Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung esitteli liudan kosketusnäyttöpuhelimia

5
Matti Vähäkainu

Samsung esitteli liudan kosketusnäyttöpuhelimia
Samsung julkisti eilen kaiken kaikkiaan viisi uutta puhelinta, joista yhdestä kerroimme jo eilen. Kyseisen B7610 OmniaPRO:n lisäksi yritys esitteli I8000 Omnia II-, B7320 OmniaPRO-, B7300 OmniaLITE- ja S8000 Jet -puhelimet. Kaikista paitsi Omnia Pro B7320:sta löytyy kosketusnäyttö, mutta hieman tarkemmat esittely lienee paikallaan.

Samsung Omnia II on Windows Mobile 6.1 -alustalla toimiva ja Samsungin omaa TouchWiz 2.0 -käyttöliittymää käyttävä älypuhelin. Sen kantaviin ominaisuuksiin kuuluvat 3,7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, 3G-yhteydet, HSDPA/HSUPA, WLAN, GPS, Bluetooth ja 5 megapikselin kamera. Puhelin tulee näillä näkymin myyntiin syksyllä 8 ja 16 gigan versiona, mutta hintaa ei ole vielä tiedossa.


Samsung I8000 Omnia II

Samsung Jet on viidestä julkistetusta puhelimesta ainoa, jonka mallinimestä ei löydy Omnia-lisäliitettä. Jet-mediapuhelin sopisi ominaisuuksien valossa hyvin Omnia-tuotesarjaan, sillä siitä löytyvät muun muassa 3,1 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, 5 megapikselin kamera, 3G-yhteydet, WLAN, GPS, 3,5mm kuulokeliitin, FM-radio, 2 gigaa muistia ja microSD-muistikorttipaikka. Lisäksi puhelimen prosessori hyrrää kiitettävällä 800Mhz:n kellotaajuudella.


Samsung S8000 Jet


OmniaLITE muistuttaa kovasti aiemmin julkaistua UltraTOUCH-puhelinta, mutta toisin kuin UltraTOUCH, kyseessä on täysin kosketusnäyttöön perustuva luuri. OmniaLITE on halvemman luokan Omnia-puhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat 3 tuuman kosketusnäyttö, 3 megapikselin kamera, 3G-yhteydet, HSDPA, GPS ja WLAN.


Samsung B7300 OmniaLITE


Viisikon viimeisenä on B7320 OmniaPRO, joka on samalla ainoana vailla kosketusnäyttöä. E71:n ja juuri julkistetun E72:n kaltainen bisnespuhelin sisältää 2,4 tuuman vaakatason näytön, kolmen megapikselin kameran, 3G-yhteydet, HSDPA:n, GPS:n ja WLANin.


Samsung B7320 OmniaPRO


Valitettavasti Samsung ei kertonut vielä mitään julkaisuaikatauluista tai hinnoista, joten jäämme odottamaan niitä.

Kommentit (5)

Mikael (vahvistamaton)

1

Otappa Nokia mallia! Samsungilla on oikea tekemisen meininki! Nyt alkaa Nokiallakin pikkuhiljaa näyttämäan kosketusnäyttömallisto, mutta paljon löytyy vielä parantamisen varaa. Ja sitten vielä ainakiin kalliimpiin puhelimiin pitäisi ehdottomasti laittaa kapasitiiviset näytöt. Tai ainakin herkimmät mahdolliset resistiiviset näytöt!

Vastaa
Roni (vahvistamaton)

2

Mikä ihme kosketusnäyttö buumi on nyt meneillään? Itse olen päässyt testaamaan melkein kaikkia kosketusnäytöllisiä kännyköitä(myös n97) ja en ole tykännyt mistään niistä.

Vastaa
derddu (vahvistamaton)

3

@2: Normi puhelinkäytössä tai kirjoitettaessa jotain kosketusnäyttö onkin aika hanurista, näin nätisti sanottuna. Mutta netin käyttö/selailu on taas kosketusnäyttöluurilla (parhaimmillaan) niin suurta juhlaa verrattuna pahrimpiinkin nappipohjaisiin käyttöliittymiin, että oksat pois. Ja juuri tuohon kosketusnäyttöluurien suosion kasvu IMO perustuu, muoti-ilmiön lisäksi -- mobiilinetti alkaa olemaan vihdoinkin ihan todellisuutta, 10 vuoden hypetyksen jälkeen. Tätä ilmiötä on edesauttanut käyttöliittymien parantuminen, selainten parantuminen ja tietysti kiinteän hinnoittelun tulo markkinoille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja