Paljastus: Nokia hakenut Cseries-tavaramerkkiä

10
Markus Lehtiniitty

Paljastus: Nokia hakenut Cseries-tavaramerkkiä
Nokia on hakenut Cseries-tavaramerkkiä Suomessa. Asia käy ilmi Patentti- ja rekisterihallituksen Tavaramerkkitietokanta-palvelusta.

Toistaiseksi Nokian puhelinten nimeäminen on jakautunut tuttuihin nelinumeroisiin numerosarjoihin, viihdepuhelinten Nseries-sarjaan sekä hyötypuhelinten Eseries-sarjaan. Mitä luultavimmin Cseries tulee jatkossa korvaamaan ainakin osan nelinumeroisesta nimeämisestä - mahdollisesti jopa kokonaan.

Nokia jakaa puhelimensa neljään eri käyttäjäryhmille suunnattuun kategoriaan, joiden nimet ovat Connect, Live, Achieve ja Explore. Explore-kategorian laitteet kuuluvat Nseries-sarjaan ja Achieve-kategorian laitteet Eseries-sarjaan. Tietoa siitä, millaisia laitteita Cseries tulee sisältämään, ei toistaiseksi ole. On mahdollista, että jatkossa Cseries-brändin alle kuuluvat sekä Connect- että Live-kategorioiden laitteet tai sitten jomman kumman, jolloin luultavasti kyseeseen tulisi Connect-kategoria. Toki on myös mahdollista, että Cseries tuleekin sisältämään aivan uudenlaisia laitteita ja luo itselleen oman laitekategoriansa.Nokian Connect-kategorian laitteet ovat pääasiassa "perinteisiä puhelimia", kun puolestaan Live-kategoriaan kuuluvat muun muassa nykyisten 7xxx- ja 8xxx-sarjojen tyylipuhelimet. Nokian numerosarjoista mallimäärällisesti merkittävin, 6xxx-sarja, puolestaan kuuluu käytännössä kokonaan Connect-kategoriaan.

Cseries-laitteiden ominaisuuksista, määrästä kuten myöskään ensimmäisten julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa.

Nokia on jättänyt tällä hetkellä vireillä olevan Cseries-tavaramerkkihakemuksensa 14. huhtikuuta 2009, mutta asia nousee kunnolla julkisuuteen vasta nyt tämän juttumme myötä. Hakemus on jätetty tavara/palveluluokassa "matkapuhelimet, älypuhelimet, lisälaitteet ja varaosat matkapuhelimiin". Aiemmin Nokia on hakenut Nseries-tavaramerkkiä 9.1.2006 ja Eseries-tavaramerkkiä 28.3.2006. Tuolloin Nokia oli jo ennen tavaramerkkien hakemista virallisesti julkistanut kyseiset alabrändit ensimmäisine tuotteineen. Nokia ei ole hakenut tuotemerkkiä muille mahdollisille uusille series-päätteisille nimille Cseriesin lisäksi.

Yritämme saada Nokialta jonkinlaista kommenttia Cseriesiin liittyen heti viikonlopun jälkeen maanantaina.

Kuvankaappaus Tavaramerkkitietokannasta:Linkki Cseries-tavaramerkkihaun tietoihin


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -20%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1074 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

1

Ihan hyvä juttu, koska esim. jenkkilässä ei ole mitään toivoakaan selviytyä kammottavilla numerosarjakännyköillä. Siitähän on tehty siellä ihan tutkimuksiakin. En kyllä teidä, auttaako asiaa se, että kännykän malli sisältää kirjaimen ja kaksi numeroa, mutta on se varmasti parempi kuin neljä numeroa.

Vastaa
naranek
naranek

4

Tämä näyttäisi tulevan aika hyvin aikataulussa ennen uusien Maemo-laitteiden julkistusta. Fremantle timeline on nimittäin ihan kalkkiviivoilla, julkistus enää jäljellä. (http://wiki.maemo.org/Task:Maemo_roadmap/Fremantle#Fremantle_timeline) Nokiallehan tuli sopivasti oma Maemo Devices osastokin tuossa hetki sitten (http://talk.maemo.org/showthread.php?p=290947) Tuntuu aika luonnolliselta erottaa ne omaan luokkaansa ettei ihmiset osta vahingossa Maemo-laitetta vaikka haluaisivat vaan tavallisen puhelimen. Se onkin sitten toinen juttu mitä muuta C-tunnuksen alle voi tulla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh (vahvistamaton)

6

"Tämä näyttäisi tulevan aika hyvin aikataulussa ennen uusien Maemo-laitteiden julkistusta."

Minä en henkilökohtasesti usko alkuunkaan, että tällä olisi mitään tekemistä Maemon kanssa. Uskoisin ennemminkin, että C-sarja liittyy Nokian aikeisiin tuoda Symbian halvemmillekin keskihintaisille puhelimille. Eli minusta on huomattavasti uskottavampaa olettaa, että C-sarja tulee sisältämään Symbian-älypuhelimia, jotka on N- ja E- sarjan puhelimia halvempia. Toinen vaihtoehto on, että kosketusnäytöllisille älypuhelimille luodaan oma sarja mutta jotenkin pitäisin tuota ensimmäistä arviotani uskottavampana.

Ylipäätänsä olen sitä mieltä, että on aikalailla turha odottaa nokian alkavan julkasemaan suuremmassa määrin Maemo alustaan perustuvia puhelimia tai vastaavasti Android-alustaan perustuvia puhelimia. Nokia on jo sanonut moneen kertaan ettei hjeillä ole aikomusta Symbianista luopua ja että Nokian älypuhelimet käyttää Symbiania jatkossakin.

Nokia on panostanut niin paljon Symbianiin, että on Maemopuhelinten jne haikailu voidaan kyllä käytännössä unohtaa,. Sitäpaitsi Nokia osti viime vuonna Symbianin kokonaan itselleen. Nokia osti myös QT käyttöliittymä- ja sovellusframeworkkia kehitävän Trolltech yrityksen ja Nokia on siitä asti portannut QT:tä S60:lle. Nokia perusti myös Symbian Foundationin kehittämään Symbiania ja Symbian on myös tarkotus julkasta OpenSourcena.
Ja nytkö sitten Nokia yhtäkkiä kaiken tuon jälkeen yhtäkkkiä päättäisi hylätä Symbianin ja alkaa käyttämään jotain muuta alustaa`No ei taatusti, niin ei tule käymään.

Vastaa
Dylo
Dylo

7

juu uskon myös että c tarkoittaa consumer, eli tähän sarjaan tulisi kaikki edulliset mutta ihan kätevät s40 puhelimet joissa kuitenkin on mediasoitinta ja sähköpostia sekä 3g yhteyksiä.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

10

@miksuh

Mutta nimenomaan tuo QT:n hankinta, mielestäni, mahdollistaa Nokian panostamisen Symbianin lisäksi Maemoon. Eli sovelluskehittäjän näkökulmasta ei tarvitsisi tehdä valintoja näiden alustojen välillä(välttämättä)...ja myös kehittäjän ulottuville tulisi mielenkiintoinen laitekirjo(ja lisää mahdollisia, eri segmentin asiakkaita).

Asiakkaankin silmistä häipyy valintaongelma ohjelmasisällön suhteen(optimaalisessa tilanteessa), jolloin valinnassa voi keskittyä vain laitteen fyysisiin ominaisuuksiin.

...jos siis olen oikein ymmärtänyt...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.