Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

S60 on historiaa, Symbian jatkaa

11
Markus Lehtiniitty

S60 on historiaa, Symbian jatkaa
S60-brändi on jäämässä historiaan. Jatkossa muun muassa Nokian kaikissa nykyisissä älypuhelimissa käytössä olevaan alustaan viitataan vain Symbian-brändillä. Asia nousi pinnalle, kun Anatolie Papas kirjoitti Symbian-säätiön viralliseen blogiin brändiasioita selventävän merkinnän.

S60:n kuolema oli odotettavissa, sillä Nokia on säätiöinyt Symbian-käyttöjärjestelmän ja on tekemässä siitä avointa koodia. Tässä yhteydessä Symbian-käyttöjärjestelmän päälle aiemmin kasatut käyttöliittymät S60, UIQ ja MOAP yhdistyvät yhdeksi - ja samalla myös kiinteäksi osaksi Symbian-alustaa.
Jatkossa Symbian-käyttöjärjestelmän eri versiot nimetään mallin Symbian ^x mukaan, esimerkiksi Symbian ^2. Nykyinen, tuorein julkistetuissa puhelimissa käytössä oleva yhdistelmä Symbian-käyttöjärjestelmästä ja S60-käyttöliittymästä tuntee uuden numeroinnin mukaan nimen Symbian ^1. Näillä näkymin ensimmäiset Symbian ^2 -käyttöjärjestelmäversiolla varustetut puhelimet tulevat markkinoille vuoden 2010 alkupuolella. Uuden käyttöjärjestelmäversion odotetaan tuovan parannuksia erityisesti käyttöliittymään ja kosketuskäytettävyyteen.

Ainakin vielä uusimpien älypuhelintensa, kuten N97:n, kohdalla Nokia on toistaiseksi puhunut S60 5th Edition -käyttöliittymästä. On mielenkiintoista nähdä, miten kattavasti ja nopeasti Nokia alkaa jatkossa käyttää uuden nimeämisjärjestelmän mukaisia nimiä.

S60-alusta tunnettiin aiemmin nimellä Series 60. Vaikka alustan nimi lyhennettiin virallisesti S60:ksi jo vuosia sitten, on monilla Nokian johtajillakin yhä vaikeuksia käyttää alustasta oikeaa nimeä. Myös Nokian verkkosivustoilla välillä on käytetty on S60:ta ja välillä Series 60:ta. On mielenkiintoista nähdä, kuinka monta vuotta Nokia-johtajat jaksavat vielä paasata S60:sta...

S60:n kuolemasta kertoo myös muun muassa S60.comin sulkeminen.

Kommentit (11)

Bluekkis
Bluekkis

3

Brändäys ja open source ei pahemmin sympparia auta, kaikkein tärkeintä on korjata softan kehitys symbian alustalle. On nimittäin sellaista kuraa että oksat pois.

Alkaa vain olla jo hieman myöhäistä nokaille, seuraava mobiili minulla tulee pyörittämään anteroa.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

9

Itsekkin olen jo Symbianiin hieman kyllästynyt. Uusi Android vaikuttaa aika lupaavalta. Harmi että se on vaan toistaiseksi siinä leuallisessa Herossa. Se leuka ei välttämättä tunnu mukavalta taskussa.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

10

No jaa, android on käytännössä Javaa ja näin ollen se ei kovin joustava voi olla.

S60 oli pitkään kyllä todella kankea, mutta S60 v5 alkaa jo olla kohtuu hyvä käyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja