Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vahvisti Intel-yhteistyön laajentamisen

1
Markus Lehtiniitty

Nokia vahvisti Intel-yhteistyön laajentamisen
Nokia on vahvistanut huhutun yhteistyönsä laajentamisen amerikkalaisen sirujätti Intelin kanssa.

Nokian tiedote listaa monia eri osa-alueita, joilla Nokia ja Intel aikovat jatkossa tehdä aiempaa laajempaa yhteistyötä:
-Kokonaan uuden Intel Architecture -perustaisen mobiililaitealustan ja -piirisarja-arkkitehtuurin kehittäminen, joissa yhdistyvät tietokoneiden voima ja langattomat laajakaistayhteydet. Uusi alusta asettuu nykyisten älypuhelinten, miniläppäreiden ja kannettavien tietokoneiden rinnalle. Käytännössä tämä tarkoittanee yhteistyötä Nokian tuleviin Internet Tablet -laitteisiin liittyen.

-Yhteistyötä avoimen koodin mobiilien Linux-ohjelmistojen saralla. Nokialla on Maemo-alustansa ja Intelillä Moblininsa - näissä tullaan jatkossa käyttämään aiempaa enemmän yhteistä tekniikkaa.

-Intel lisensoi Nokian HSPA/3G-modeemilisenssin käyttääkseen sitä tulevissa tuotteissaan.

Toistaiseksi yhteistyöstä on siis hyvin vaikea saada tarkempaa kokonaiskuvaa, mutta varsinaisten tuotteiden myötä tulevaisuudessa asia tulee selkiytynemään. Nokia on julkaissut asiasta toistaiseksi vain englanninkielisen tiedotteen, jonka monien korulauseiden takaa on vaikea löytää asian varsinaista ydintä.

Joka tapauksessa yhteistyö kuitenkin vaikuttaisi rajoittuvan jatkossakin lähinnä Internet Tablet -kategorian Linuxilla varustettuisiin laitteisiin. Symbian-perustaiset älypuhelimet tulisivat siis jatkossakin perustumaan muiden sirutoimittajien kuin Intelin tuotteisiin.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja