Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tulossa syyskuussa: merkittävä nimeämismuutos Nokialta

4
Markus Lehtiniitty

Tulossa syyskuussa: merkittävä nimeämismuutos Nokialta
Venäläisen, arvostetun ja yleisesti luotettavana pidetyn Mobile-review.com-sivuston mukaan Nokia tulee julkistamaan 2.-3. syyskuuta järjestettävässä Nokia World -tapahtumassa uudet Cseries- ja Xseries-puhelinsarjansa. Jatkossa kaikki Nokian puhelimet kuuluisivat joko Cseriesin, Xseriesin, Eseriesin tai Nseriesin alle.

Uutisoimme 10 päivää sitten ensimmäisenä maailmassa Nokian hakeneen Cseries-tavaramerkkiä. Tämän jälkeen seuraavana päivänä paljastui myös Xseries-tavaramerkkihakemus. Nokia ei luonnollisestikaan ollut tuolloin halukas kommentoimaan suunnitelmiaan.
Monet ulkomaiset puhelinsivustot arvelivat Nokian uusien sarjojen liittyvän yhtiön maemo-alustallisiin älypuhelimiin tai miniläppärisuunnitelmiin. Meidän arviomme kuitenkin oli, että Cseries tulisi jatkossa sisältämään Nokian Connect-kategorian laitteet ja Xseries Live-kategorian laitteet. Jo nykyisin kahden muun kategorian, Achieven ja Exploren laitteet kuuluvat vastaavasti Eseriesiin tai Nseriesiin. Mobile-review'n nyt tuomien uusien tietojen mukaan osuimme arviomme kanssa ainakin melko lähelle lopullista totuutta.

Mobile-review pitää Nokian tulevaa nimeämisuudistusta erittäin kunnianhimoisena ja tärkeänä. Nimien muuttuminen itsessään ei ole kuitenkaan tärkeää, vaan se että jatkossa puhelimen sarjasta voi päätellä sen sisältävän ainakin vähintään tietyn tason ominaisuudet. Esimerkiksi Eseries-puhelimilta vaadittaisiin tiettyjä ominaisuuksia, kuten WLAN-yhteyttä, hyvää sähköpostitoiminnallisuutta sekä synkronointimahdollisuuksia ja Xseries-puhelimilta muun muassa 3,5 mm:n standardia kuulokeliitäntää ja radiota. Mobile-review vertaa uutta nimeämisjärjestelmää useiden autonvalmistajien vastaaviin sarjoihin.

Tiedot liittyen Nokian tulevaan nimeämismuutokseen pysyvät uusimpienkin tietojen jälkeen yhä hieman hämyisinä. Nokia Worldiin, jolloin kaikki toivottavasti paljastuu, on kuitenkin aikaa enää runsas kuukausi.

Kommentit (4)

jehu80
jehu80

1

Selkeyttä Nokian mallistoon tarvitaankin, kun eri laitteita on niin paljon. Ei ole ihme jos kuluttaja on välillä sormi suussa, kun pitäisi uutta puhelinta valita. Mielestäni Nokian valikoimaa voisi supistaa helposti, koska moni malli on toisensa kopio erinäköisellä kuorella. Toivottavasti mallisto jatkossa vain paranee ja selkiytyy.

Vastaa
Quiote
Quiote

2

Toivottavasti tulee laitteitakin julki, ettei vain ilmoiteta että tavalliset mallit ovat C-sarjaa, musiikkupuhelimet X-sarjaa yms..

Vastaa
kenuu
kenuu

3

Tässähän on kyse C-sarjaa eli classic ja X-sarja Xpressmusik phone.Eli muuttavat vain nimea lyhyemmäksi.

Vastaa
TheFox69
TheFox69

4

Ehkä nokia julkaisee uuden internet tabletin?? Ei taida selvitä kaikki julkaistavat puhelimet tonne syyskuuhun asti, varmaan mystisesti "vuotaa" taas kuvia/videoita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja