Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Latitude saapui iPhonelle rampana

9
Markus Lehtiniitty

Googlen Latitude saapui iPhonelle rampana
Google on tuonut kavereiden sijainnin kartalla kertovan Latitude-palvelunsa nyt myös Applen iPhonelle. Latitude tulee iPhonelle kuitenkin huomattavasti muita älypuhelinalustoja heikosti hyödynnettävämpänä johtuen Applen asettamista rajoituksista.

Latituden idea on jakaa oma sijainti kavereille ja nähdä kartalla, missä kaverit kulloinkin ovat. Valitettavasti palvelu ei vielä tullut saataville iPhoneille Suomessa, vaan vain Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Maatuen kerrotaan kuitenkin laajenevan jo lähiaikoina.
iPhonen Latitude ei ole varsinainen iPhonelle kehitetty, App Storen kautta ladattavissa oleva sovellus vaan vain iPhonen Safari-selaimessa pyörivä web-sovellus. Googlen mukaan tämä johtuu Applen huolesta, että natiivi Latitude-sovellus olisi voinut sekoittua iPhonessa vakiona mukana tulevaan Google Maps -karttaohjelmaan.

Lisäksi Latitude, kuten kaikki muutkin sijaintiin perustuvat yhteisöpalvelut, toimivat iPhonessa huonosti iPhonen moniajotuen puutteen vuoksi. Käyttäjän kulloinenkin sijainti päivittyy siis iPhonea käytettäessä vain sovelluksen ollessa käytössä, kun muilla moniajon mahdollistavilla älypuhelinalustoilla sovelluksen voi jättää taustalle päivittämään sijaintia palveluun koko ajan.

Google Latitude on jo aiemmin ollut saatavilla niin Nokian älypuhelimissa käytettävälle S60-alustalle, Microsoftin Windows Mobilelle kuin myös RIM:n BlackBerry-laitteille.

Lisätietoa Google Latitude -palvelusta löytyy täältä. Latituden iPhone-versiosta Google kertoi mobiilibloginsa kautta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Pappa (vahvistamaton)

1

Nokian Friend View on erittäin hyvä S60 alustoille tehty ilmainen vastaava ohjelma jossa on runsaasti ominaisuuksia.

Vastaa
kikuu
kikuu

2

Pitää sitten kavereidenkin pitää kokoajan GPS päällä kuluttamassa akkua.. No aika jännä tämä kuitenkin on. Jos symbianille tälläisen saisi, niin kokeilisin ainakin.

Vastaa
MissBlue
MissBlue

3

"Google Latitude on jo aiemmin ollut saatavilla niin Nokian älypuhelimissa käytettävälle S60-alustalle, Microsoftin Windows Mobilelle kuin myös RIM:n BlackBerry-laitteille. "

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

5

@2

Saahan Google Mapsin S60:lle! Ja vieläpä sen version, joka tukee ihan jo siinä sovelluksessa Latitudea suoraan, eli siis ei tarvii tota selain-härdeliä. Ja nyt on tullut jo sellainen versio, jossa on niitä layereita, joilla saa esim. wikipedia-artikkelit näkymään. Että siitä vaan päivittämään!

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

6

@4

Google latitude siis toimii Googlen Google Maps sovelluksessa. Eli siis Googlea on, mikäli ei tullut selville. Ja kyseessä siis täysin sama asia, kuin iPhonessa, toimii vaan 100000 kertaa kätevämmin, suoraan siitä ohjelmasta, ei siis tarvii selainta!

Vastaa
kikuu
kikuu

7

Aijahas en ole tuollaisesta kuullutkaan. Kiitoksia neovoista!
-> päivittämään. On muuten harmi, että koneen kautta ei voi päivittää, vaan pitää käyttää puhelimen yhteyttä. Ja minullahan ei wlania ole :(

Vastaa
teosto
teosto

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kikuu:

Pitää sitten kavereidenkin pitää kokoajan GPS päällä kuluttamassa akkua.. No aika jännä tämä kuitenkin on. Jos symbianille tälläisen saisi, niin kokeilisin ainakin.

niino niitä silmiä voi pitää hiukan aukikin välillä
lattitude löytyypi symppikselle tästä

sekä nokian oma friends view systeemi löytyypi tästä

Vastaa
iphone haha (vahvistamaton)

9

Tässä nähdään taas kerran iphonen softan mukamas hyvä laatu. Muutenkin ihan paska luuri verrattuna tubeen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja