Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Megapikseleitä ei pidetä kamerapuhelimissa tärkeinä

14
Markus Lehtiniitty

Megapikseleitä ei pidetä kamerapuhelimissa tärkeinä
Nokia käynnisti Nokia Conversations -blogissa pienimuotoisen kyselyn menneellä viikolla käyttäjien kamerapuhelimissa tärkeimpänä pitämistään ominaisuuksista.

Kyselyyn voi yhä osallistua täällä, mutta jo nyt tulokset ovat varsin selviä: megapikselien lukumäärä ei ole tärkein asia kamerapuhelimissakaan, vaan tärkeimpänä kyselyn vastaajat pitävät kameran korkealaatuista optiikkaa.

Kameran optista laatua tärkeimpänä on toistaiseksi pitänyt 44 prosenttia kyselyyn toistaiseksi vastanneista. Toiselta sijalta tärkeyslistalta löytyy nopea automaattitarkennus ja kuvanotto (16 %), jota seuraavat seuraavat voimakas salama (9 %) ja korkea megapikselimäärä (8 %). Kyselyn muut-vaihtoehto keräsi yhteensä 13 prosentin kannatuksen.

Kyselyssä valmiiksi annetut muut vaihtoehdot keräsivät vain alle 5 prosentin ääniosuuksia. Näihin kuuluvat tallennustilan määrä, laadukas zoom-toiminto, aukko-toiminnot, kuvaefektit sekä välitön online-jakomahdollisuus.


Kyselyn tulokset heijastuvat osaltaan myös Nokian mallistossa. Nokia ei ole lähtenyt mukaan korealaisvalmistajien megapikselikilpaan, jonka myötä puhelimissa on nähty jo ainakin 12-megapikselisiä kameroitakin. Nokian lippulaivamalli kamerapuhelimissa on tällä hetkellä N86 8MP, josta löytyy "vain" kahdeksan megapikselin kamera.

Mielenkiintoista kyselyssä on myös online-jakomahdollisuuden keräämä pieni kannatus. Nokia on panostanut tähän osa-alueeseen melko voimakkaasti oman Ovi Share -palvelunsa sekä älypuhelimista löytyvän Online-jako-sovelluksen kautta. Muun muassa tuoreessa N97:ssä kuvien jako Ovi-palveluun on nostettu todella näkyvästi esiin. Käyttäjät eivät kuitenkaan vaikuta olevan kovinkaan kiinnostuneita tästä ominaisuudesta.

Joka tapauksessa pikku hiljaa aletaan olla siinä tilanteessa, että monien käytöstä erillinen perusdigitaalikamera on jo jäämässä pois ja aiempaa kyvykkäämpi kamerapuhelin on korvaamassa sen kokonaan. Syitä tähän ovat se, että puhelin löytyy huomattavasti useammin taskusta kuin erillinen kamera sekä kamerapuhelinten huima kehittyminen alkuajoistaan. Ainakaan itse en enää koe päivittäistä tarvetta erilliselle kameralla. Entä sinä? Kerro kommenteissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Tiimoo
Tiimoo

2

Juu-u. kyllä se näin on, että uusi nokia N86 8Mp on korvannut digikameran ainakin näin kesän ajaksi. Itselläni on canon ixus 75, 7.1 mpix. Kuvat ovat jopa huonompia hyvässä valossa kuin kännnykällä ottamani. Kuvat ovat terävempiä n86 8mp luurissa. Tarkennus on melkein yhtä nopea, ja hämärällä saa tarkkoja kuvia mekaanisen linssinsulkijan ansiosta. Pimeälläkin saa metrin päästä hyviä kuvia, mutta sitten salamateho loppuu. Oikeastaan ainoa mitä kaipaan enemmän on salamateho. Juuri palasin kesälomamatkalta ja digikamera jäi kotiin tarkotuksella. Luulen, että talvella kun tiedän kuvaavani pimeällä otan vielä digikameran mukaan. Muuten kamera saa pölyttyä kaapissa.

Vastaa
Diazzi
Diazzi

3

Jep, ei noista kärpäsenpaskan kokoisista 8mpxl kennoista ole mitään iloa vähänkään hämärällä, vaan kuvat on heti täynnä kohinaa. Salama toki auttaa vähän, mutta samoissa olosuhteissa perus 150 euron pokkarilla saa reippaasti parempaa jälkeä aikaan.

Auringonvalossa tilanne toki on toinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

4

Pitää kuitenkin ottaa huomioon, ettei Nokia conversationsia seuraa massat, vaan lähinnä kännykkäintoilijat..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
N86 (vahvistamaton)

5

Megapikselien määrä ja optiikan korkealaatuisuus ovat tärkeitä,yhdessä!.

Vastaa
SFXman
SFXman

6

Nyt ne sähkö/nestemäinen linssi optiset zoomit tänne ja heti :P

Eli joskus muistan lukeneeni että olisi nestemäisiä linssejä jonka muotoa muutettaisiin sähkövirralla, eli ei tarvita liikkuvia osia ja mahtuu kännykkään.

Siihen päälle vielä hyvä hämärä/yökuvaus niin avot.

Vastaa
jartar
jartar

7

Huimasta kehityksestä kamerakännyissä on turha puhua kun kuvanlaatu on edelleenkin surkeaa.

Lisäksi nuppineulan pään kokoinen linssi ja optisen zoomin puute tekevät niistä lähes kelvottomia laitteita.

Omasta mielestäni kännykameroiden suosio aina mukana olemisen lisäksi johtuu siitä että monet ihmiset kuvaavat muistoja itselleen. Kuvanlaatu ei ole välttämättä kovinkaan tärkeä.

Tuolla katsoin N86 8MP mallin kuvia ja kun niitä katseli ilman skaalausta niin kuvanlaatu niin surkea että oksennus melkein lentää. Jos tuo on lippulaiva malli niin taso on vielä erittäin matala.
http://www.allaboutsymbian.com/reviews/i...-first_look.php

Lisäksi Nokia on todellakin lähtenyt mukaan megapikseli kilpaan. 8Mpx on mieletön ylilyönti kännyyn ja Nokia tietää sen aivan varmasti.

Vastaa
Ddarud
Ddarud

8

Joo nontta optiikan laatu ja kennon LAATU, ei Mpix määrä. Ihan hyvähän toi kuva on tolleen perus noobille perus räpsimiseen. Itellä järkkäri ja jos se ei ole mukana ja on pakko kuvata niin kännykkää sovelletaan.

Vastaa
Gobraza
Gobraza

10

Mun uudella Nokia N86 8MP:llä saa tarkempia ja parempia kuvia kuin vuonna 2005 ostetulla digikameralla. Ja mulle riittää hyvin nuo Nokialaisen kuvat. En tarvitse mitään Pro Ultimater extreme järkkäriä.

Vastaa
jartar
jartar

12

@10

Aika huono digikamera sulla sitten.

Mitä tuohon "videokuvauslaatuun" sitten sanoisi. Ensinnäkin kamera on tuollaiseen kuvaukseen täysin onneton laite sillä sitä et saa tuettua mitenkään. Tuollaista huojuvaa ja tärisevää kuvaa ei jaksa katsoa. Väritkin on mitä sattuu ja kuva on jotenkuten katsottavaa kun sitä katsoo pienestä ruudusta silloin kun et ole zoomannut.

Heti kun vähänkin zoomaat niin kuva menee aivan onnettomaksi puuroksi. Samaten jos kuvaa katsoo täydeltä ruudulta niin sen laatu on aivan luokatonta kuraa.

Valovuosi on vielä matkaa oikeaan videokameraan...

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gobraza:

Mun uudella Nokia N86 8MP:llä saa tarkempia ja parempia kuvia kuin vuonna 2005 ostetulla digikameralla. Ja mulle riittää hyvin nuo Nokialaisen kuvat. En tarvitse mitään Pro Ultimater extreme järkkäriä.

Ymmärrän täysin. Luettehan tuolta ylempää oman kommenttini liittyen aiheeseen. Oma canon ixus kamerani on ostettu vuoden 2007 joulun jälkeisistä alennusmyynneistä.

Vastaa
Meizuman
Meizuman

14

Itselläni Benq-Siemens S88 jossa sonyn valmistama 2mp kamera ja 1600x1200 riittää takuulla. Kuvanlaatukin on kohdallaan joten minun mielestäni 2mp on juuri sopiva kamerakännyköihin. Jos haluaa hifistellä niin sitten joku 3mp... Mutta tosiaan kuvanlaatu ennenkaikkea.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja