Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin mobiilisovelluskauppa kohta auki

1
Markus Lehtiniitty

Samsungin mobiilisovelluskauppa kohta auki
Myös korealainen Samsung on avaamassa omaa mobiilisovelluskauppaansa nimeltään Samsung Application Store. Samsung avaa kauppansa kehittäjien sovelluslähetyksille huomenna. Varsinaisille käyttäjille kauppa avaa ovensa tietyillä Euroopan markkinoilla vuoden 2009 kolmannen neljänneksen aikana, eli viimeistään syyskuussa.

Samsung Application Store tulee sisältämään sovelluksia ja pelejä Symbian/S60-, Windows Mobile- sekä myöhemmin myös Java-alustoille. Tarjolla tulee totutusti olemaan sekä ilmaisia että maksullisia sovelluksia ja muuta sisältöä.
Tulevan kaupan kehittäjäsivut tunnetaan Seller Office -nimellä. Kehittäjäsivujen kautta sovelluskehittäjät voivat julkaista sovelluksensa sekä seurata sovellustensa myyntimenestystä kappalemäärien, liikevaihdon ja listasijoitusten osalta. Kehittäjät pääsevät osallistumaan maksamalla ensin vain nimellisen, yhden dollarin rekisteröintimaksun.

Toistaiseksi julkisia tietoja Samsungin kaupan laskutusjärjestelyistä tai maksullisten sovellusten tuottaman liikevaihdon jakautumisesta Samsungin ja kehittäjän kesken ei vielä ole.

Kaupan luonnollisena tavoitteena on sovellusten ja muun sisällön käyttäjille jakelun yksinkertaistaminen. Kauppaa on jo aiemmin testattu alkuvuodesta asti Ison-Britannian markkinoilla beta-testiversiona. Beta-vaiheenkin aikana kauppa on jo saavuttanut kohtalaisen suosion: kaupan eniten ladattujen sovellusten latausmäärät lähestyvät jo 200 000 latauksen rajaa.

Aiemmin tänään kerroimme myös Microsoftin avanneen oman Windows Marketplace for Mobile -kauppansa kehittäjille. Valmistajien ja eri alustojen omat sovelluskaupat ovat ehdottomasti yksi suurimmista muutoksista mobiilialalla viime vuosina. Apple aloitti tämän trendin reilu vuosi sitten iPhone-puhelintensa App Storella.

Linkki Samsung Application Storeen (artikkelin kirjoitushetkellä ei vielä auki)

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja