Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta pieni päivitys 5800 XpressMusicille

11
Markus Lehtiniitty

Nokialta pieni päivitys 5800 XpressMusicille
Nokia on julkaissut 5800 XpressMusic -kosketuspuhelimilleen ohjelmistopäivityksen. Uuden ohjelmistoversion myötä versionumeroissa siirrytään uudelle kymmenluvulle uuden version numeron ollessa 30.0.011.

Kyseessä on melko pieni päivitys, sillä toistaiseksi bugikorjauksia ja nopeusparannuksia lukuun ottamatta ei ole tietoa muista uudistuksista. Nokian odotetaan myöhemmin syksyllä julkistavan 5800 XpressMusicille merkittävämmän päivityksen, joka toisi uudistuksia kotinäyttötilaan ja kineettisen selauksen tiettyihin toimintoihin.
5800 XpressMusicin päivittäminen onnistuu joko matkapuhelinverkon yli tai vaihtoehtoisesti tietokoneen kautta Nokia Software Updater -ohjelmaa käyttäen. Kuten tavallista, päivityksen saataville tulo vaihtelee alue- ja kieliversioittain, joten suomenkielisille puhelimille ei tuorein päivitys välttämättä ole vielä saatavilla.

Puhelimensa pääsee päivittämään matkapuhelinverkon yli näppäilemällä *#0000# kotinäytön numeronkirjoitustilassa ja hakemalla päivityksiä avautuvasta sovelluksesta. Päivityksellä on tätä kautta ladattaessa kokoa noin neljä megatavua.

5800 XpressMusicista löytyy UDP-ominaisuus (User Data Preservation), jonka ansiosta puhelimen pitäisi säilyttää käyttäjän tallentamat tiedot ja asentamat sovellukset päivityksen yhteydessä koskemattomina. Puhelimen sisällön varmuuskopiointi ennen päivittämistä on kuitenkin suositeltavaa.

5800 XpressMusic on ollut suuri menestysmalli. Toisen neljänneksen osavuosikatsauksensa yhteydessä Nokia kertoi myyneensä sitä jo 6,8 miljoonaa kappaletta.

PÄIVITYS: Lue myös seitsemäs kommentti

Kommentit (11)

kikuu
kikuu

1

Ite oon päivittäny jo yli viikko sitten. En huomaa mitään eroa. En edes nopeudessa. Eniten itseä häiritseviä bugeja ei ole edes korjattu:( No jos se kuitenkin teoriassa on nepeampi kuin ennen, niin hyvä asia sekin. 31.X.XXX päivitykseltä odotan aika paljon:)

Vastaa
kane_k
kane_k

2

nokian päivityssoftan kautta ei taida saada vielä missään mutta on raportoitu ympäri maailman että puhelimen kautta päivitys löytyy kiireellisimmille.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Puhelimella latasin ja asensin tosi hyvin meni. Ekaa kertaa puhelimella päivitin enkä koneen kautta ja kyllä aion tehä puhelimella jatkossakin oli sen verran helppo. Empä kyllä tosiaa huomannu nopeutusta pahemmin enkä muutakaan eroo oikeen vanhaan. Sitä isoo päivitystä odotellessa..

Vastaa
WumWum
WumWum

4

olen pettynyt nokian symbian järjestelmään. uusia puhelimia kyllä tehdään jatkuvaan mutta ohjelmistopuoli jätetään sitten toisarvoiseen asemaan. Kyllä vajaan vuoden vanhaan puhelimeen pitäisi saada kunnon patcheja. Nokian puhelimissa olisi niin paljon potentiaalia mutta softa vie parhaan terän.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

5

Ottamatta kantaa itse päivitykseen, niin puhelinvalmistajan suuruus mitataan myytyjen puhelinten määrällä. Nokiahan sumputtaa ulos mitä merkillisimpiä luureja, joita ei välttämättä kukaan toivo tai pitää jo hieman wanhanaikaisina. Elon laskuopin mukaisesti voi päätellä ettei isollakaan yrityksellä riitä sitten enää resursseja ohjelmistopuolen kehittämiselle tai edes päivittämiselle. Lue: se ei ole edes Nokian intressi, vaan myydä uusia raakilepuhelimia. Ohjelmistotasosta kertoo mm. Nokia Ovi tai heidän musiikkikauppansa: buginen ja raakile.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

6

@EmDzei

Nokia ei ole ollut softafirma, mutta on kokoajan laajentumassa siihen suuntaan - luonnollisesti ovat tässä asiassa jäljessä. Joku pessimisti/Nokia-kyynikko toteaisi: "...eikä voikaan saada kiinni..."

Vastaa
guibaidui (vahvistamaton)

8

mitä sillä sähköpostilsstikolla tekee ku se sähköposti ei ees toimi, tai ei ainakaa silloin toiminu ku testasin...

Vastaa
guibaidui (vahvistamaton)

9

mitä sillä sähköpostilsstikolla tekee ku se sähköposti ei ees toimi, tai ei ainakaa silloin toiminu ku testasin...

Vastaa
kikuu
kikuu

10

Toimii itellä ainakin. Ainakin Gmailin asetuksest toimivat ilman mitää säätöjä. Asetuksista on varmaan kiinni.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

11

Kyllä mullakin pelaa Yahoo! Mail hienosti 5800 XM. Laitoin autopäivityksen klo. 09:00 - 21:00 kahden tunnin välein ja hyvin pelittää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja