Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonilla takana kaamea neljännes

5
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonilla takana kaamea neljännes
Maailman viiden suurimman puhelinvalmistajan joukkoon lukeutuva Sony Ericsson onnistui myymään vuoden 2009 toisella neljänneksellä vain 13,8 miljoonaa puhelinta. Viime vuoden toisella neljänneksellä kaupaksi kävi 24,4 miljoonaa puhelinta. Sony Ericssonin puhelinmyynti tippui siis vuodessa karmeat 43 prosenttia.

Myytyjen puhelinten määrä laski toisella neljänneksellä myös verrattuna vuoden ensimmäisen neljänneksen 14,5 miljoonaan myytyyn puhelimeen. Myös tänään tuloksestaan kertoneen Nokian puhelinmyynti puolestaan kasvoi ensimmäisen neljänneksen 93,2 miljoonasta toisen neljänneksen 103,2 miljoonaan kappaleeseen. Sony Ericssonin markkinaosuus on siis pienentynyt dramaattisesti, ja yhtiö arvioikin sen olleen toisella neljänneksellä vain viisi prosenttia.
Liikevaihto laski toisella neljänneksellä viime vuoden 2,8 miljardista 1,7 miljardiin, bruttomarginaali 23 prosentista 12 prosenttiin, liiketappio kasvoi 2 miljoonasta 274 miljoonaan nettotulos painui 6 miljoonan voitosta 213 miljoonan euron tappioon.

Sony Ericsson kertoi, että sen kesällä 2008 aloitetut uudelleenjärjestelytoimenpiteet ovat radallaan. Niiden tarkoituksena on säästää vuotuisia kuluja yli 880 miljoonaa euroa. Täysmääräisiä säästöjä odotetaan alkaen vuoden 2010 toiselta puoliskolta. Näistä järjestelyistä syntyvien kulujen odotetaan pysyvän alle 500 miljoonassa eurossa. Säästötoimenpiteet ovat toistaiseksi johtaneet 2 350 työntekijän vähennyksiin.

Melko massiivisen uudelleenjärjestelyohjelman ohella Sony Ericssonilla on käynnissä myös varsinaisen puhelinmalliston merkittävä uudistusprojekti. Esimerkkejä uuden mallistosuunnan hedelmistä ovat loppuvuoden aikana markkinoille tulevat Satio, Yari ja Aino.

Sony Ericsson ennustaa koko matkapuhelinmarkkinan pienenevän kappalemäärissä mitattuna 10 prosentilla tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.

Tässä on linkki Sony Ericssonin englanninkieliseen lehdistötiedotteeseen, josta löytyy lisätietoa tänään julkistetusta tuloskatsauksesta.

Kommentit (5)

Whasssup
Whasssup

3

kasvoi ensimmäisen neljänneksen 93,2 miljoonasta toisen neljänneksen 103,2 kappaleeseen.

Jos alat korjaamaan niin älä sitten kesken jätä :/. Olisikohan "kasvoi" sanan tilalle "laski" hyvä.

Vastaa
isodee (vahvistamaton)

4

@3: Miten se myynti nyt sitten laski, jos Q1: 93,2M -> Q2: 103,2M? Mun mielestä tossa on 10 miljoonaa kasvua..

Vastaa
Xaboom
Xaboom

5

Uutisessa oli aiemmin typo, jossa puuttui miljoonat joidenkin lukujen perästä =). Eiköhän @3 sitä tarkoittanut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja