Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Cseries ja Xseries jatkossa Nokian malliston selkärangat?

2
Markus Lehtiniitty

Cseries ja Xseries jatkossa Nokian malliston selkärangat?
Eilen paljastimme Nokian hakeneen tavaramerkkiä Suomessa Cseries-nimelle. Uutisemme noteerattiin käytännössä kaikilla maailman suurimmilla puhelinsivustoilla ja pallo lähti pyörimään.

Suomalainen Digitoday jatkoi etsintää ja löysi Euroopan yhteisön sisämarkkinoiden harmonisointiviraston OHIM:n tietokannasta Xseries-tavaramerkin, jota Nokia oli alun perin hakenut Sveitsissä.

Useat ulkomaiset puhelinsivustot spekuloivat uutisissaan Cseriesin tulevan sisältämään mahdollisesti Nokian maemo-alustaan perustuvia laitteita, ja että nimen C-kirjain tulisi sanasta "computer" eli suomeksi tietokone.Xseries-tavaramerkin paljastuminen kuitenkin (ainakin omasta mielestäni) yhä vahvistanee eilisiä arvauksiani siitä, että jatkossa Nokian Connect-kategorian laitteet kuulusivat Cseriesiin ja Live-kategorian nyt paljastuneeseen Xseriesiin. Tämä olisi vain loogista, sillä nykyisin Achieve-kategorian laitteet kuuluvat Eseries-brändin alle ja Explore-kategorian laittee Nseriesiin. Ilmeisesti useimmat tuntevat kuitenkin Nokian laitekategorisoinnin melko huonosti, joten he eivät tule ajatelleeksi asiaa tältä kantilta.

Nykyisin Connect- ja Live-kategorioiden laitteet nimetään nelinumeroisilla numerosarjoilla ja mahdollisilla lisänimillä, kuten classic, slide tai XpressMusic. Kyseisten kategorioiden mallit muodostavat Nokian puhelinmallistosta suurimman osan, joten jos jatkossa ne kuuluvat Cseriesiin ja Xseriesiin, muodostavat nämä sarjat jatkossa Nokian malliston selkärangan.

Mitään tietoja tulevista Cseries- tai Xseries-puhelimista ei toistaiseksi ole. On mielenkiintoista nähdä, koska Nokia julkistaa ensimmäiset kyseisiin sarjoihin kuuluvat puhelimensa.

Nokia haki Xseries-tavaramerkkiä 15. huhtikuuta Sveitsissä. Cseries-tavaramerkkiä Nokia haki puolestaan päivää aiemmin Suomessa. 29. huhtikuuta Nokia haki molempien laajempia yhteisötavaramerkkejä OHIM:n tietokannan mukaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.