Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia myy 5800 XpressMusicia yli miljoonan kuukausitahtia

5
Markus Lehtiniitty

Nokia myy 5800 XpressMusicia yli miljoonan kuukausitahtia
Nokia julkaisi tänään toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa. Toisen vuosineljänneksen ja vuoden 2009 ensimmäisen puoliskon taloudelliset pääkohdat on jo uutisoitu todella laajalti, joten emme enää puutu niihin. Sen sijaan keskitymme nostamaan esiin muutamia, enemmän itse puhelimiin liittyviä pikku yksityiskohtia tuloksesta.
 • Nokia toimitti toisen vuosineljänneksen aikana yli 3,7 miljoonaa kappaletta kosketusnäytöllistä 5800 XpressMusic -puhelinta, eli sen myynti oli reilusti miljoonan kappaleen kuukausitahdin. 5800 XpressMusic on ollut suurmenestys Nokialle, kaikkinensa sitä on toimitettu jo yli 6,8 miljoonaa kappaletta. Toisella neljänneksellä 5800 XpressMusic oli Nokian parhaiten liikevaihtoa tuottanut puhelin samoin kuin ensimmäisellä - yhteensä se on tuottanut Nokialle liikevaihtoa jo lähes 1,5 miljardia.
 • Uutta N97-lippulaivamallia Nokia toimitti kesäkuussa 2009 markkinoille 500 000 kappaletta.
 • Nokia E71:n kumulatiivinen toimitusmäärä ylitti toisella vuosineljänneksellä viiden miljoonan kappaleen rajan.
 • Yli 600 000 ihmistä oli aktivoinut Nokian Ovi Mail -sähköpostitilin toisen vuosineljänneksen 2009 loppuun mennessä.
 • Toisen vuosineljänneksen 2009 loppuun mennessä Ovi Storesta oli ladattu sisältöä yli 180 maasta.
 • Nokian toisella vuosineljänneksellä myymien puhelinten keskimääräinen hinta oli vain 62 euroa (Q2/2008: 74 €, Q1/2009: 65 €).
 • Nokia onnistui pysäyttämään markkinaosuutensa laskun älypuhelinmarkkinoilla. Osuus oli nyt 41 prosenttia (Q2/2008: sama, Q1/2009: 39 %).
 • Nokia myi toisella neljänneksellä 16,9 miljoonaa älypuhelinta verrattuna viime vuoden vastaavan ajan 15,3 miljoonaan ja 2009 ensimmäisen neljänneksen 13,7 miljoonaan. 16,9 miljoonasta myydystä puhelimesta 4,6 miljoonaa kuului Nseries-sarjaan ja 4,7 miljoonaa Eseries-sarjaa. E-sarjalaisia myytiin ensimmäistä kertaa enemmän kuin N-sarjalaisia.
 • Nokia myi toisella vuosineljänneksellä yhteensä yli 100 miljoonaa puhelinta (103,2), vaikka toisin ennustettiin.
 • Nokian markkinaosuus koko puhelinmarkkinoista nousi oli toisella neljänneksellä 38 prosenttia (vuosi sitten 40 %, alkuvuonna 37 %).
 • Nokia kuitenkin alensi näkemystään koko vuoden 2009 markkinaosuuskehityksestään. Aiemmin Nokia odotti osuutensa tänä vuonna nousevan viime vuoteen verrattuna, mutta nyt osuuden odotetaan vain pysyvän suunnilleen samalla tasolla.
Kokonaisuutena Nokiaan tulokseen oltiin ilmeisen pettyneitä tällä kertaa. Tämän voi todeta yhtiön pörssikurssista, joka on tämän artikkelin kirjoitushetkellä jopa lähes 14 prosentin laskussa eiliseen päätöskurssiin verrattuna.

Ehdottomasti Nokian osavuosiraportista löytyi myös positiivisia seikkoja. Yksi tärkeimmistä on Nokian käännös ja kohtalaisen hyvä onnistuminen älypuhelinmarkkinoilla.
Tässä linkki Nokian suomenkieliseen lehdistötiedotteeseen, josta voi lukea kaikki faktat tuloksesta.

Kommentit (5)

msly
msly

1

Näin lisänä uutiseen, mielestäni on jännä juttu, että Nokia nähdään yleensä lähinnä halpapuhelinvalmistajana.

Nytkin Nokian osuus älypuhelinmarkkinoista oli korkeampi kuin sen osuus koko puhelinmarkkinoista (41 vs. 38 %). :)

Vastaa
cyka
cyka

3

Nokiahan aikoinaan sanoi, että kun ihminen Intiassa ostaa ensimmäisen kännykänsä tietyltä valmistajalta, on todennäköistä, että seuraava puhelin on samalta valmistajalta.

Erittäin hyvä pointti: Aasian ja Afrikan markkinathan kasvavat. Samalla on pidettävä mielessä, että täällä myytyjen kalliimpien puhelinten myynti pysyy suht samassa
=
keskihinta putoaa.

En tästä näe ongelmaa Nokialle. Minusta tämä kurssinlaskukin oli vähän liiottelua, palanee takaisin muutaman päivän päästä.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

4

Kurssi nousi toissapäivänä 7% joten nyt vähän yli reagoi...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja