Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Ovi Maps -puhelinkarttasovellus kohta valmis

10
Markus Lehtiniitty

Nokian Ovi Maps -puhelinkarttasovellus kohta valmis
Nokia on julkistanut Ovi Maps 3.0 -sovelluksesta uuden beta-version, joka jäänee ainakin näillä näkymin viimeiseksi ennen sovelluksen muuttumista valmiiksi julkaisuksi.

Aiemmin nimellä Nokia Kartat (Nokia Maps) tunnettu sovellus tulee tulevaisuudessa tulemaan useiden S60-alustan puhelinten mukana esiasennettuna ja ohjelmistopäivityksin uusi versio karttaohjelmasta tulee löytämään tiensä vanhempiinkin puhelimiin. Karttasovelluksen nimenmuutoksen myötä Ovi-brändi tulee aiempaa huomattavasti merkittävämmällä tavalla esille puhelimiin, joten kyse on erittäin tärkeästä päivityksestä.
Viimeisessä beta-päivityksessä sovellukseen on tehty monia muutoksia. Nokia Beta Labsin blogin mukaan uudessa versiossa uutena ominaisuutena on mukaan lisätty muun muassa säätiedot, laajennettu tietoja nopeusvalvontakameroista tietyissä maissa, laajennettu maavalikoimaa liikennetietopalveluissa (myös Suomi tuettuna) ja kirjattu lisää tietoja erilaisista paikoista ("POI").

Lisäpalvelujen (kuten navigointi) ostamista on uudessa versiossa yksinkertaistettu huomattavasti aiemmasta. Palveluita myydään nyt eri tilausajoin Euroopan laajuisella lisenssillä, kun aiemmin kaupattiin maakohtaisia lisenssejä. Vanhat maakohtaiset lisenssit päivitetään automaattisesti uusiksi Euroopan laajuisiksi. Lisäksi sovellus käyttää uudempaa karttadataversiota, erityisesti kartan lähentäminen ja loitontaminen sujuu jouhevammin yleisten nopeusparannusten lisäksi, sekä luonnollisesti myös monia bugeja on korjattu ja yleistä koko sovelluksen vakautta parannettu. Myös erillisiä Maps Updateria ja Map Loaderia on päivitetty monin muutoksin.

Ovi Maps 3.0 Beta toimii useimmissa S60 3rd Edition -alustan puhelimissa sekä nyt myös S60 5th Edition -alustan kosketusnäyttöpuhelimissa, 5800 XpressMusicissa ja N97:ssä.

Nokia on tuomassa karttapalvelunsa myös verkkoon. Myös verkon Ovi Maps -palvelu on toistaiseksi beta-vaiheessa ja sen Nokia lupaa toimivan Windowsilla niin Internet Explorerin 6 ja 7 -versioilla kuin myös Mozilla Firefoxin 2 ja 3 -versioilla ja Maceilla Safari 3:lla. Yksi tärkeimpiä uudistuksia Ovi Maps 3.0:n yhteydessä on yhteispeli verkkopalvelun kanssa. Verkkopalvelussa voi esimerkiksi suunnitella matkareitin ennakkoon, minkä jälkeen reitin voi synkronoida käytettäväksi puhelimeen.

All About Symbian -sivusto on tutustunut uuteen beta-versioon hieman tarkemmin (englanniksi), mukana artikkelissa on muun muassa monia kuvankaappauksia sovelluksesta.

Ovi Maps 3.0 Betaa voi ladata täältä, Nokia Beta Labsista.

Kommentit (10)

Tiimoo
Tiimoo

2

Jos päivitän taas tähän uusimpaan betaversioon, menetänkö tilaamani ajo-opastulisenssini? Vai siirtyykö suoraan uuten ohjelmaan?

Vastaa
Japsu1
Japsu1

3

Lainaus:

Lisäpalvelujen (kuten navigointi) ostamista on uudessa versiossa yksinkertaistettu huomattavasti aiemmasta. Palveluita myydään nyt eri tilausajoin Euroopan laajuisella lisenssillä, kun aiemmin kaupattiin maakohtaisia lisenssejä. Vanhat maakohtaiset lisenssit päivitetään automaattisesti uusiksi Euroopan laajuisiksi


Siinä vihdoin järkevä parannus. Itse en tee kovinkaan paljon jollain Skandinaavia-lisenssillä joka tähän asti on ollut tyrkyllä peruskaurana navigointipalvelussa. Suomessa löydän useimmiten ilman navigaattoria enkä matkustele pohjoismaissa. Joten olen joutunut kalliita Eurooppa-lisenssejä ostamaan koska nimenomaan puhelimessa oleva navigaattori on kätevää matkoilla jossa sillä voi tarkistaa missä ollaan ja miten esim. kävellen pääsee paikasta toiseen.

Myös POI ym. tiedoista on matkoilla ollut hyötyä varsinkin Euroopan mantereella ja ihan kaupunkiolosuhteissa mutta jopa Kanarian saarilla olen tuota käyttänyt. Siellä tosin satelliitit usein katoavat ainakin sisämaan vuoristotaipaleilla...;)

Ensi viikolla testataan Nizza. Olen sieltä jo tallentanut joitakin tärkeitä nähtävyyksiä ja ruokapaikkoja omiin suosikkeihin. =)

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

4

Hyvä että selvisi. Kiitos. Eli voin siis huoletta päivittää uusimman version. Itselläni on ihan sama juttu, jalankulkuopastus on tullut otettua aina kuukaudella. Roomassa ja Maarianhaminassa on tullut todella tarpeelliseksi. Varsinkin Roomassa, eihän siellä katujen sokkeloissa ilman pärjäisi. Hyvää Nizzan matkaa!

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

5

Timoo..

voi päivittää huoleta. Tietty vasta beta mutta toimiva...

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

6

Joo. uusin on asennettu tällä hetkellä. Näyttää vielä olevan tuo etsi kohta kesken. Itselläni siellä ei ole mitään, että voisi esim. hakea lähimmät ravintolat...

Vastaa
Phiidöör (vahvistamaton)

7

...mm. tuossa POI-ominaisuudessa olisi hyvää saumaa sosiaalista vuorovaikutusta ajatellen...

Vastaa
Japsu1
Japsu1

8

Tuossa on vaan pieniä käytännön ongelmia tuon etsi toiminnon kanssa. Jos yrittää etukäteen Suomessa etsiä paikkoja suosikkeihin niin on pakko muodostaa yhteys ja käyttää dataa koska offlinenä se löytää oliko se vaan 50 kilsan sisällä olevat kohteet? No, kiinteällä matkanettiliitynnällä tästä ei ole Suomessa kuluja. Sitten paikan päällä pitäisi ainakin perusetsintä toimia myös offlinenä mutta joskus on sattunut että kartat puuttuvat jostain alueesta ja silloin on hyötyä jos puhelimessa on wlan ja esim. hotellissa tai muualla löytyy hot-spotti jolla käynnistää etsintä online-tilassa jolloin puuttuvat kartat latautuvat samalla...
Nytkin valitsin varmuuden vuoksi hotellin jossa ilmainen wlan, Nizzassa aika yleinen varustus onneksi. ;)

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

9

Kerroppas mulle saatko poistettua jostain noita vanhoja hot-spotteja? Mää haluaisin siivota vanhat pois...

Vastaa
Tietämätön (vahvistamaton)

10

Missä on sanottu että maakohtaiset lisenssit muuttuu Euroopan laajuisiksi? Löytyisikö linkkiä tuon väitteen tueksi? Ilmeisesti siis skandinavian lisenssikin laajenee Euroopan laajuiseksi?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja