Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 3720 classic julki - kestää vettä, pölyä ja iskuja

26
Markus Lehtiniitty

Nokia 3720 classic julki - kestää vettä, pölyä ja iskuja
Nokia on virallisesti julkistanut 3720 classicin. Kyseessä on uusi tavallista kestävämpi edullisen hintaluokan puhelin.

Kestävyydeltään 3720 classic on IP54-sertifioitu. Nokia toteaa tiedotteessan 3720 classicin olevan yhtiön toistaiseksi kestävin puhelinmalli. 3720 classicin luvataan kestävän vettä, pölyä ja iskuja - tiettyyn rajaan asti. 3720 classicissa on käytetty kestäviä materiaaleja ja sen kuori on suljettu ja vuotamaton. Takakuori puolestaan lukitaan paikalleen ruuvilla.
Olemme kertoneet 3720 classicista jo useasti aiemmin. Nokia Conversations -blogi on muun muassa jo ennen varsinaista julkistusta esitellyt videoissaan puhelimen kestävyyttä monin eri tavoin.

3720 classicin ominaisuuksiin kuuluvat LED-taskulamppu, kahden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kuvausvalolla, 2,2 tuuman TFT-näyttö (tarkkuus 240x320 pikseliä), internetselain, musiikkisoitin, FM-radio, stereo-Bluetooth, sekä microSD-muistikorttipaikka. Mukana toimitetaan yhden gigatavun kortti, jolle on esiladattu Nokia Kartat -karttasovellus. 3720 classic on kolmitaajuus-GSM-puhelin (900/1800/1900 MHz) ja tukee GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä. Puhelin perustuu Nokian suljetulle Series 40 -alustalle.

Nokia hehkuttaa myös 3720 classicin toiminta-aikojen olevan poikkeuksellisia. Puheajaksi GSM-verkossa ilmoitetaankin 7 tuntia ja valmiusajaksi 450 tuntia eli yli 18 vuorokautta. 3720 classicin akku on kapasiteetiltaan 1050 mAh. Painoa puhelimella on 94 grammaa ja sen mitat ovat 115x47x15,3 millimetriä.

"Käytetäänpä sitä rannalla tai pölyisellä rakennustyömaalla, Nokia 3720 classic on erityisesti suunniteltu kestämään roiskeet, iskut ja pudotukset, joita ulkona liikkuessa tapahtuu", sanoi Connect-segmentin tuotteista vastaava johtaja Markku Suomi.

Nokia kertoo 3720 classicin hinnaksi ennen veroja 125 euroa. Puhelin tulee siis Suomenkin markkinoilla asettumaan alle 150 euron hintaluokkaan. Markkinoille uutuus on saapumassa kuluvan kesän aikana. Uutuus tulee saataville kahtena eri värivaihtoehtona: harmaana ja keltaisena.

Lisää tietoa 3720 classicista löytyy Nokian lehdistötiedotteesta (englanniksi) ja puhelimen tuotesivuilta.


3720 classic videoesittelyssä

Keltainen 3720 classic

Harmaa 3720 classic takaa

3720 classic rannalla

Kokoelmaotos Nokia Conversationsin 3720 classic -kestävyystesteistä

Kommentit (26)

ilkka (vahvistamaton)

4

Kestävyydeltään 3720 classic on IP54-sertifioitu

Tuo IP54 on kyllä kotelointi luokkka.

Vastaa
defic
defic

5

luin jotenki vahingossa että "kestää vettä, löylyjä ja iskuja" tost otsikost.. nii mut kestäisköhän löylyjä

Vastaa
Jukkis (vahvistamaton)

6

Yksi merkittävä aukko Nokialta osittain poistettu. Vielä kun vähän räväkämmät datasiirto-ominaisuudet niin jo ostaisin. Nyt täytyy turvautua muihin toimittajiin.

Vastaa
jaj43
jaj43

7

Iso aukko osittain paikattu. Vielä kun olisi vähän räväkämmillä tiedonsiirto-ominaisuuksilla niin jo ostaisin.Nyt pitää turvautua muihin toimittajiin.

Vastaa
gilbargo (vahvistamaton)

9

Itsellä Nokia 5500-malli, ja siinä S60, aivan turhaan...
Tässä S40, joka mielestäni on sopiva tän tyylin puhelimeen.
Iskun, pölyn ja roiskeveden kestävän puhelimen ei tarvi olla älypuhelin, joten tuo S40 on sopiva...

Seuraava puhelimeni!

Vastaa
Seilaa07
Seilaa07

10

On On, edellinen oli 5500 sport, odotin tätä jo, edellinen meinasi mennä poikki ilman teräs vahvistusta vain ikkuna rikki toimi edelleen kunnes sekosi, ja seuraavan löysin keväällä hangesta, toimii. Tilasin tänään, saan huomenna, ilmoitus eilen lehdessä !!!? Alustat riittää kunhan käy ja kukkuu.

Vastaa
Reino2009
Reino2009

11

"Nokia hehkuttaa myös 3720 classicin toiminta-aikojen olevan poikkeuksellisia. Puheajaksi GSM-verkossa ilmoitetaankin 7 tuntia ja valmiusajaksi..."
Viime yön oli laturissa ja nyt huutaa sähköä. Onhan tuossa mennyt jo 10 tuntia ja puhelimessa olen ollut ehkä yhden tunnin siitä.
Kieltämättä poikkeuksellinen toiminta-aika :-(

Vastaa
Reino2010 (vahvistamaton)

12

Itse olen noin viikon välein ladannut akkua. Yhtä pykälää se viikon jälkeen näyttää jo, mutta siitä en tiedä, kuinka pitkään vielä menisi. Puhetta tosin ei ole kuin varmaan pari tuntia viikossa.

Vastaa
Seilaa07
Seilaa07

13

Terve Reino. Mulla se teki samanlailla että vuorokaudessa tyhjeni akku, ohjelmapäivityksen jälkeen (miksiköhän sen tein ja mihin ihmeeseen sitä tarvitsen !?), mutta ei hätää, kunnon lataus viikko sitten ja taas mennään kohti kosteita ja kylmiä kelejä, katellaan. H.

Vastaa
Reino2009
Reino2009

14

Alkoi se tuo kapula pitämään virtaa ihan hyvin. Noin 3 pv välein pitää ladata. 52 tuntia näkyy tulleen puhetta kuukaudessa eli vajaa 2h/pv. Mikä lie oire ollut silloin alussa.

Vastaa
jallu58
jallu58

15

Puhelimen kalenterin käyttäjät tulee varmaan pettymään puhelimen kalenterin näkymään.
Puhelimen kalenterin tallennettu merkinnän näkyminen kalenterissa on toteutettu luokattoman heikosti. Vähän korostettu samalla pohjavärillä toteutettu merkintä ei erotu kalenterissa, muuta kuin sattumalta!

Vastaa
jip59
jip59

18

Toimii loistavasti! Työpuhelimessa on S40 paljon parempi, ei niitä S60 ikuisia bugeja. Bluetoothia jatkuvasti käyttävänä akkukesto on todella heikko. Muulloin virta tuntuu piisaavan.

Vastaa
jdoas (vahvistamaton)

24

Eiks tosa alemmassa videossa oo eri puhelin ainakin versus rugby foot kohdassa? Ei ainakaan omasta löydy mitään liitännäisen paikkaa yläpuolelta.

Vastaa
Nokia-man
Nokia-man

26

Erittäin hyvä kestävä puhelin. Ollut työ käytössä jo 7 vuotta ja kestänyt kaikki kastumiset, öljyt, liuottimet, pölyt, hiekat, kuumat, kylmät, tärinät, sähkökentät, tippumiset, kolhut yms. Toivottavasti kestää vielä pitkään, koska mitään todellista vaihtoehtoa ei ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja