Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple myi 5,2 miljoonaa iPhonea kolmessa kuukaudessa

14
Markus Lehtiniitty

Apple myi 5,2 miljoonaa iPhonea kolmessa kuukaudessa
Apple julkisti myöhään eilisiltana Suomen aikaa tilikautensa kolmannen neljänneksen, joka päättyi 27. kesäkuuta, osavuosikatsauksensa. Apple kertoi myyneensä kolmen kuukauden aikana 5,2 miljoonaa iPhone-puhelinta. Maailman suurin puhelinvalmistaja Nokia toimitti samalla ajanjaksolla 16,9 miljoonaa älypuhelinta.

iPhone-puhelinten myynti kasvoi hurjat 626 prosenttia verrattuna vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna. Viime vuonna iPhone-myynti kärsi tavallista enemmän uuden mallin odotuksesta. Tänä vuonna puolestaan tuoreella iPhone 3GS:llä oli positiivinen vaikutus myyntimäärin. iPhone-myynti nousi reippaasti verrattuna myös tammi-maaliskuun 3,7 miljoonaan myytyyn iPhoneen verrattuna.
Liikevaihtoa iPhone-liiketoiminta synnytti Applelle huhti-kesäkuussa 1 689 miljoonaa dollaria, jossa kasvua vuoden ensimmäiseen kolmeen kuukauteen oli 11 prosenttia.

Apple ei kertonut, miten sen 5,2 miljoonan iPhonen myynti jakautui vanhemman iPhone 3G -mallin ja tuoreen iPhone 3GS:n välillä. Applen operatiivinen johtaja Tim Cook kuitenkin kertoi konferenssipuhelussa Applen olevan kykenemätön toistaiseksi vastaamaan iPhone 3GS:n kysyntään. Uusi malli on saatavilla vasta 18 maassa, kun vanhemmman iPhone 3G:n saatavuus kattaa 81 maata. Cookin mukaan iPhone 3GS:n saatavuuden laajentumista saatetaan joutua hidastamaan kovan kysynnän vuoksi.

Kokonaisuutena iPhonejen lisäksi Mac-tietokoneita ja iPod-mediasoittimia valmistava Apple teki huhti-kesäkuussa 8,34 miljardin liikevaihdon, josta jäi 1,23 miljardia liikevoittoa. Molemmat luvut kasvoivat viime vuodesta.

iPodien myyntimäärä laski seitsemän prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Applen mukaan tämä johtui musiikkisoitinmarkkinoiden kyllästymisen lisäksi siitä, että puhelimet ovat alkaneet enenevässä määrin korvaamaan erillisiä musiikkisoittimia.

Kommentit (14)

xbax (vahvistamaton)

1

Ajatella mitkä luvut olisivat olleet Nokian hyväksi vielä ennen iPhonea. Kohta Nokia kuihtuu ja on pelkkä muisto vain.

Vastaa
Diazzi
Diazzi

2

Ai Nokia kuihtuu? Juurihan Nokia pysäytti osuutensa laskun älypuhelinmarkkinoilla. Tulossa on parikin kosketusluuria ja muuta uutta näppärää älypuhelinta.

Kuulostat vähän samalta kuin se jenkkiprofeetta joka kertoi että Nokia selviytyy vain jos se ostaa Palmin.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

3

Ei Nokia mihinkään kuihdu, mutta yllättävän hyvä iPhone-myynti ottaen huomioon että saatavuudeltaan rajattu 3GS tuli vasta kesäkuussa ja 3G:n kysyntä varmasti heikkeni sitä odoteltaessa. Edelilnen neljännes oli toisiksi paras iPhone-myynti koskaan, ainoastaan viime vuoden Q3 edellä, mutta vähän näyttäisi siltä että tämä neljännes veisi Applen taas uuteen ennätykseen.

Applen pullat ovat tosi hyvin uunissa, tuotteet ovat erittäin kannattavia ja softakauppaan perustuva strategia tuntuu toimivan mainiosti.

