Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huomenna Suomessa: Apple iPhone 3GS

11
Markus Lehtiniitty

Huomenna Suomessa: Apple iPhone 3GS
Applen iPhone 3GS saapuu huomenna virallisesti myyntiin Suomessa, kun Sonera aloittaa puhelimen toimitukset. iPhone 3GS eroaa edeltäjästään iPhone 3G:stä muun muassa paremmalla kameralla ja videokuvaustuella, suuremmilla tallennusmuistimäärillä, tehokkaammalla prosessorilla sekä suuremmalla RAM-muistilla ja sisäänrakennetulla digitaalisella kompassilla.

iPhone 3GS:n ennakkokysyntä on ollut sen verran kovaa, että huomenna iPhone 3GS:nsä saavat vasta osa sen ennakkoon varanneista ja ennakkoon myymälään noudettavaksi tilanneista. Uusien ostojen toimitusaika venyy hyvin pitkälle. Lisäksi aiemmasta tiedosta poiketen valkoista iPhone 3GS 16GB -mallia ei toimitussuunnitelman muutoksen vuoksi huomenna vielä toimituksiin lähde, vaan sen toimitukset ovat siirtyneet elokuun ensimmäiselle viikolle asti.
Ensimmäiseksi toimitetaan niiden tilaajien iPhonet, jotka ovat osoittaneet kiinnostuksensa ennakkovarauksen muodossa Soneran verkkosivuilla viimeistään 8.7.2009, ja ovat tämän jälkeen vahvistaneet tilauksensa. 9.7.2009 alkaen Soneran verkkokaupasta iPhone 3GS:n tilanneiden toimitukset aloitetaan sen jälkeen, kun kaikille ennakkovaraajille on puhelimet toimitettu. Verkkokaupan kautta tehtyjä ennakkotilauksia päästäneen toimittamaan vasta elokuun loppupuolella.

Sonera tarjoaa iPhone 3GS:ää joko Minun Sonera -liittymän tai kolmen erikokoisen, valmiin liittymäpaketin kanssa. 1,99 euron kuukausimaksulla varustetun Minun Sonera -liittymän kanssa iPhone 3GS 16GB maksaa 12 kuukauden sopimuksella 492 euroa ja 24 kuukauden sopimuksella 456 euroa. Vastaavat hinnat iPhone 3GS 32GB:lle ovat 564 euroa ja 528 euroa. Puhelimen hinta on mahdollista jakaa myös sopimusjaksolle yhtä suureen lopputulokseen johtaviksi kuukausieriksi.

31,69 euroa kuukaudessa kustantavan Small-paketin kanssa iPhone 3GS 16GB maksaa 190 euroa ja 32GB -malli 281 euroa. Vastaavat hinnat Medium-paketille ovat 110 ja 201 euroa ja Large-paketille 32 ja 123 euroa. Pakettien sisältämiin puheaika-, viesti- ja tiedonsiirtomääriin voi tutustua Soneran iPhone-hinnastosivulla, jolta löytyy myös muuta lisätietoa liittyen iPhone-puhelinten ja -liittymien hinnoitteluun.

iPhone 3GS on saapumassa myös Puhelinvertailu.comin testattavaksi, luultavasti huomenna. Tulemme kertomaan omat ensikokemuksemme heti uutuuteen tutustuttuamme sekä myöhemmin, noin parin viikon kuluttua, julkaisemaan totuttuun tyyliin erittäin kattavan testiartikkelin puhelimesta.

Linkki aiempaan uutiseemme "Sonera tuo iPhone 3GS:n vasta 31. heinäkuuta"
Linkki aiempaan uutiseemme "Apple iPhone 3GS:n hinta Suomessa 456-564 euroa"
Linkki aiempaan uutiseemme "Tällainen on Applen uusi iPhone 3G S, iPhone 3G:n hinta alas"
Linkki Soneran iPhone-sivulle
Linkki Soneran iPhone-hinnastosivulle
Linkki Soneran iPhone-toimitusinfosivulle

PÄIVITYS: Korjattu valkoisen iPhone 3GS 16GB:n toimitusaikatieto
Töihin AfterDawniin

Kommentit (11)

keisari7
keisari7

1

Kannattaa muistaa että nuo iPhonet on operaattorilukittuja ja puhelimen toiminta on sellaista että ilman data-pakettia on vaikea olla.

Lukituksen poistoon liittyy monenlaista vaikeutta ja sen jälkeen ei ole takuita että se jatkossa toimii eri palveluissa.

Vastaa
Diazzi
Diazzi

4

Joo, jos tuon hommaa niin ehdottomasti myös kiinten kuukausimaksun ja rajattoman datasiirron paketti mukaan.

Vastaa
husky_Oo
husky_Oo

7

@teosto

Wanha... mutta voisin vaikka ostaakin, sillä iTiiliskivessä on varmasti parempi käyttöliittymä kuin Nokialaisessa.

Vastaa
jussik
jussik

8

Diazzia peesaten, ehdottomasti rajaton datasiirto. Itsellä mobiilidataa 51,5/2,1 Gt (dl/ul) tilastot n. vuodelta, ei siis lasketa langatonta verkkoa. Suhteellisen korkea määrä selittyy aktiivisella nettiradion kuuntelulla. Mahdollinen Spotify julkaisu nostaa varmasti määriä edelleen :P (vesi kielellä odottaen).

Vastaa
LasLep
LasLep

9

"vaan sen toimitukset ovat siirtyneet aina elokuun viimeiselle viikolle asti."

Osaisiko joku vahvistaa tuon? Soneran aspa vielä keskiviikkona lupaili tuon tulevan ensiviikolla, 5. päivän tienoilla.

Vastaa
msly
msly

10

@9.

Tarkistin nyt tuon asian ja tosiaan ensi viikolla on tulossa. Pahoittelen uutisessa aiemmin ollutta virhettä.

Vastaa
Dr.Blind (vahvistamaton)

11

Myös N97:ssä on kompassi.

Sports Tracker on kultakimpale - olen turhaan kokeillut useita iPhone-sovelluksia (en vain lite-esittelyjä vaan myös ostamiani täysversioita) eikä yksikään ole käytössä päässyt lähellekään ST:iä, jota käytän säännöllisesti N97:n, N95 8 GB:n ja E90:n kanssa. Appstoren ihmeet ovat ohjelmina monesti hienompia, mutta käyttökokemus on huonompi, yleensähän Applella ja Nokialla tämä menee juyri toisinpäin.

iPhonen OS 3:ssa on tuki bluetooth-stereokuulokkeille, mutta äänikomennot tulevat vasta kai OS 3.1:ssä. Lause tosin toimii onneksi jo nyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja