Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Android-käyttöjärjestelmästä kohta jo 2.0-versio?

5
Markus Lehtiniitty

Googlen Android-käyttöjärjestelmästä kohta jo 2.0-versio?
Googlen pääasiassa puhelimiin ja mobiililaitteisiin tarkoiteusta Android-käyttöjärjestelmästä saattaa olla tulossa 2.0-versio saataville jo hyvinkin pian.

Toistaiseksi Androidin tuorein versio on numeroltaan 1.5 ja kehitysnimeltään Cupcake. Tulevan 2.0-version kehitysnimi on Donut. Google nimeää Android-päivitykset jälkiruokien mukaan aakkosjärjestyksessä.

AndroidGuys-sivuston haastatteleman The Weather Channelin (TWC), joka on Android-sovelluskehittäjä, mukaan heidän Android 2.0:lle tarkoitettu sovelluksensa on tulossa saataville elokuun lopussa. Uudelle versiolle suunnitellut sovellukset eivät toimi vanhemmissa Android-versioissa, joten käytännössä myös Androidin pitäisi tämän tiedon mukaan päivittyä 2.0-versioon loppukesästä.

TWC:n mukaan sovellusten kehittäminen Androidille ottaa suuren hyppäyksen eteenpäin 2.0-version myötä. Uuden version kerrotaan olevan myös huomattavasti vakaampi. 2.0-version tuomiin uusiin ominaisuuksiin odotetaan kuuluvan muun muassa universaali haku, äänikomennot, tekstin ääneen luku -ominaisuus sekä eleohjaustoiminnot.Suomen markkinoilta ei vielä toistaiseksi löydy ainuttakaan Android-alustalla varustettua puhelinta. Saunalahti oli tuomassa HTC:n Magicia, mutta on joutunut viivästyttämään hanketta. Luultavasti kuitenkin vielä loppuvuoden aikana Suomenkin markkinoilla nähtäneen ensimmäinen Android-puhelin. Jatkossa muun muassa Samsung, LG ja Sony Ericsson ovat panostamassa alustaan melko voimakkaasti.

PÄIVITYS: Lue ensimmäinen kommentti alta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

msly
msly

1

Joskus käy näin. :/ AndroidGuys on nyt päivittänyt juttuaan Googlen edustajan lausunnolla, jossa todetaan, että TWC:n kehittämä sovellus ei ole riippuvainen Android 2.0:sta. Ylläoleva uutinen muuttui siis perustaltaan hieman tyhjäksi.

Joka tapauksessa, Android 2.0/Donut on kuitenkin ilmeisesti tulossa vielä loppuvuoden aikana. Muun muassa Sony Ericsson aikoo perustaa ensimmäisen Android-puhelimensa heti tälle uudelle versiolle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

2

Ilmesiesti donitsissa muuttuu ainakin tuettu näytön resoluutio. Ainakin pdadb:n sivujen mukaan SE Rachael pyörii qhd (neljäsosa hd) resolla eli 360 x 640. Ainakin omasta mielestäni se on kyllä hyvä juttu, koska jotenkin laajakuvaiset näytöt sopii paljon paremmin matkapuhelimiin, siis ainakin kosketusnäytöllisiin, koska kapulamallinen puhelin on parempi kuin kamalan leveä. Tietenkin punkeromalli toimii silloin, jos näytön alapuolella on tyhjää tilaa napeille, mutta silloin näytön suhde koko puhelimen kokoon nähden ei ole niin suuri.

Vastaa
msly
msly

3

Mielenkiintoista, myös Nokia käyttää kosketusnäytöllisissä puhelimissaan 360x640 pikselin tarkkuutta. Nokia kutsuu sitä nHD-nimellä.

Itseäni hieman pelottaa Nokian osalta, että tuohon tarkkuuteen jäädään roikkumaan liian pitkäksi aikaa kuten ei-kosketusnäytöllisissä QVGA-tarkkuuteen (240x320 pikseliä). Jo nyt markkinoilla on useampiakin WVGA-näytöllä (800x480 pikseliä) varustettuja puhelimia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

4

"Nokia kutsuu sitä nHD-nimellä."

eli neljännesHD? Ainakin itse olen ymmärtänyt asian aina niin... :D

Vastaa
LoBer
LoBer

5

onhan se HTC Hero kohta jo joittenki käsissä ku verkkokaupasta saa ennakkotilattua? vai onko se "eka" android puhelin muka :p

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.