Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta päivitykset E51:lle, E66:lle ja E71:lle

18
Markus Lehtiniitty

Nokialta päivitykset E51:lle, E66:lle ja E71:lle
Nokia on julkaissut ohjelmistopäivitykset kolmelle E-sarjan puhelimelleen: E51, E66 ja E71.

E66:n ja E71:n uuden yhteisen ohjelmistoversion versionumero on 300.21.012, aiempien versioiden ollessa 210.xx.xxx-sarjaa. Kyseessä on melko suuri päivitys.
Uutta ovat muun muassa päivitykset Mail for Exchangeen (versio 2.09) ja Nokia Messaging -sähköpostisovellukseen (versio 5.1), Internet Radio ja My Nokia -sovellukset E71:ssä (ovat löytyneet kuitenkin jo aiemminkin muun muassa suomalaisista E71-versioista) ja sosiaalisten media- ja verkostopalveluiden (mm. Facebook) widget-sovellukset. Lisäksi yleistä vakautta ja suorituskykyä kerrotaan parannetun ja monia pieniä bugikorjauksia tehdyn. Lisätietoa E66:n ja E71:n päivityksestä löytyy muun muassa täältä.

E51:n uusi ohjelmisto on puolestaan numeroltaan 400.34.011. E51:n päivitys tuo parannuksia Mail for Exchangen vakauteen ja tekstiviestien vastaanottamiseen, WLAN:in ja VoIP-puheluiden toimintaan ja käytettävyyteen sekä Koti-näppäimen toimintaan. Lisäksi myös E51:een ohjelmistoon on tehty useita yleistä vakautta parantavia bugikorjauksia.

Päivittäminen onnistuu tietokoneen kautta PC Suitesta löytyvää Nokia Software Updater -ohjelmaa käyttämällä. Päivitykset tulevat saataville vaiheittain eri maa- ja kielivarianteille, joten suomen kielellä päivityksiä ei toistaiseksi ole välttämättä saatavilla.

Lisäksi E51, E66 ja E71 eivät tue ns. UDP-ominaisuutta eli käyttäjän puhelimeen tallentamat tiedot häviävät päivityksen yhteydessä. Tämän vuoksi onkin erittäin tärkeää ottaa puhelimen muistin sisällöstä varmuuskopiot ennen päivittämistä joko muistikortille tai tietokoneelle.

Nämä uudet päivitykset kolmelle puhelimelle jatkavat kiireistä viikkoa Nokia-päivitysten saralla: aiemmin tällä viikolla kerroimme päivityksistä N-sarjan N97:lle ja N96:lle.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

novoilija
novoilija

2

päivitin myös E51 puhelimeni ja päivitsohjelma sanoi päivityksen onnistuneen... No eipä enää käynnisty puhelin eli rikki meni.
Kiitti vitusti!

Vastaa
Koivu (vahvistamaton)

3

Hehhehh, eli 50% mahis et onnistuu. Jos joku kertois vielä et onko tosta päivityksestä aikuisten oikeesti jotain hyötyä. Aikaisemmista ei ainakaan ollut.

Vastaa
Atjabec
Atjabec

4

Päivitin juuri oman E51, ja ei se taaskaan ihan kivuttomasti mennyt. Otin backupin, päivitin, ja heitin bacckupin sisään. Ensimmäisenä huomasin, että valmiustilan valikko näyttää vähän mitä sattuu sovelluksia. Seuraavana huomasin, että muutama sovellus on kokonaan kadonnut (mm. Opera mini). Päivitys ei myöskään tuonut mukana kovasti odottamaani Ovi Storea, vaan viisykkösellä pitää edelleen tyytyä webbiversioon.

Näkyviä uudistuksia ei siis tullut, eikö vakaudenkaan kanssa itsellä ole ollut missään vaiheessa mitään ongelmaa millään vanhalla versiolla, joten ainakin ensivaikutelmalta suhteellisen turha päivitys.

Vastaa
Ande_
Ande_

5

Korjaako E71- päivitys tämän viheliäisen herätyskello-ongelman? jos ei niin en taida päivittää. Viimeksi tietojen palautus epäonnistui eli jouduin laittamaan kaikki asetukset, pelit ja teemat uudelleen.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

7

Backup ei ota talteen 100% tietoja. Joitakin asetuksia ja ohjelmia ei voida siirtää suoraan vanhasta uuteen softaan!

Vastaa
Keke (vahvistamaton)

8

E71 päivitys ja backupin palauttaminen muistikortilta onnistui niin kuin pitikin.

Vastaa
Pl0x (vahvistamaton)

9

Johan on tyhmä päivitysohjelma. Olisin vain tarkistanut onko minulla tuo uusin päivitys. Olihan se, mutta eiköhän toi paska ohjelma vielä päivittäny varoiksi saman version päälle...

Vastaa
ylis
ylis

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti novoilija:

päivitin myös E51 puhelimeni ja päivitsohjelma sanoi päivityksen onnistuneen... No eipä enää käynnisty puhelin eli rikki meni.
Kiitti vitusti!

Sama juttu.. Onko kellään tietoo mikä auttaa? Kun käynnistää niin värähtää ja näytön taustavalo sytyy mutta sammuu kohta..

Vastaa
Ahjo
Ahjo

11

Saatana! Sama vika täällä. Päivitin ja nyt ei lähde päälle. Valo syttyy, värisee ja näyttö tulee vaaleaksi ja hetken kuluttua sammuu. Päivitys suoritettiin prikulleen ohjeiden mukaan. Ilmoitti vielä että päivitys onnistui.

Vastaa
ylis
ylis

12

Joo ei muuta kuin huoltoon niin siellä saavat ajettua uudelleen ohjelmiston... Jouduin omani käyttään..

Vastaa
vieteri (vahvistamaton)

14

sama vika täällä, eli pimeäksi meni...
Ei muuta kun huoltoon kiikuttamaan... jes jes
eeiiiiiiii!!!!!!!!!!!

Vastaa
kettjari
kettjari

17

Sama juttu myös E51 :n kanssa. Myös ystäväni 6220c meni mykäsi. Lisäksi tämä on täysin naurettavaa, et ohjelmat joutuu asentamaan uudemman kerran. Tähän asti mulla on ollut aina Nokia mut nyt se tämän huollon jälkeen loppuu!!!!!!!!!!!!!!!! Jari, Vaasa

Vastaa
kettjari
kettjari

18

Sama juttu myös E51 :n kanssa. Myös ystäväni 6220c meni samalla tavalla mykäsi. Lisäksi tämä on täysin naurettavaa, et ohjelmat joutuu asentamaan uudemman kerran. Jos windows sp2 tekisi saman jutun, et kaikki ohjelmat/asetukse häviäisivät niin johan olisi piru irti. Tähän asti mulla on ollut aina Nokia mut nyt se tämän takuuhuollon jälkeen saa loppua!!!!!!!!!!!!!!!! Jari, Vaasa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja