Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta tulossa kännykkä 12 megapikselin kameralla ja optisella zoomilla?

11
Matti Vähäkainu

Nokialta tulossa kännykkä 12 megapikselin kameralla ja optisella zoomilla?
Nokia julkisti keväällä ensimmäisen kahdeksan megapikselin N86 8MP -kamerapuhelimen, joka on osoittautumassa hieman laihaksi lohduksi erityisesti taistelussa kamerapuhelimiin panostavia Samsungia ja Sony Ericssonia vastaan. Kyseisten valmistajien mallistossa on ollut jo pitkään useita 8 megapikselin kamerapuhelimia, kuten myös LG:llä, mutta lisäksi molemmat ovat tuomassa piakkoin markkinoille 12 megapikselin kameralla varustetut puhelinmallit.

PhoneReport.info kertoo nyt, että Nokian ja Carl Zeissin sisäisten lähteiden mukaan Nokia olisi tuomassa julki 12 megapikselin kennolla ja optisella zoomilla varustettuja puhelimia. Huhujen perusteella on vaikea arvailla tullaanko nämä ominaisuudet asettamaan samaan pakettiin.
Arvioiden mukaan puhelin saatetaan julkistaa jo tänä vuonna, mutta myyntiin mahdollinen puhelinkamera -- kamera lienee tässä tapauksessa hallitsevampi ominaisuus -- tullee vasta ensi vuonna.

Kommentit (11)

jii0
jii0

1

Ketä oikeasti kiinnostaa 12 megapikseliä? Muutaman vuoden takaisissa kuluttajajärkkäreissä ei ole tällaisia pikselimääriä, ja puhelimessa olevan kameran optiikka ja kuvausmahdollisuudet ovat hieman toista luokkaa...

Vastaa
Tuntematon käyttäjä

2

Ku muilla on, niin pitää kilpailun takii Nokiallakin olla. Itse säädin oman 7 Mpx kamerani kuvaamaan 5:llä. Kaikki ei vaan tiedä, ettei pikselimäärä meinaa aina kuvanlaatua.

Toisaalta uskon, että kyseessä oleva firma hoitaa laitteeseen hyvät optiikat. Ollaan kyllä edistetty näissä kameroissa puhelinlaitteissa viime 5 vuoden aikana kovasti. Kohta olisi varmaan FullHD videokuvausmahdollisuus.

Vastaa
kane_k
kane_k

3

luvassa on siis hienoja ja kohinavapaita kuvia kun tungetaan 12 miljoonaa pikseliä parin millin kokoselle cmos sirulle

Vastaa
divety
divety

4

3 megapikseliä riittää A4 kokoiseen kuvaan helposti. Aavistus rajausvaraakin. Kaikki yli tuon 3 megapikselin on TURHAA A4 kokoisessa printissä eikä auta kuvanlaatua YHTÄÄN. Samalla kun pikseli määrän pienentämisen auttaa kuvanlaatua hyvin monellakin takaa. Vähentää kohinaa, lisää dynamiikkaa ja lineaarisuutta.

3 megapikseiä olisi tasan oikea määrä kännyyn, 6 megapikseliä pokkariin ja järkkäreissä se 10 megapikseliä riittää 95% ammattikuvaajien tarpeista.

Vastaa
Henry1979
Henry1979

6

ihme hypetystä kyllä noilla pikseli määrillä. Ois varmaa vähä tärkeempiäki asioita pokkareiden kohdalla joihin itse soisin kehityksen kohdistuvan.

Vastaa
grinx
grinx

7

Kyllähän kun ton 12 megapikselin kameran laittaa kuvaamaan kolmen megapikselin kuvia niin saa aika kohina vapaita kuvia. Ja samsungillahan on jo tän tyyppinen ja sitä on sanottu parhaaksi känny kameraksi.

Vastaa
sidrend
sidrend

8

Noista pikseleistä ei oikeesti ole paljon hyötyä... kennon koko ja muutkin asiat vaikuttaa siihen kuvanlaatuun eikä pelkästään megapikselit. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka Nikon D70 jossa on 6 mp ja kuvanlaatu on ihan toista luokkaa kun vaikka 8mp kamerapuhelimessa.

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti grinx:

Ja samsungillahan on jo tän tyyppinen ja sitä on sanottu parhaaksi känny kameraksi.

Kännykkäkameroista puhuttaessa ajattelen että mikään ei ole "paras", pelkästään "vähemmän huono". Tuo suuri megapikselimäärä on pelkkä myyntikikka.

Vastaa
alakoo
alakoo

10

Hohhoijaa, tätä uutisointia kyllä riittää. Milloinkahan viimeksi kuultiin esim. uudistavasta optiikkaratkaisusta eikä aina vain pikselimäärästä. Eihän kännykän olekaan tarkoitus kameraa korvata, mutta nyt n.5mpix on suurin tarkkuus, jolla kuvat näissä vehkeissä pysyvät siedettävinä. Kuluttajista suuri osa rankkaa kameransa pelkästään pikseleiden ja zoomin perusteella, ja tähän valmistajat luonnollisesti reagoivat markkinoimalla täysin epäloogisia laitteita.

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

11

Mielenkiinnolla näitä odottaa. Onhan se nyt tosiasia että digitaalisen kameran saa myös laitettua kännykkään tekniikan kehittyessä. Olisiko parempi kännykkä jolla voi ottaa kuvia, vai digipokkari jolla voi soittaa, jos kuvanlaatu olisi täysin sama.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja