Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta musiikkiohjelmalle päivitys, lupaus suuremmista julkistuksista

12
Markus Lehtiniitty

Nokialta musiikkiohjelmalle päivitys, lupaus suuremmista julkistuksista
Nokia on julkaissut Nokia Music -musiikinhallintaohjelmastaan uuden 1.3-version. Uusi päivitys tuo mukanaan muutamia melko pieniä parannuksia, mutta samalla Nokia teki lupauksen suuremmista muutoksista musiikkiliiketoiminnassaan.

Nyt Nokia Musiciin on tehty muun muassa seuraavat muutokset:
  • käyttökokemuksen parantaminen laitteiden liittämisen osalta: jos käyttäjä valitsee laitetta liittäessään laitteesta väärän yhteysmuodon Nokia Musicin ollessa käynnissä, huomauttaa ohjelma tästä ja tarjoaa vaihtomahdollisuuden
  • asentamisprosessi on nyt kevyempi niille käyttäjille, joilta löytyy jo valmiiksi asennettuna muita Nokian ohjelmistoja, kuten Ovi Suite
  • parannuksia albumien kansikuvien näyttämiseen sekä ohjelmassa että laitteissa
  • nopeampi toimivuus erillisellä sisäisellä massamuistilla varustettujen laitteiden, kuten N96 ja N97, kanssa
  • muutamia muita pienempiä parannuksia
Nokia Music mahdollistaa musiikin kuuntelemisen tietokoneella ja siirtämisen Nokia-laitteisiin, minkä lisäksi se on täysin integroitu Nokian omaan musiikkikauppaan. Lisäksi ohjelmasta löytyy mahdollisuus polttaa tai ripata musiikkia CD:lle tai CD:ltä.
Nokia Music -ohjelman lataaminen onnistuu täältä.

Nokia Musicin 1.3-versiota mielenkiintoisempi kuitenkin on asiasta kertovassa Ovi blog -merkinnässä annettu lupaus tulevasta: "We hope to make some announcements soon about our future direction", joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa, että Nokia odottaa tekevänsä piakkoin julkistuksia (musiikkiliiketoimintansa) tulevaisuuden suuntansa suhteen. Merkinnän alun perusteella nämä julkistukset ajoittuisivat vielä kuluvalle vuodelle.

Nokian musiikkikaupassa myytävä musiikki on vielä toistaiseksi varustettu DRM-kopiosuojauksin, kun monet muut suurimmat digitaalisen musiikin kaupat ovat jo kopiosuojauksista luopuneet. Onko Nokia seuraamassa nyt kilpailijoitaan tällä saralla?

Kommentit (12)

Mikael (vahvistamaton)

1

Semmoinen suurempi "julkistus" olisi kätevää, että kaikesta musiikista ei tulisi automaattisesti soittoääniä. On nimittäin tosi hauskaa kahlata pari sataa kappaletta läpi soittoääntä vaihtaessaan.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

3

@2

Sitäkö se Nokian käytettävyys ja käyttäjäystävällisyys sitten on?

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

4

Älkää nyt jaksako valittaa pikkuasioista. Painat vaan nappia pohjassa niin siirryt niiden 200 kappaleen yli.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

5

No mitä musiikkia pitäisi sitten pystyä valitsemaan soittoääneksi?? Millä niitä kappaleita pitäisi suodattaa? Rock? Mikset heitä kunnollista parannusehdotusta, tuo on vain tuollaista yleistä marinaa.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

7

@5

Esimerkiksi niin, että jos haluaa jonkun musiikkikappaleen soittoäänilistaan, käy laittamassa vaikka musiikkivalikossa johonkin asetukseen rastin ruutuun tyyliin " näytetään soittoäänivalikossa kyllä/ei" ja jossain olisi vaikka kohta, jossa voi valita kaikki kappaleet.

Sorry vaan, mutta itse en koe nykyistä järjestelmää lainkaan toimivaksi. Ehkä joku muu on eri mieltä, mutta mulle tuo ei vaan sovi.

Vastaa
Martti (vahvistamaton)

8

Tai sitten yksinkertaisesti hakuominaisuus siihen soittoäänen valitsemiseen. Sama haku kun soittimessa, niin johan olisi hyvä.

Vastaa
Käyttäjä (vahvistamaton)

9

Soittoäänenhän voi valita suoraan musiikkisoittimesta niin ei tarvi lähteäkään kelaamaan asetusten kautta.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

11

@9 & 10

Mutta tuopa ei toimikaan, jos haluaa jonkun tavallisen pimputuksen soittoääneksi. Ei sillä, että pitäisin iPhonenkaan systeemiä parempana. Siinä kai pitää jotenkin iTunesin kautta niitä muuunnella tai jotain, että saa soittariksi.

Vastaa
xbax (vahvistamaton)

12

Osaisikohan joku kertoa miksei Ovi Suitesta löydy content copieria, eli siis ohjelmaa jolla varmuuskopiot tehdään?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja