Nokia N97 - huomenna sitä saa

19
Markus Lehtiniitty

Nokia N97 - huomenna sitä saa
Ehkäpä vuoden odotetuin puhelinuutuus Suomessa, Nokian N97, tulee huomenna Suomen markkinoilla kunnolla myyntiin ja saataville. N97 on ollut toistaiseksi 2. heinäkuuta lähtien Suomessa saatavilla vain Nokian Online Kaupasta ja Nokian Aleksanterikadun myymälästä Helsingistä melko tyyriiseen 729 euron hintaan.

Huomenna N97:n saatavuus laajenee kaikkiin kauppoihin ja myös ennakkotilatut puhelimet toimitetaan tilaajilleen.

Esimerkiksi Gigantti on jo pitkään mainostanut lehdessään aloittavansa N97:n toimitukset 9.7. kello 10. Verkkokauppa.comista on jo lähtenyt ensimmäiset ennakkotilatut N97:t postituksiin, kuten luultavasti myös Saunalahdelta. Saunalahti on lupaillut aiemmin postittavansa ennakkotilatut N97-puhelimet tänään 8. heinäkuuta niin, että ne ovat tilaajillaan heti huomenna 9. heinäkuuta. Toistaiseksi (artikkelin kirjoitushetkellä) N97-paketit eivät kuitenkaan ole vielä kirjautuneet Postin seurantajärjestelmään.N97 on saavuttanut Suomessa hintaansa nähden melko suuren suosion. Ennakkotilattujen puhelinten määrän voi olettaa asettuvan satoihin, luultavasti tuhansiin kappaleisiin. Esimerkiksi Verkkokauppa.comin päävarastosta löytyy tämän artikkelin kirjoitushetkellä kahdeksan mustaa ja yhdeksän valkoista N97:ää. Molempia on tilattu yli 25 kappaletta. Tukkuvarastosta Verkkokauppa.comin mukaan puolestaan N97:ää löytyy 15 kappaletta mustaa ja yli 25 kappaletta valkoista väriversiota. Saunalahden mukaan N97:n saatavuus on heti alusta alkaen hyvä, joten myös uudet tilaukset pystytään toimittamaan suhteellisen nopeasti.

Esimerkiksi Matkapuhelinfoorumilla ja Saunalahden omalla Palstalla N97:n odotus on käynyt viime aikoina kuumana. Nokia on N97:n kohdalla kontrolloinut myyntiintuloprosessia aiempaa tarkemmin: N97 tulee myyntiin laajasti ennaltailmoitettuna päivänä.

N97 on Nokian uusi, ehdoton lippulaivamalli. Sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman kosketusnäyttö, kannen alta löytyvä täysnäppäimistö, viiden megapikselin kamera, 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti, GPS-paikannus, aloitusnäytön personointimahdollisuudet sekä Ovi Kauppa -ohjelmistokauppa ja muut Nokian Ovi-palvelut valmiiksi asennettuna. Tarkemmin N97:n ominaisuuksiin pääsee tutustumaan Puhelinvertailu-osiomme N97-sivulla. N97 seuraa Nokian mallistossa edullisempaa 5800 XpressMusicia kosketusnäyttöpuhelinten rintamalla. 5800 XpressMusic on ollut suuri menestysmalli Nokialle ja myös N97:n harteille Nokia on kasannut paljon menestyspaineita.

Hinnaltaan N97 asettuu tällä hetkellä keskimäärin noin 650 euron hintaluokkaan.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro – hinta laskenut -16%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
262 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 313 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -14%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 562 €

Kommentit (19)

Skull_Cro
Skull_Cro

2

Nyt en voi muuta kuin kädet lyödä ristiin ja toivoa että riittää mullekkin oma soneralta, ja muakin on mietittänyt kun ei ole hypeä ollut. Yleensä sitä löytyy vaikka olisi vaan naapurille uusi auto tulossa ettei vaan ole parempi kuin oma.

Vastaa
jehu80
jehu80

3

Tänään tutustuin puhelimeen ja täytyypä valitettavasti sanoa, että olin pettynyt designiin; etenkin liukukanteen ja QWERTY-näppäimistöön. E71 on edelleen mielestäni Nokian ykköstuote.

Vastaa
virheinen
virheinen

4

Onko tuo uusi Ovikauppa pakollinen, kuten Applella iTunesin ohjelmistokauppa? Jos ei ole, niin se on jo yksin erittäin suuri syy tukea Nokialaista applen sijaan. Vapaus käyttää niitä ohjelmia, mitä haluaa eikä vain niitä, mitä valmistaja antaa käyttää.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

6

Hyvin vielä pärjää parivuotta E90:n kommunikaattorin kanssa. Vaikka todenäköisesti tuo tulee olemaan seuraava puhelimeni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
eij (vahvistamaton)

7

Mulla 5800 ja oon aika pettynyt kosketusnäyttöön. Ei vastaa kosketukseen kunnolla. Onko tässä parempi?

Vastaa
Skull_Cro
Skull_Cro

8

"Tänään tutustuin puhelimeen ja täytyypä valitettavasti sanoa, että olin pettynyt designiin; etenkin liukukanteen ja QWERTY-näppäimistöön. E71 on edelleen mielestäni Nokian ykköstuote."

Ite kävin eilen stadissa nokian liikkeessä(joka oli muuten pirun hieno), ja voin sanoa että itse diggasin enemmän N97 kuin E71 tosin E71 näppis ehkä piirun näppärämpi.

Vastaa
teme565
teme565

9

Tuli tuota pikaiseen vähän testailtua ja hiplailtua ja eipä tuo nyt niin ihmeellinen ole. En kyllä itse ikinä maksaisi moista summaa puhelimesta. Tuo slide olisi saanut olla samanlainen kuin E75:ssä. Tälle nykyiselle hiukan pystyyn nousevalle en pitkää ikää ennusta, tuskin tarvitsee paljoa käyttää niin on ihan löysä ja QWERTYN napit on aivan liian pienet aikuisen ihmisen sormille.
Wannabe-facebookkaajat ilahtunevat tiedosta että oletuksena aloitusnäytössä on nappi, josta pääsee suoraan naamakirjaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake (vahvistamaton)

10

ei saanut N97 hypeä aikaiseksi kun Nokia aiheutti pahan pettymyksen aktiivisimmeille, kun ei ole julkaissut Maemo-puhelinta. Siinä olis uutta. Tässä Syntiaanissa vain sitä samaa mitä muillakin.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti virheinen:

Onko tuo uusi Ovikauppa pakollinen, kuten Applella iTunesin ohjelmistokauppa? Jos ei ole, niin se on jo yksin erittäin suuri syy tukea Nokialaista applen sijaan. Vapaus käyttää niitä ohjelmia, mitä haluaa eikä vain niitä, mitä valmistaja antaa käyttää.

Käsiittääkseni ei ole. Muusiikkia voi siirtää miten haluaa, eikä vain tietyllä ohjelmalla.

Vastaa
cyka
cyka

12

Totta, tiedostoja voi siirtää haluammalla tavalla. Sitähän voi pitää vaikka kannettavana kovalevynäkin. Sitten kun 32 Gt musitikortit tulee niin laitteen muistimäärän saisi 64 Gt:uun.

Omasta mielestäni turhan hintava 5800:een verrattuna. Parannuksia siihen: Näppis, enemmän muistia, parempi tarkkuus kamerassa ja hitusen isompi screen (olis saanu olla OLED). Siitäkö pitäisi maksaa yli 350 eroa? Hmmm...

http://www.puhelinvertailu.com/vertaa.cf...800_xpressmusic

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dsfsdf (vahvistamaton)

13

Mitä paskaa mun iphonezor haxaa kaikki nkokia leet hazor omg lol

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dsfsdf (vahvistamaton)

14

Mitä paskaa mun iphonezor haxaa kaikki nkokia leet hazor omg lol

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dsfsdf (vahvistamaton)

15

Mitä paskaa mun iphonezor haxaa kaikki nkokia leet hazor omg lol

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
No thanks!!. (vahvistamaton)

16

Aika "SUOLAINEN" hinta,kun halvemmalla saa Samsung i8910 HD-mallin,jossa on mm.8 megapikselin kamera,kunnollisella salamalla ja ominaisuudet/tekniikka ovat vähintään samalla tasolla mitä N97-mallissa!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tuntematon käyttäjä

17

Mitä todennäköisemmin tulen tämän kohtapuolin hankkimaan. Sellainen kysymys, että tietääkö kukaan onko ihan sattumaa onko puhelin valmistettu Suomessa Salossa vai jossain muualla? Jostain luin, että kaikki valkoiset olisi valmistettu Suomessa, mutta enpä usko pitävän paikkaa. Mielummin tietenkin Suomessa valmistetun ottaisin :) Ja ainakin uskoisi, että Suomessa tai jopa lähialueilla valmistetut olisivat täällä tehtyjä.

Vastaa
dRD
dRD

18

Lainaus:

Sellainen kysymys, että tietääkö kukaan onko ihan sattumaa onko puhelin valmistettu Suomessa Salossa vai jossain muualla?

Hain tuossa 2h takaperin Verkkokauppa.com:sta musta N97:n ja akun alla olevasta tarrasta selviää jotta "MADE IN FINLAND". Eli jees, työllistin omalta osaltani Saloa :-) Ja pikakurkistus paketin sisään on tulossa pikapuoliin..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.