Vastaa
maailman.. (vahvistamaton)

4

Maailman suurin puh...

..eikö tuota väsyttä fraasia saisi jo pois lehdistöstä. Ihan Nokian vain. Miksi ette kirjoita Maailman kolmanneksi ja maailman toiseksi suurin se ja tämä jne...

Sitä paitsi... Korea tulee takaa ja menee vielä ohi, vaikka kuinka leijona sydäntä harmittaisi.

Vastaa
msly
msly

5

Itseänikin kyllä pelottaa aika paljonkin tuo Applen vahvuus Nokian tulevan menestyksen osalta näin salolaisena...

5,2 miljoonaa iPhonea yhdessä kvarttaalissa on tosi tosi tosi kova suoritus yhtiöltä, joka on ollut puhelinmarkkinoille 2007 kesästä alkaen eli reilut pari vuotta.

Apple iPhone-myynti muuten ylitti ensimmäistä kertaa Nokian N-sarjan (Nseries) myynnin.

Liikevaihdolla mitattunakaan Nokian puhelin/palvelubisnes on vain noin 6-7 kertaa niin iso kuin Applen. Apple on tehnyt tosi hyvää työtä.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

6

"5,2 miljoonaa iPhonea yhdessä kvarttaalissa on tosi tosi tosi kova suoritus"

Kyllä, varsinkin kun muistetaan että kyseessä on erittäin kallis, saatavuudeltaan rajattu (myyntikanavat sekä maiden että operaattorien suhteen, tässä neljänneksessä myös valmistuskapasiteetti) tuote, tai nyt siis *kaksi* tuotetta.

Ja sen rummuttamani softakaupan suhteen luvun voinee melkein tuplata, iPod Touch kun myi taas kuin jäävesi Saharassa.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

7

msly @ 22.7.2009 14:42

"5,2 miljoonaa iPhonea yhdessä kvarttaalissa on tosi tosi tosi kova suoritus yhtiöltä, joka on ollut puhelinmarkkinoille 2007 kesästä alkaen eli reilut pari vuotta."


Minusta tuntuu, että Applen etu on juuri siinä, että se on ollut puhelinten markkinoilla vasta niin vähän aikaa. Nokia tuntuu vähän turhankin ylimieliseltä, mitä tulee uusimpien trendien seuraamiseen, puhun siis kosketusnäytöistä. Luulen, että monet ostavat Nokiaa ihan vain sen takia, kun se on Nokia, niin minäkin tein vielä muutama kuukausi sitten. Ja ehkä Nokia on jossain määrin jo niin isokin, että se on vähän rasitteena ja jostain muusta, kuin innovatiivisuudesta on tullut tärkeämpää.

Jos Apple jatkaa innovatiivisuuttan ja tuo markkinoille tuotteita, jotka kiinnostavat ihmisiä, menestys jatkuu varmasti. Itse ainakin olen varma siitä, että seuraavan iPhonen on jo pakko sisältää jotain oikeasti uutta, muuten odottaa Nokian kohtalo. Kaksi lähestulkoon samanlaista puhelinta peräkkäin menee vielä, mutta kolmas on jo liikaa.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

8

"Seuraavan iPhonen on jo pakko sisältää jotain oikeasti uutta, muuten odottaa Nokian kohtalo. Kaksi lähestulkoon samanlaista puhelinta peräkkäin menee vielä, mutta kolmas on jo liikaa."

Jos ollaan tarkkoja niin 3GS on kuin onkin kolmas lähestulkoon samanlainen puhelin. Joudun kyllä olemaan vähän eri mieltä tuosta vaatimuksesta "oikesti uutta", varsinkin kun se on varsin hämärästi määritelty. Mikä olisi mielestäsi tällaista?

Apple on toiminut tietokonemarkkinalla varsin menestyksekkäästi (siis voitollisesti) pitkän aikaa ja ei tietokoneisiinkaan tule mitään ihmeellistä uutta kuin hyvin harvoin ja kauppa vaan käy. Samaa voisi sanoa iPodeista. Tavoitteena on mitä ilmeisimmin pyrkiä laajentamaan toimintamallimyös puhelinten high-end segmenttiin.

Niin pitkään kun alustalle tulee hyviä pelejä ja hyvää softaa auttaa se pitämään iPhonea mielenkiintoisena ja jo ostetut ohjelmat tulevat osaltaan pitämään käyttäjiä yhteensopivissa laitteissa. Softapuolella kilpailu kun näyttää olevan varsin heikkoa.

Vastaa
inkognito
inkognito

9

"Itse ainakin olen varma siitä, että seuraavan iPhonen on jo pakko sisältää jotain oikeasti uutta"

Itse iPhonen käyttäjänä en toivo tätä. Enemmänkin niin että jo oleva tehdään vain vieläkin paremmin. Eli ne osat jotka on kriittisiä alaspäinyhteensopivuuden vuoksi, pysyy ja muuta hiotaan edelleen. Kevyempi, nopeampi, lisää muistia, parempi akunkesto ja mahdollisesti ohuempi.. Toivottavasti apple ei koskaan tuo mitään iphone nanoa..

Vastaa
Orios
Orios

10

Uskoisin, että iPhonen kasvu ei enää kovin pitkään pysy näin nopeana, ellei seuraava malli ole jo enemmän erilainen. Käytännössä samat kuoret kuin edellisessä mallissa eivät enää houkuta yhtä paljon, vaan ihmiset alkavat haluta jotain erilaista. Vanhat Applen fanit varmasti ostavat tuotetta, mutta uusien asiakkaiden saaminen tulee varmasti hankaloitumaan ilman suurempia uudistuksia.

Vastaa
msly
msly

11

Kannattaa huomata, että markkinoiden osalta Applella on vielä varaa kasvattaa iPhone-liiketoimintaa. Maailmassa on varmaan yli 200 maata, mutta iPhone on saatavilla vasta 80 maassa. Toki puuttuvat 120 maata ovat varmasti pieniä ja/tai sisältävät markkinoita, joilla iPhone ei ole kovin relevantti tuote, mutta silti jäljellä on vielä merkittävästi potentiaalia.

Yksi markkina, jolla iPhone ei vielä (virallisesti) ole saatavilla, on Kiina. Kiinaan iPhone saattaa kuitenkin olla tulossa jo tämän vuoden puolella, China Unicomin verkkoon.

Lisäksi jatkossa Apple tulee jollakin tavalla laajentamaan iPhone-valikoimaansa käsittämään vain enemmän kuin yhden mallin (lasken nykyiset iPhone 3G:n ja 3GS:n vain yhdeksi malliksi tässä yhteydessä).

Vastaa
Hannu (vahvistamaton)

12

Iphonea, muutamaa wm puhelinta, androidia ja noksua testanneena, ihmettelen, miksi kukaan ostaa iluuria???
Tietenkin, jos haluaa yksinkertaisen luurin, niin ymmärrän, mutta jos haluaa tehdä muutakin, kuin soittaa, niin ei tuolla pärjää...

Vastaa
Kerttu (vahvistamaton)

13

Iphonea, muutamaa wm puhelinta, ja noksua testanneena, ihmettelen, miksi kukaan ostaa Noksua???
Tietenkin, jos haluaa speksien mukaan erinomaisen luurin, niin ymmärrän, mutta jos haluaa tehdä muutakin, kuin soittaa, niin ei tuolla pärjää...

Vastaa
Paha noita (vahvistamaton)

14

Voisivatko lapsukaiset kertoa vähän perusteluja kommenteilleen?

Käytän iPhonea pääasiallisena puhelimenani, mutta pääasiallisesti *en* puhu tai tekstiviestitä sillä. Käyttö on jotain ihan muuta. Surffausta, twitteriä, musiikkisoittimen ohjausta, irkkausta, karttoja jne.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja