletan että viittasit N97. Mielestäni näitä on aivan turha lähteä vertaamaan sillä jo tuo Nokialaisen qwerty-näppis jakaa aika hyvin että ketä ostaa sen, ja ketä omenan. En tosin lähde sanomaan etteikö saisi Nokialaisissa lisää potkua olla, mutta N97 tähdätty hieman eemmän bisnes-mihille yms.,ja omena nuirisolle.

Vastaa
nknk (vahvistamaton)

8

Nokiaa ei voi bisnes käytössä enää käyttää kun sen Exchange tuki on niin surkee. iPhonen clientti eri planeetalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja