Näin syntyvät Nokia-puhelinten kuvakkeet

1
Markus Lehtiniitty

Näin syntyvät Nokia-puhelinten kuvakkeet
Eilen nostimme esiin videon, jolla kerrottiin Nokian N97:n kotinäytön suunnittelutyöstä. Jatkamme tänään nostamalla esiin videon, jolla Nokian suunnittelija Rob Williams kertoo työstä puhelinten valikkokuvakkeiden takana.

Puhelimen valikkokuvakkeet ovat asia, joiden suunnittelu voi ensi alkuun tuntua erittäinkin yksinkertaiselta. Todellisuudessa asiat eivät kuitenkaan ole näin. Nokian puhelimia käyttävät päivittäin sadat miljoonat ihmiset ja kuvakkeiden täytyy kertoa oikea sanoma kaikille. Kuvakkeiden tuleekin edustaa ikään kuin globaalia kieltä. Tämä tekee niiden suunnittelusta erittäin haastavaa.

Alla olevalla videolla Rob Williams valoittaa hieman syvemmin työtä tuoreimpien, ainakin N97:ssä käytössä olevien Musiikki-, Kartat- ja Pelit -sovellusten kuvakkeiden takana.Esimerkiksi Kartat-sovelluksen kuvakkeeksi ei voitu valita karttaan viittaavaa kuvitusta, koska Kiinassa ja Intiassa kartat eivät ole niin laajamittaisessa käytössä kuin täällä Euroopassa. Tämän vuoksi päädyttiin valitsemaan kuvaksi kompassi, joka on tunnettu navigointivälineenä kautta maailman.

Sama problematiikka hieman eri kulmasta koski myös Pelit-kuvakkeen suunnittelua. Pelit voivat olla hyvin erilaisia, joten piti löytää kuvake joka merkitsee kaikille universaalisti pelejä. Näin ollen päädyttiin valitsemaan peliohjaimen kuva.

Muuten, henkilökohtainen mielipiteeni on, että Nokia on mennyt kuvakkeidensa tyylikkyydessä viime aikoina eteenpäin valtavasti. Vielä vähän aikaa sitten Nokian kuvakkeet olivat usein melko laimeita, mutta uusimmissa älypuhelimissa niitä voi jo hyvällä omatunnolla luonnehtia jopa varsin aistikkaiksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A74 – hinta laskenut -45%

Oppo A74
297 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 538 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global) – hinta laskenut -24%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global)
378 € Hobby Hall
478 € CDON
610 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Kommentit (1)

Ergopad
Ergopad

1

Ja toisin kuin monet luulevat, ikoneita vois myös vaihtaa lataamalla uuden teeman puhelimeensa ja puhelimen koko ilme muuttuu täysin. Ja näitä teemojahan löytyy tuhansia S60 puhelimille.
<br/>
<br/>Esim täältä:
<br/><a rel="nofollow" href="http://dailymobile.se/category/symbian-s60v5-themes/" target="_blank">http://dailymobile.se/category/symbian-s60v5-themes/</a>

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.